reklam
reklam

İ T İ R A F L A R I M

Köşe Yazarı: SALİH KOÇ   Eklenme Tarihi: 9 Ocak 2024, Salı - 22:52   Okunma Sayısı: 146347

İnsan yaşamında çoğu kere itiraflar olsa da bazen bunu açıkça söylemekten kaçınırız. Sanırım itiraf etmek biraz da olgunluk seviyemiz, kişilik yapımız veya karakterimizle de ilgili olabilir.

Artık yaş itibariyle son çeyreğe girdiğimize göre bazı şeyleri itiraf etmekten kaçınmamalıyız. Örneğin Çanakkale Deniz Savaşlarının geçtiği bölgeyi altmışından sonra ziyaret etme şansını yakaladım. Osmanlının önemli başkentlerinden Edirne’yi de aynı yıllarda ziyaret edebildim. ‘’Gez dünyayı, gör Konya’yı’’ söz öbeğini çok kullandığım halde henüz Konya’yı görmedim.

Bugünkü asıl itirafım; mesleğimin kırk dördüncü yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün o kadar yoğun işleri arasında bir ‘’GEOMETRİ’’ kitabını yazdığını biliyordum ama hiç görmemiştim… (O kitap nihayet şimdi elimde, hem de birden çok sayıda…)

Geçtiğimiz yıl (2023) İstanbul Tüyap Kitap fuarındaki İş Bankası Standında ilk defa gördüğüm ‘’GEOMETRİ’’ kitabından, o an ellerinde olanların hepsini satın almıştım. ( 22 adet) Benim için bu çok önemli bir aşamaydı. Bir an kendi kendime; ‘’yıllarca Atatürk’ün yazdığı kitapların adlarını tahtaya, oradan da çocuklar defterlerine yazdılar da birer tane örnek niçin gösteremedim,’’ diye pişmanlık duymaya başladım. Tabi o geçen yılları geri getirmek mümkün değildi.

İkinci itirafım yıllarca küçük çapta Türkçe Sözlükler ile geçiştirdiğim aktif öğretmenlik yıllarımdan sonra yine adı geçen kitap fuarında Türk Dil Kurumu’nun yeni baskısı, iki ciltlik Türkçe Sözlük sahibi olmam oldu. Bunun için de yine keşke dedik ama geçen yılları geri getirmek olanaksızdı tabii ki…

Peki, bu itirafların bana ne gibi bir katkısı oldu? Sorusuna verebileceğimiz yanıtlarımız var elbette. İlki başkalarının da aynı yanlışa düşmemeleri için bir uyarı niteliği taşıması.

İkincisi ise bir eksikliği giderir cinsten. Şöyle ki;  son iki yılda ilkokul, ortaokul öğrencilerinin okuyabileceği seviyelerde ve kısa öykülerden oluşan yedi kitabımdan beş tanesini ( 700 adet) Kültür Bakanlığı kütüphanelere dağıtmak üzere satın almıştı. Elimde mevcut yedi kitaptan seri olarak isteyen okurlarımıza kitaplarımızı gönderirken bir tane de ‘’GEOMETRİ’’ kitabı koyarak benim altmış sekiz yaşımda elime geçen bu kitabı daha erken yaşlarda okurlarım ile buluşturarak, geçmişi telafiye çalışmaktayım. Tabii ne kadar telafi olabiliyorsa…

‘’Keşke siz’’ nice yıllar dilerim…

                                                                                                    Salih KOÇ

                                                                             6 Ocak 2024 / Avcılar-İst.

                                                                                             

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam