reklam
reklam

Soğuk Algınlığı ve Bitkilerin Mucizesi

Köşe Yazarı: RUHİ DENİZERİ   Eklenme Tarihi: 4 Ocak 2020, Cumartesi - 10:03   Okunma Sayısı: 3928321

Sonbaharın gelmesiyle birlikte havalar soğumaya başladı. Bu havalar aynı zamanda hastalık havası. Kendinize dikkat etmeniz gereken zamanlar bunlar. İşte böyle bir dönemde bitkilerin mucizevi gücüne tanık oluyoruz. Şimdi size bazı bitkilerin faydalarını tekrardan anlatmak istiyoruz. Eminim;şimdi vereceğimiz bu bilgiler size yardımcı olacaktır. Hepinize sağlık dolu günler dilerim.

 

Ekinezya

Ekinezya inatçı virüslerle savaşan ve soğuk algınlığından koruyan harika bir bitkidir. Grip veya soğuk algınlığına yakalanan biri, ekinezya ile iyileşme sürecini hızlandırır. Aynı zamanda ekinezya, solunum enfeksiyonu riskini düşürür.1 çay kaşığı kuru ekinezya bitkisini kaynamış bir bardak suya ekleyin. Soğuk algınlığının ilk belirtilerinde günde 3 kez için.

 

Mürver meyvesi

Virüs karşıtı güçlü bir meyve olan mürver, bağışıklık sistemini kuvvetlendirir ve soğuk algınlığından korur. Grip veya nezlenin başlangıcında mürver tedavisi yapan, hastalık sürecini azaltır. Kaynamış bir bardak su için 2 çay kaşığı kuru mürver meyvesi kullanın. Enfeksiyon veya grip boyunca günde 3 kez için.

 

Sarımsak

Araştırmalara göre, sarımsak birçok antimikrobik ve antivirüs bileşene sahiptir. Soğuk algınlığı ve grip ile savaşır. 1 diş sarımsağı, 1 çay kaşığı bal ile karıştırın. Her gün en az bir tane tüketin. Böylece soğuk algınlığından korunacaksınız. Ağızım kokacak derseniz de; karanfil size iyi gelecektir. Örneğin yemek sonrası ağızınıza atacağınız karanfil kokuyu da engelleyecektir.

 

Nane

Nane, sinüsleri açmak için oldukça etkilidir. Kaynar bir bardak suya 1 çay kaşığı nane kullanın. Enfeksiyon ve soğuk algınlığı boyunca günde 3 kez için. Burun sinüsleriniz tıkandıysa, nane çayını soğutup burun spreyi olarak kullanabilirsiniz.

 

Civanperçemi

Civanperçemi halk arasında farklı isimler ile bilinir. Bunlardan bazıları ; barsama otu, beyaz çiçekli binbir yaprak otu, akbaşlı ve kandil çiçeği gibi adlardır ve yörelere göre değişmektedir. Soğuk algınlığı ve öksürüğe iyi gelir, ateş düşürücü ve balgam söktürücü etkisi vardır. Kaynayan bir bardak suya 1 çay kaşığı kuru civanperçemi ekleyin. Günde 3 kez için. Civanperçemini; sakın yol kenarından toplamayın, arabalardan çıkan egzoz dumanı bitkiyi zararlı ve zehirli bir hale getirebilir.

 

 

 

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam