reklam
reklam

HER ŞEY PATİLİ DOSTLARIMIZ İÇİN

Eklenme Tarihi: 6 Ocak 2021, Çarşamba - 09:49   Okunma Sayısı: 2054243
Sarıyer Belediyesi Safiye Kaya Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi’nin yeni yüzü görenlere “işte bu” dedirtiyor. Lüks bir tıp merkezi gibi hizmet veren merkezde bir ayda yaklaşık 1200 sokak hayvanı tedavi ediliyor.

Tam teşekküllü bir kurum olarak hizmet veren Safiye Kaya Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi, en son teknoloji tıbbi aletlerle Sarıyer’de bulunan patili dostlara hizmet veriyor. 2017 yılında baştan aşağıya yenilenen merkez, hayvanların daha sağlıklı bir şekilde yaşayabileceği bir ortama dönüştü. Düzenli olarak dezenfekte yapılan bakımevinde 32 personel hizmet veriyor. Sadece kedi ve köpeklere bakılmayan merkezde martılar, kanatlı kuşlar ve kumruların da tedavisi yapılıyor.

KISIRLAŞTIRMA İŞLEMİ

Safiye Kaya Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi’nde günde 40’a yakın kedi ve köpeğe kısırlaştırma işlemi yapılıyor. Operasyon sonrasında patililer bakım alanına alınıyor ve antibiyotik tedavisine başlanıyor. 5-7 gün arasında bakım işlemi sürüyor ve dikişler alındıktan sonra aşıları yapılıp alınan bölgelere teslim ediliyor.

YASAKTA BESLEME MESAİSİ

Veteriner İşleri Müdürlüğü personelleri, hafta sonu sokağa çıkma yasaklarında da can dostlarımızı yalnız bırakmıyor. Ekipler, Sarıyer’in 38 mahallesine ve belirli yerlerde bulunan mamamatiklere yiyecek bırakıyor. Ayrıca kuşların yoğun bulunduğu parklarda ve sahil kısmında da besleme yapılıyor.

SAHİPLERİNİ BEKLİYORLAR

Geçici bakımevinin bir barınak olmadığını, tedavi gören hayvanların alındıkları yerlere bırakıldığını, bu nedenle hayvanseverlerin merkezdeki köpek ve kedileri sahiplenebileceklerini söyleyen yetkililer, Sarıyer Belediyesi internet sayfası ve sosyal medya hesapları aracılığıyla merkezdeki dostlara yuva olunabileceğini belirtiyor.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT YILMAZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam