reklam
reklam

Çukurova Havalimanı ve Mersin’e Faydaları

Köşe Yazarı: ALPER AKGÜN   Eklenme Tarihi: 22 Aralık 2020, Salı - 10:15   Okunma Sayısı: 2138084

Merhaba sevgili okuyucularım. Bu hafta size Akdeniz'in incisi Mersin’in havalimanı Çukurova Havalimanından bahsedeceğim.

Şehrinizde karayolu varsa istediğiniz yere gidersiniz, şehrinizde karayolu ve tren yolu varsa şanslısınız, ancak şehrinizde bu iki ulaşım yolu haricinde birde havaalanı (hava yolu) varsa işte o zaman şehriniz gelişir ve büyüme hızı artar.

Saygı değer okurlarım, bir şehirde Havaalanı olması demek; başta ulaşım olmak üzere pek çok ihtiyaca ulaşmanın suresinin minimum zamana inmesi demektir. Çünkü, Karayolu ile üç tren yolu ile iki günde ulaşan herhangi bir şey havayolu ile bir gün; hatta saatler içerisinde bir şehirden başka bir şehre ulaşması demektir.

Mersin’imize yapılacak havaalanının öncelikle Türkiye'nin en büyük limanlarından birine sahip olan şehrimizin ticaret ve transit geçişlerini arttıracaktır. Adana’da olduğu gibi Mersin’de de sanayinin gelişmesinde önemli etkisi olacaktır. Turizm açısından da insanların Mersini seçmek için daha fazla sebepleri olacaktır. Çukurova Havalimanı öncesinde Adana Şakirpaşa Havalimanı insanların Mersin’i turizm amaçlı seçmemelerinin en büyük caydırıcı faktörüydü. Artık tek uçakla Mersin’e ulaşabilecek insanlar.

Sonuç olarak Mersin'imizin değerleri artarken, yıldızı parlamaya başlarken Adana'nın yıldızı düşecektir. Mersin'imizin önümüzdeki yılların her alanda çevre illeriyle rekabet açısından baş etmesi ve yaklaşması, hatta geçmesi kaçınılmazdır.

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam