reklam
reklam

Kemer’de şirin bi dükkan:BN BOUTIQUE

Köşe Yazarı: GÜLŞAH YILDIZ   Eklenme Tarihi: 30 Nisan 2019, Salı - 10:04   Okunma Sayısı: 4643380

Antalya’nın gözde tatil beldesi Kemer’i sonunda görebildim. Daha önce çocuk yaşlarda 2 kere  gitmiş olmama rağmen sanki hafızam silinmiş gibi hiç hatırlamıyordum. Bu yüzden benim için Kemer’le ilk karşılaşma diyebiliriz. Deniz’ine doğasına diyecek hiç bir şeyim yok. Ama şehir merkezi açısından hayal kırıklığına uğradım. Çarşı veya merkez dediğimiz dükkanların olduğu bölgeler o kadar çirkin görünüyor ki. Bi kere dükkanlar hepsi ayrı telden çalıyor. Bir tabela düzenlemesi veya vitrin standardı yok. Şimdilerde bir çok alışveriş sokağında standart bir tabela şekliyle marka isimleri asılıyor. Benzeri Sinop’un merkezi Sakarya caddesinde görülebilir. Hatta Karadeniz bölgesinde farklı noktalarda da örnekleri mevcut. Tek tipleştirmek her zaman iyi bir fikir olmayabilir, bu durumda alternatiflere başvurulur. Ama her ne yapılacaksa bugün ki sahteci dükkanların görüntüsünden iyi olacaktır. Bu da ayrı bi utanç meselesi zaten. Tıpkı kapalı çarşısının sahteciler çarşısı haline geldiği gibi 

Tarihi millattan öncelere dayanan tarihi eseler ve antik kentlerle dolu fevkalade önemli tatil beldemizin dünya markalarının sahte ürünleriyle dolu dükkanlar cenneti haline gelmesi üzücü. Bu görüntü kirliliğine sebep olan sahte ürün dükkanlarından çok lüks dekore edilmiş olanları da var ancak yanında dökük bir dükkan daha kalitesiz hammaddeden yapılmış sahteler satıyor. 

Bu caddeleri yürüyerek keşfederken kendi kendime ne kadar çirkin diye söylendiğim bir anda şirin mi şirin bir butikle karşılaştım. Vitrindeki bohem ürünleriyle, kapı önündeki ferforje masa ve sandalyesiyle, saksılarıyla butik beni içine çekti. Kayaların içinde açmış bir çiçek gibi zarif BN BOUTIQUE’in patroniçeleri Birsen hanım ve Nigar hanım kapıdan adımı atar atmaz beni evlerinde ağırlıyormuş hissettirdi. “Kadın eli değmiş” diye bir güzellik ölçütümüz vardır ya hani, işte tam olarak öyle.. Rafine zevklerini ürün seçiminden dekorasyona kadar konuşturmuş olan 2 kardeşten küçük olanı Nigar hanım diyor ki “biz buraları dekore ederken diğer esnaflar ‘çiçekçi mi açıyorsunuz butik mi ne gerek var ‘dediler”.  Büyük kardeş Birsen hanım İstanbul’da ürün seçerken gösterdikleri titizliği anlatırken “O kadar odaklanmıştık ki kendim üstümüze tek bir parça bile bir şey bakmadık” diye belirtti. Oysaki her kadın bir nokta da bunu da kendime mi alsam diye düşünebilir. Seçtiklerini ürünlerin özgünlüğünü daha vitrinden hissediyorsunuz. Reyonları kurcalayınca daha neler çıkıyor. Ben kısmetimi alt katta yakaladım. tam bir yaz elbisesi kruvaze çiçekli elbiseyi denerken çok yardımcı oldular. Sohbet hiç durmadı zaten. Sonra çok beğenmiş olduğumu belirttiğim için oldukça tatmin edici bir indirim yaptılar. Ama bunun çok istisna bi durum olduğunu biliyorum. Çünkü bu işe girmeden önce abla kardeş birbirine söz vermiş. Arkadaş akraba indirimlerinde belli bir oranı geçmemek üzere sözleşmişler. Henüz 1 seneyi doldurmamış olan bu güzel butik umarm çok güzel bir yaz sezonu geçirir. Kemer’de hareketlenmeler başladı gibi. Kendilerine bol kazançlar dilerim. Tekrar Kemer’e geldiğimde böyle güzel ağırlandığım butiği ziyaret etmeden olmaz. En kısa zamanda görüşmek dileğiyle BN BOUTIQUE.

 

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam