reklam
reklam

U17B 4.hafta

Eklenme Tarihi: 14 Mayıs 2024, Salı - 23:47   Okunma Sayısı: 93582
İstanbul U17B Liginde 4.hafta heyecanı yaşandı. Toplam 33 grupta oynanan 87 müsabakada 385 gol atıldı.

2023-2024 sezonunda 17 yaş altı futbolcuların forma giydiği İstanbul U17B Ligi'nde 4. hafta geride kaldı. U17B Ligi'nde 198 takım, 33 grupta mücadele ediyor. Oynanan 87 maçın 46'sında ev sahibi takımlar galip gelirken, 29 karşılaşmadan üç puanla ayrılan deplasman takımları oldu. Dördü golsüz olmak üzere 12 karşılaşmada takımlar eşitliği bozamadılar. On bir maç ise hükmen sona erdi. U17B Ligi 4.haftasında oynanan 87 maçta futbolcular ağları 385 kez havalandırdı. U17B Liginde 2007 ve 2008 doğumlu sporcular oynayabiliyor. 2009 ve daha küçük doğumlu sporcuların oynatılmasına TFF tarafından izin verilmiyor. Ligden çekilen ya da herhangi bir nedenle ihraç edilen takımlar 2024-2025 sezonunda bir üst lig olan U18 Ligine alınmayacak. 2023-2024 sezonunda U17B ligini ilk sırada tamamlayan 33 takım, 2024-2025 sezonunda bir üst yaş grubunda U18A Ligi kategorisinde, kalan takımlar ise 2024-2025 sezonunda U18B Ligi kategorisinde yer alacak. Düşme ve yükselme sıralamasında puan eşitliği durumunda takımların ikili averajları da eşit olduğunda; bu durum bir üst kategoriye yükselmeyi ilgilendiriyorsa bu takımlar A kategorisine yükselir, bu durum düşmeyi ilgilendiriyorsa bu takımlar A kategorisinde kalır.

33 grupta liderler yerini korudu

İstanbul U17B Liginde; 3.grupta lider Sayalarspor haftayı maç yapmadan bay geçince, Çatalca Belediyespor'u hükmen yenen Çatalca Öznakkaş liderliğe yükseldi. 6.grupta lider Gaziosmanpaşaspor'u 3-1 mağlup eden Bakırköyspor, liderliği devraldı. 16.grupta lider Giresun Emeksan deplasmanda Olimpiyatspor'a 3-1 yenilince, Gültepe Özgençlik'i 2-0 yenen Bayrampaşa Teknikspor ilk sırayı aldı. 20.grupta lider Beştelsiz'i evinde 5-1 yenen Bahçelievlerspor liderliğe yükseldi. 22.grupta lider Başakşehir İkitellispor'u deplasmanda 3-1 mağlup eden Bahçeşehir Gençlik, liderliği rakibinden devraldı. 28.grupta lider 1453 Maltepe deplasmanda Libade ile 1-1 berabere kalınca, rakip sahada Pendik Kavakpınar'ı 1-0 yenen Beykoz İdman Yurdu ilk sıraya yükseldi. U17 B Ligi 1.grupta Büyükçekmece Karadeniz İdman Ocağı, 2.grupta Silivri temsilcisi Beycilerspor, 3. grupta Çatalca Öznakkaş, 4. grupta Galataspor, 5. grupta Terazidere, 6. grupta Bakırköyspor, 7. grupta İstanbul Güngören, 8. grupta Küçükçekmece temsilcisi Söğütlüçeşme, 9. grupta Zeytinburnu Zafer, 10. grupta Küçükçekmecespor, 11. grupta Sütlücespor, 12. grupta Türk Hava Yolları, 13. grupta Başakşehir Şamlar, 14. grupta Ayazağaspor, 15. grupta Eyüp ekibi Yeşilpınar, 16. grupta Bayrampaşa Teknikspor, 17. grupta Fatih ekibi Neslişah, 18. grupta Florya Asspor, 19. grupta Bayrampaşa temsilcisi Sağmalcılarspor, 20.grupta Bahçelievlerspor, 21.grupta Esenler Oruçreis, 22. grupta Bahçeşehir Gençlik, 23.grupta Beyoğlu takımı Çıksalın, 24.grupta Kirazlıtepe, 25.grupta Harb-iş, 26.grupta Çekmeköy takımı 1877 Alemdaspor, 27.grupta Ataşehir Doğuşspor, 28.grupta Beykoz İdman Yurdu, 29.grupta Üsküdar ekibi Küçüksu Rasathanespor, 30.grupta Taçspor, 31.grupta Anadolu Üsküdar, 32.grupta Şilespor ve 33.grupta Ümraniye adına mücadele eden İnkilapspor ilk sırada yer alıyorlar.

Haftayı beş golle kapattı

U17B Ligi 4.haftasında iki futbolcu 5'er gol atma başarısı gösterdi. Yeni Levent Konaklar'ın Langaspor'u 10-3 yendiği maçta Canpolat Yakut, Tuzla Gençlergücü'nün evinde Fetih Kelkit'i 6-0 mağlup ettiği karşılaşmada Anıl Cavit Aydın takımlarının 5'er golüne imza attılar. İstanbul U17B Ligi Gol Krallığında ise Galataspor'dan Berkay İlim 8 gol ile ilk sırada yer alıyor. Başakşehir Şamlarspor'dan Kerimhan Aktürk 7 golle ikinci, Üsküdar Futbol Yatırımları'ndan Cemal Arda Baysal, Çıksalın'dan Hasan Hüseyin Özdilek, Irmakspor'dan Muhammed Ali Baş 6'şar golle üçüncü sırada yer alıyor. Kuzguncukspor'dan Efe Soydan, Yeşilpınar'dan Murat Can Korkmaz, Zeytinburnu Yıldızspor'dan Arda Yakut, 5'er gol, Üsküdar Futbol Yatırımları'nda Sinan Işık Bayrampaşa Teknik'ten Yusuf Kosaoğlu, Yıldız Esenkent'ten Üsküdar Salacak'tan Yavuz Selim Çabuk, Muhammet Emir Palaz, Kanaryalar'dan Arda Muzaffer Yalçınkaya ve Yeni Ufukspor'dan Kerem Yüksel 4'er golle sıralanıyor.

BEYOĞLU ÇUKURSPOR- ESENLER TURGUTREİS: 6-0

İstanbul U17B Ligi 9.grupta şampiyonluk mücadelesi veren Beyoğlu Çukurspor evinde Esenler Turgutreis ile karşılaştı. Beyoğlu Stadındaki müsabakayı, Mustafa Özkaya yönetirken, yardımcılıklarını Okan Karadağ ve Ahmet Ediz Doydu yaptı. Ev sahibi Beyoğlu Çukurspor sahaya; Gürkan, Hamza, Muhammed Arda, Ömer, Bekir, Eray, Muhammed Emin, Engin, Aykut, Furkan ve Alperen ilk on biriyle çıktı. Konuk Esenler temsilcisi ise sahada Mehmet Akif, İbrahim, Safa Emre, Ahmet Emin, Şahin, Emirhan, Berat, Ahmet Talha, Berat, Ertuğrul, Muhammet Eymen dizilişi ile yer aldı. Karşılaşmaya hızlı başlayan Beyoğlu Çukurspor, henüz 10.dakikada Hamza Sarhan'ın kafa golüyle öne geçti. 16.dakikada Engin Al farkı ikiye çıkartan golü attı. 30'da Eray Kuru skoru 3-0'a taşıdı. 32.dakikada Engin Al kendisinin ikinci, takımının dördüncü golünü attı. 40.dakikada Aykut Sarmaşık farkı beşe çıkarttı. İlk yarıyı Beyoğlu temsilcisi 5-0 önde tamamladı. İkinci yarının 60.dakikasında Engil Al, kendisinin üçüncü, takımının altıncı golünü filelerle buluşturdu. Maçı 6-0 kazanan Beyoğlu Çukurspor, puanını 9'a yükseltti. Kırmızı-beyazlılar bir puan gerisinde oldukları Zeytinburnu Zaferspor'u takibi sürdürdü.

IRMAKSPOR - ÇIKSALINSPOR: 2-2

İstanbul U17B Ligi 23.grupta averajla lider Çıksalınspor, deplasmanda kendisiyle aynı puandaki Zeytinburnu temsilcisi Irmakspor'un rakibi oldu. Merkez Efendi Stadındaki karşılaşmayı Muhammet Metin Taş yönetirken, yardımcılıklarını Berke Durmuşoğlu ve Berkay Egeli yaptı. Ev sahibi Irmakspor sahaya; İbrahim, Berk, Hakan, Osman, Mustafa, Volkan, Muhammet Emin, Enes, Muhammed Ali Baş, Recep ve Deniz ilk on biriyle çıktı. Konuk Beyoğlu ekibi Çıksalınspor ise sahada; Berke, Hikmet, Mustafa, Ufuk, Yusuf Osman, Kerem, Arda, Gökhan, Alper, Taha ve Hasan düzeniyle yer aldı. Karşılaşmanın 20.dakikasında konuk ekip Gökhan Bengin'in golüyle öne geçti. Bu gole Irmakspor, 38'de Recep Erdemir ile cevap verdi. Skora denge gelmesinden iki dakika sonra gelişen ev sahibi takım atağında Enes Lale topu ağlara göndererek takımını öne geçirdi. İlk yarıyı Irmakspor 2-1 önde tamamladı. İkinci yarının 60.dakikasında Gökhan, kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydederek eşitliği sağladı. 65'de Irmakspor'un ikinci golüne imza atan Enes Lale ikinci sarıdan, kırmızı kart görerek takımını bir kişi eksik bıraktı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca, taraflar sahadan 2-2'lik eşitlikle ayrıldı. İki takım da puanını 10'a çıkartarak zirvede yer almaya devam ettiler. Çıksalınspor rakibine göre artı 3 gol avantajlı olduğu için liderliğini sürdürdü.

KİRAZLITEPESPOR - ÜMRANİYE KEMERDERE: 2-0

İstanbul U17B Ligi 24.grupta lider Kirazlıtepespor evinde Ümraniye Kemerdere'yi konuk etti. Kanlıca Stadındaki karşılaşmayı Efe Kayauman yönetirken, yardımcılıklarını Ahmet Berat Ertürk ve Yiğit Berkay İştem yaptı. Ev sahibi Kirazlıtepespor maça; Ümiti Tolga, Muhammed Efe, Sefa, Ramazan, Yunus Emre, Murat Selim, Yiğit, Mustafa Batuhan, Burak Hasan ve Tuncay ilk on biriyle çıktı. Konuk Ümraniye temsilcisi ise sahada Burak, Ahmet, Baran, Musa, Muhammed Ali, Gürkan, Hamza, İsa Uzun, Ege, Emirhan ve Cemal dizilişi ile yer aldı. Karşılaşmanın 21.dakikasında Tuncay Topaç topu ağlara göndererek ev sahibi takımı öne geçirdi. İlk yarı bu golle Kirazlıtepe'nin üstünlüğünde sona erdi. İkinci yarının 69.dakikasında Burak Hasan Keskin farkı ikiye çıkartan golü kaydetti. Müsabaka her iki devrede atışan birer golle Kirazlıtepe'nin 2-0 üstünlüğünde sona erdi. Çıktığı 4. maçından da galibiyetle ayrılan Üsküdar temsilcisi puanını 12 yaptı. Ümraniye Kemerdere ise 1 puanda kaldı.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam