reklam
reklam

Süper Amatör Lig 13.hafta

Eklenme Tarihi: 5 Ocak 2024, Cuma - 16:42   Okunma Sayısı: 102973
İstanbul Süper Amatör Ligi'ne 13.hafta maçlarıyla devam edildi. Oynanan 39 maçta 138 gol atıldı. 6.grupta Orhanlıspor ile 8.grupta Kartaltepespor liderliğe yükseldi.

 

İstanbul Süper Amatör Ligi'nde 13.hafta heyecanı yaşandı. Oynanan 39 maçın 15'inde ev sahibi takımlar galip gelirken, 12 maçta üç puanı deplasman takımları hanelerine yazdırdı. Beşi golsüz olmak üzere 12 karşılaşmada eşitlik bozulmadı. İstanbul Süper Amatör Ligi'ne bu sezon 8 grupta 90 takım katıldı. Ancak 1.grupta Siirt İstanbul Y.Selim ve Başakşehir Kartal, 2.grupta Kestanelik, 3.grupta ise Yeldeğirmeni ve İstanbul Esnafspor ile 6.grupta Ortaçeşme ligden çekildiler. Böylece lige devam eden takım sayısı 84'e düştü. Normal sezonun tamamlanmasının ardından gruplarında ilk ikiye girecek olan toplam 16 takım klasman gruplarına yükselecek. Klasman gruplarında dereceye girecek takımlar ise Bölgesel Amatör Lig'de İstanbul'u temsil edecek. Sultangazi, Üsküdar Anadolu ve Gaziosmanpaşa ilk yenilgilerini alırken, 6.grupta Orhanlıspor liderliğe yükseldi.

Soner ve Gürer'den 4'er gol

Galata'nın Modafen'i 6-0 yendiği maçta Soner Mor, Şilespor'un Bahçelievler Olimpik'i 4-3 mağlup ettiği karşılaşmada Gürer Atuntaş 4'er gol atma başarısı gösterdiler. Gol krallığında, İstanbul Gümüşhane'den Erdem Yılmaz ve Orhanlıspor'dan Abdullah Kaya 16'şar golle ilk sırayı paylaşıyor. Bu hafta 4 gol birden atan Galata'dan Soner Mor 12 golle ikinci sırada yer alıyor. İstanbul Esenyurt Ordu takımından Tolunay Kansız, Merkezefendispor'dan Orçun Güzeldereli ile Yeniköyspor'dan Ferdi Adıgüzel 11'er golle zirveyi takip ediyor. İstanbul Süper Amatör Ligi'nde 13.hafta sonunda gol sayısını 44'e yükselten Orhanlıspor, ligin en golcü takım özelliğini korudu. Leventspor 40, Yeniköyspor 37, Ayazağaspor 36 gol ile ligin diğer golcü takımları konumunda.

Gürpınar evinde lider Sultangazispor'u devirdi

İstanbul Süper Amatör Ligi 1.grupta, lider Sultangazispor deplasmanda Gürpınarspor ile Kavaklı Hasan Doğan Stadında karşılaştı. Maça fırtına gibi başlayan ev sahibi ekip, Serkan Sütlü'nün ilk 7 dakika içinde bulduğu iki golle maça adeta 2-0 önde başladı. İkinci yarının 58.dakikasında Yunus Şengül penaltıdan attığı golle farkı bire indirdi. 83'de Emrah Kasım Akar yeniden farkı ikiye çıkartan golü attı. Bitime iki dakika kala Yunus Şengül Sultangazi adına bir gol daha bulsa da sadece skoru değiştirebildi. Maçı 3-2 kazanan Gürpınar, rakibine ilk yenilgisini tattırırken, yenilmezlik serisini de 8 maça çıkarttı. Sultangazispor 32 puanla liderliğini averajla da olsa devam ettirmeyi başardı. Yeşilköy'ü deplasmanda 4-0 yenen Dudulluspor, liderle puanını eşitledi. Üsküdar Futbol Yatırımları ise 4-1 kazandığı Sefaköy Kartalspor galibiyetiyle puan farkını bire indirdi.Gürpınarspor ise Yeşilılgazspor'un 3 puan gerisinde haftayı 5.sırada kapattı.

Leventspor evinde Selamsız'a rövanşı vermedi

İstanbul Süper Amatör Ligi 2.grupta, lider Leventspor evinde ilk maçta deplasmanda 4-2 yendiği  Selamsızspor'u konuk etti. Beşiktaş Belediyesi İsmet İnönü Stadındaki karşılaşmanın ilk yarısını Leventspor, Çağdaş Demirkaya'nın kafa golüyle önde kapattı. İkinci yarının 78.dakikasında Emre Ay, farkı ikiye çıkarttı. 90+2'de Serhat Uslu, 90+5'de ise Yiğit Alp Topal'ın ayağından iki gol daha bulan Leventspor sahadan 4-0 galip ayrılarak üst üste 4.galibiyetini elde etti. Lideri adım, adım takip eden Yeniköyspor, öne geçtiği maçta Gültepe ile 1-1 berabere kalarak liderle aradasınki puan farkının 7'ye çıkmasını önleyemedi. Ligden çekilen Kestanelik'i 3-0 hükmen yenen Gazi Mahallesispor ise Yeniköy ile puanlarını eşitledi.

Osmaniye İstiklal ile İstanbul Ordu yenişemedi

 İstanbul Süper Amatör Ligi 3.grupta, haftaya aynı puan ve averajla zirvede giren iki takım Osmaniye İstiklal ile İstanbul Esenyurt Orduspor Bakırköy Stadında karşı karşıya geldi. İlk yarısı golsüz tamamlanan maçın ikinci yarısında ev sahibi takım Emre Şeker ile öne geçtiyse de, konuk takım Halil İbrahim Yavuz ile eşitliği sağladı. Karşılaşma 1-1 berabere tamamlanırken, iki takım 25 puanla haftayı kapattı. Geçen hafta Osmaniye İstiklal'e evinde yenilerek liderliği kaybeden Anadolu Hisarı İdman Yurdu ise deplasmanda karşılaştığı Tahtakale Kartallarıspor'u Serkan Bakan, Eray İrencin ve Gökhan Demirci'nin golleriyle 3-0 yenerek puanını 25'e yükselterek zirveye ortak oldu. Ligden çekilen Yeldeğirmeni karşısında 3-0 hükmen kazanan Küçükçekmece İdman Yurdu ise puanını 24 yaptı.

İstanbul Gümüşhane gol yağdırdı

İstanbul Süper Amatör Ligi 4.grupta, lider İstanbul Gümüşhane, evinde 12 maçtır puan alamayan Sancaktepe FK'yı 7-0 mağlup etti. Kağıthane temsilcisine farklı galibiyeti getiren golleri Erdem Yılmaz (3), Sezer Erdoğan (2), Umut Günaydın ve ikinci yarı oyuna giren Öğünç Şimşek kaydetti. Lideri bir puan geriden adım, adım takip eden Yeşilova Esnafspor, deplasmanda Beykoz 1908'i Hamit Taşkın ve penaltından Ömer Faruk Karaman'ın golleriyle 2-1 yendi. Ev sahibi takımın tek golü ise Yunus Emre Kantar'dan geldi. Zirveden kopmak istemeyen ve lideri 3 puan geriden 3.sıradan izleyen Büyükçekmece Belediyespor ise deplasmanda düşme hattında çıkma hesapları yapan Trabzon 1453 Spor ile golsüz berabere kaldı.

Zirvede yalnız kaldılar

İstanbul Süper Amatör Ligi 5.grupta, maç fazlasıyla liderliğe yükselen Galata deplasmanda Modafen'i Soner Mor'un dört gol atarak yıldızlaştığı maçta 6-0 yendi. Kırmızı-siyahlıların diğer gollerini Engin Can Topal ve Serkan İriç kaydetti. Lideri 1 maç eksiği ile 1 maç geriden takip eden Gülsuyuspor ise grup 3.sü Paşabahçe'yi Gülsuyu Asım Kara Stadında konuk etti. Mücadeleyi Sergen Arışan ve Ramazan Bal'ın golleriyle 2-0 kazanan Gülsuyuspor üst üste 10.galibiyetini elde ederken, en yakın takipçisiyle arasındaki puan farkını da 7'ye yükseltti. Düşme hattından uzaklaşmak isteyen Şilespor ise deplasmanda Bahçelievler Olimpik'i 4-3 yenerek rahat bir nefes aldı.

Orhanlıspor lideri tahtından etti

İstanbul Süper Amatör Ligi 6.grupta, lider Üsküdar Anadolu deplasmanda en yakın takipçisi Orhanlıspor'un konuğu oldu. Karşılaşmayı 6-3 kazanan Orhanlıspor, Selimiye'deki maçın da rövanşını almış oldu. Üsküdar temsilcisi ilk yenilgisini alırken, liderliği de rakibine devretti. Ligin tek yenilgisi takımı THY ise deplasmanda Kuştepe ile golsüz berabere kalarak bu sezon ki 6.beraberliğini aldı. Orhanlıspor 27 puanla lider, Üsküdar Anadolu 25 puanla ikinci, THY ise 24 puanla üçüncü durumda bulunuyor. İstanbul 25 Çatspor'u 2-1 yenen Kağıthanespor ise üst üste 4.galibiyetini aldı.

 

Merkezefendi liderliği sevdi

İstanbul Süper Amatör Ligi 7.grupta, lider Merkezefendispor evinde İstanbul Bafraspor'u Orçun Güzeldereli (2), Saruhan Müşkül, Ahmet Taş ve Umut Can Seven'in golleriyle 5-1 yendi. Konuk takımın tek golünü Muhammed Demirtaş kaydetti. Zeytinburnu temsilcisi 31 puanla liderliğini sürdürürken, en yakın takipçisi Ayazağaspor iki kez yenik duruma düştüğü maçta deplasmanda Beykoz İdman Yurdu ile 2-2 berabere kaldı. Avcılarspor'u 6-0 yenen Beşyüzevlerspor puanını 23 yaparak Ayazağaspor'u yakaladı. 21 puandaki Nartspor ise Cankurtaran ile 1-1 berabere kaldı.

Kartaltepe liderliğe yükseldi

İstanbul Süper Amatör Ligi 8.grupta, haftaya lider giren Gaziosmanpaşa evinde Çamlıcaspor'a 2-0 yenilince, Kartaltepespor 23 puanla liderliğe yükseldi. Siyah-beyazlılar deplasmanda Kocasinanspor'u Onur Tekindemir, Volkan Erkut Öztürk, Ömer Faruk Yağcı ve Emre İstif'in golleriyle 4-1 yendi. Ev sahibi takımın tek golünü Umut Cemil Kaya kaydetti. Bu sezon ki ilk yenilgisini alan Gaziosmanpaşa 22 puanda kalırken, Kavacık'ı 2-1 yenen Dikilitaş, 21 puana ulaşırken, rakibiyle puanını eşitledi.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam