reklam
reklam

Soğan Kürü ve faydası

Köşe Yazarı: MURAT YILMAZ   Eklenme Tarihi: 8 Eylül 2023, Cuma - 16:33   Okunma Sayısı: 360654

Sofraların temel direği olarak tanımlanan soğan, tadı ve özellikleri itibariyle benzeri bulunmayan bir sebzedir. Soğan, allium ailesinden gelen bir ot ve sebze çeşididir. Soğansız yemek tarifi veren yemek kitabı bulmak bile oldukça zordur.

Soğan yemeklere attığı aroma sayesinde hem Türk hem de Dünya mutfağının vazgeçilmezidir. Soğan, içinde barındırdığı besleyici öğelerle birlikte adeta marketten alınabilen bir antibiyotiktir. İçine katıldığı tüm yemekleri o muhteşem aromasıyla tamamlayan ve bunun yanı sıra vücut sağlığına etkisi de saymakla bitmeyen soğanı bilinen ve az bilinen yönleriyle biraz daha yakından tanıyalım.

Soğan kürü: Soğan kürü uygulama 15 gün süresince öğle ve akşam yemeklerinden önce bir bardak tüketim şeklindedir. Açık kahverengi soğan ve iki bardak içme suyuyla hazırlayabileceğiniz soğan kürü için, mor soğan ya da beyaz soğan kesinlikle tercih edilmemelidir.

Daha sonra kaynayan suyun içine dört parçaya bölünmüş soğanı atıp kaynatarak kolaylıkla yapabileceğiniz bu kür, özellikle kadınlarda sıkça görülen endometriozis (çikolata kisti) oluşumlarına karşı tedavi edici bir özelliğe sahiptir. Soğan kürü bağırsak polip rahatsızlığı için kür uygulanıyorsa adetten sonraki 3. Ve 10. Gün aralığında başlamak uygundur. Soğan kürü bebek için yani hamile kalmayı kolaylaştırmak için yapılacaksa regl sonrası 7. Günden itibaren başlanması en verimli sonucu alabilmek adına daha uygundur.

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam