reklam
reklam

"En büyük sadakat vatana olandır"

Köşe Yazarı: Gülsüm KOÇYİĞİT   Eklenme Tarihi: 21 Ağustos 2019, Çarşamba - 10:42   Okunma Sayısı: 4183415

Diyarbakır, Van ve Mardin belediye başkanlarının görevden alınmasıyla güne uyandık dün sabah.. Bazı kesimlerin yine -sırf muhalefet olmak için- yaptıkları yorumları okuduk, izledik.. Şaşırdık mı? Hayır.. 

Olayları neden olduğu yönünde parti ve çıkarlarını gözetmeksizin, zanlarını bir tarafa bırakarak izleyemeyen bir kesim oluştu farkında mısınız?.. Kaç kişi 'Ne yaptılar da görevden alındılar?' diye gerçekten sorguladı?.. Onun yerine, HDP'li başkanları AKP Hükümeti ekarte etti diye düşündü hemen.. Bilginiz olmadan fikir sahibi olmayınız artık çok rica edicem. Hangi cephede kiminle savaşacağımızı şaşırdık, en çok yoran da içimizde verdiğimiz mücadele.. 

Belediyenin neredeyse tüm kaynaklarını PKK için kullandıkları ispatlanan, terör suçundan ihraç edilenlere kucak açan, terörist cenazelerine katılan, bu canilerin isimlerini şehrin caddelerine vermeye çalışan, PKK eylemlerinin yıldönümünü minnetle anan, kurum kartlarından bayrağımızı kaldıran, şehit yakını olarak hizmet veren personelin işine son veren ve dahi nice bölücülüğe hizmet etmiş bu insanların görevine devamına göz yummak vatana ihanet olurdu. Biliniz diye açıkladım sayın demokrasi çığlıkları atan kesim.. Bunu göremeyecek kadar sizi etkileyen zanlarınız nelerdir?.. Sorgulayınız..

Ana muhalefet lideri Sayın Kılıçdaroğlu, çok değil yaklaşık bir ay önce "Amerika tipi başkanlık sistemine geçelim" demişti.. Arkadaşlar bu ne demek? Tüm kolluk kuvvetleri il idarecisinde olsun, onu da halk kendi seçsin demek istemişti. Bu kimilerinin Kürdistan hayalini harlamak değil de neydi? 

Ana muhalefet partisi bunu alenen söyler, seçime terör örgütü PKK savunucusu HDP ile giderse bahse konu belediye başkanlarından ne bekliyordunuz ki siz?..

Görevden alınmalarına  -halkın iradesiyle gelmiş başkana bu yapılamaz- diye yorum yapanlar olmuş. Tamam işte; hiyerarşik sisteme göre onu da halkın iradesiyle seçilen, ast/üst ilişkisindeki kişi görevden aldı.. Yanlış olan ne?.. 

Burası Muz Cumhuriyeti değil, kafanıza göre at koşturamazsınız, görünüz lütfen.. Minareyi çalan kılıfını hazırlar misali, bunca işi yaparken sonunu düşünmeliydiniz..

Yeri gelmişken; İç İşleri Bakanlığı'nı özellikle hassasiyeti ve bölücülere verdiği mücadele için tebrik etmek istiyorum.

Sınır dışında yahut ülke içinde, bu topraklar için müspet menfi çabalayan herkesin ayağına taş değmesin zira en büyük sadakattir vatana olan.. 

Son olarak, ihanette demokrasi arayanlara sorum var; oylarınızla bu cesareti onlara neden verdiniz?..

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam