reklam
reklam

U17B 3.hafta

ÖZEL HABER

Edebiyat sokaklı, çiçek bahçeli, teraslı lise

Eklenme Tarihi: 3 Mayıs 2018, Perşembe - 12:00   Okunma Sayısı: 260472

Zafertepe Mahallesi'nde bulunan Aysel-Selahattin Erkasap Sosyal Bilimler Lisesinde 1,5 yıl önce göreve başlayan Ahmet İren, öğrencilerin kendilerini daha iyi hissedecekleri, ruhlarına dokunacak alanlar yaratmak için kolları sıvadı.

"Sosyal Bilimler Lisesini öğrenciler yönetir"

İren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin çok değerli olduğunu vurgulayarak "Her birinin fikri bizim yanımızda çok değerlidir. Bu çalışmalarda en çok sevindiğimiz nokta, öğrenci kendisinin de destek vererek hazırlandığı ortamları koruyup kollamasını öğrendi. Artık dışarılarda Finlandiya, Güney Kore sistemleri gibi sistem aramaktansa kendi değerlerimize ve öz kültürümüze uygun sistemi oluşturmayı düşündük. Bu yolda da ilerliyoruz.” diye konuştu.

Oluşturulan alanlar için zaman zaman hayırseverlerden destek aldıklarını, bazen eski eşyaları dönüştürdüklerini bazen de kendi imkanları ile çalışmaları tamamladıklarını aktaran İren, "Okulun boş kalan koridorlarını da önümüzdeki günlerde matematik ve İngilizce Sokağı çalışmalarıyla süsleyeceğiz." dedi.

"Gece gündüz demeden çalıştık"

Edebiyat öğretmeni Hakan Bengül de okul müdürüyle gece gündüz demeden çalıştıklarını anlattı. Bengül, "Yeri geldi gecenin bir saatinde geldik, boya ve sıva yaptık. Yeri geldi, saat tamiri yaptık, avizeleri yerlerine yerleştirdik. Bunların bir zamanı veya saati yoktu. Günün herhangi bir vaktinde bunları gerçekleştiriyorduk. Edebiyat Sokağı'nı oluştururken gece saat 02.00'lere, 03.00'lere kadar çalıştığımız çok olmuştur. Bu nedenle okul müdürümüze çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Öğrenciler çalışmalardan memnun

11. sınıf öğrencisi Şevval Kaptan, okuldaki sosyal alanlardan dolayı büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi. Kaptan, "Okulumuz, yapılan çalışmalarla evimiz gibi oldu. Burada bizim rahat edebileceğimiz her türlü çalışma var. Özellikle koridorlarında yapılan çalışmalar gerçekten çok güzel. Okuma keyfi alanı, üniversite sınavlarına yönelik yapılan alanlar gerçekten mükemmel. Kitap karıştırıp bilgilere ulaşmak yerine sınıf kapımızı açtığımızda koridor duvarlarında birçok bilgiye ulaşabiliyoruz." dedi.

12. sınıf öğrencisi İrem Damar da her katında ayrı bir değer bulunan okulunu çok sevdiğini ve bu yıl mezun olacağı için üzüldüğünü ifade etti.

11. sınıf öğrencisi Tunahan Osman da okulundaki alanlar sayesinde arkadaşlarıyla dışarıda herhangi bir yerde buluşmak yerine burada buluşup, vakit geçirdiklerini söyledi.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam