reklam
reklam

SAVAŞI DURDURUN

Köşe Yazarı: DUYGU LADİKLİ   Eklenme Tarihi: 26 Ekim 2023, Perşembe - 22:06   Okunma Sayısı: 316055

Tarihlere baktığımızda savaşların geriye bıraktıkları enkazlardan kollarını veyahut bacaklarını kaybetmiş çok engellileri duyar ve görürüz. Mesela Vietnam Savaşı ,korkunç Nazi Savaşı ABD’nin Hiroşima Japonya katliamı. Adolf Hitler'in liderliğinde Naziler " Sat Aryan " Irkı yaratmak için masum insanları imha eden bir proje geliştirdi. “Aktion T4 Operasyonu”  adı verilen korkunç Nazi Deneyleri (Holokst) Yahudi Soykırımı veya Haşoah (lit ) felaket. Bunun sonucunda da  6 Milyon kişiyi katlettiler .

Nazilerin başlangıcı 1918'de Münih'te kurulan Alman İşçi Partisine dayanmaktadır. 1920'de Nasyonel Sosyalist Alman İşçi Partisi adını almıştır. Hitler gibi sapkın,ırkçı,şiddet yanlısı yanlış biri seçilmiş. Almanya'ya devlet başkanı olmuş. Tarihten örnekler vermeye devam edelim. Adı Gaius Julius Caesar Augustus Germanicu olan Roma İmparatoru tuhaflığı, sapkınlığı ahlaksızlığı ve acımasızlığıyla tarihte tanınır. Kendini Tanrı, kız kardeşini Tanrıça, atını da Senatör olarak ilan ederek tarihe “Deli” olarak geçmiştir . Bu sapkının istekleri sınırlı kalmamış,adına tapınaklar inşa edilmesini ve insanların kendisine tapmalarını emretmiş . Dahası bir heykelimi de Kudüs’e dikin demiş. En sonunda Senatörleri "Kumpas "kurarak 24 Ocak 41 'de Caligua İmparatorluk Muhafızları tarafından öldürülmüş.

Sevgili okurlarım, savaşın kazananı olmaz her iki tarafta da insani ve doğa anlamında kayıplar, vücutlarında kol ve bacaklarda kayıplar, ekonomik yönden çöküşler oluşur ve bu çöküşler halkına da yansır.

Bu gibi savaş durumlarında seçtikleri başkanlarını engellemeyi bilmelidirler. Tarihe bakıp örnek almaları gerekir. Onca gözü dönmüş liderlerin halklarını da peşinden ekonomik çöküşe götürmüş olduklarını gözlemlemeleri gerekmektedir. 

Fatih Sultan Mehmet döneminde 1470’de İspanya’da kralın zulmünden kaçıp gelen bir grup Yahudi Osmanlı Topraklarına yerleştirildiler. II Beyazid döneminde 1492 'de İspanyadan ( Sephardims-Seferadlar ) ve 1497'de Portekiz’den kaçan yüzbinlerce Yahudi Osmanlı Topraklarına kabul edilip yerleştirilmiştir. Buradan Elimden geldiğince sesleniyorum. Lütfen İsrail ve Amerikan halkı bu savaşı durdurun. Liderlerinizi seçtiğiniz gibi demokratik yollardan indirebilirsiniz. 

SAVAŞSIZ BARIŞ DOLU DÜNYAMIZ OLSUN...

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam