reklam
reklam

U17B 3.hafta

Eklenme Tarihi: 7 Mayıs 2024, Salı - 15:17   Okunma Sayısı: 34658
İstanbul U17B Ligine 3.hafta maçlarıyla devam edildi. Toplam 33 grupta oynanan 88 müsabakada 386 gol atıldı.

2023-2024 sezonunda 17 yaş altı futbolcuların forma giydiği İstanbul U17B Ligi'nde 3.hafta geride kaldı. U17B Ligi'nde 198 takım, 33 grupta mücadele ediyor. Oynanan 88 maçın 46'sında ev sahibi takımlar galip gelirken, 29 karşılaşmadan üç puanla ayrılan deplasman takımları oldu. Dördü golsüz olmak üzere 13 karşılaşmada takımlar eşitliği bozamadılar. On maç ise hükmen sona erdi. U17B Ligi 3.haftasında oynanan 88 maçta futbolcular ağları 386 kez havalandırdı. U17B Liginde 2007 ve 2008 doğumlu sporcular oynayabiliyor. 2009 ve daha küçük doğumlu sporcuların oynatılmasına TFF tarafından izin verilmiyor. Ligden çekilen ya da herhangi bir nedenle ihraç edilen takımlar 2024-2025 sezonunda bir üst lig olan U18 Ligine alınmayacak. 2023-2024 sezonunda U17B ligini ilk sırada tamamlayan 33 takım, 2024-2025 sezonunda bir üst yaş grubunda U18A Ligi kategorisinde, kalan takımlar ise 2024-2025 sezonunda U18B Ligi kategorisinde yer alacak. Düşme ve yükselme sıralamasında puan eşitliği durumunda takımların ikili averajları da eşit olduğunda; bu durum bir üst kategoriye yükselmeyi ilgilendiriyorsa bu takımlar A Ligi kategorisine yükselecek. Bu durum şayet düşmeyi ilgilendiriyorsa bu takımlar A Ligi kategorisinde kalabilecek.

11 grupta liderlik el değiştirdi

İstanbul U17B Liginde; 1.grupta Büyükçekmece Karadeniz İdman Ocağı, 2.grupta Silivri temsilcisi Beycilerspor, 3. grupta Silivri ekibi Sayalarspor, 4. grupta Galataspor, 5.grupta Terazidere, 6. grupta aynı puandaki Bakırköyspor'u bir gol averajla geçen Gaziosmanpaşa, 7. grupta İstanbul Güngören, 8. grupta Küçükçekmece temsilcisi Söğütlüçeşme, 9. grupta lider Beyoğlu Çukurspor'un Alemdar'a yenilmesiyle Zeytinburnu Zafer, 10. grupta Küçükçekmecespor, 11. grupta kendisiyle aynı puandaki Küçükçekmece ekibi Yeni Ufukspor'u gol averajıyla geride bırakan Sütlücespor, 12. grupta lider Bahçelievler Gümüşhane'yi 2-1 yenen Türk Hava Yolları, 13. grupta Başakşehir Şamlar, 14. grupta Ayazağaspor, 15. grupta Eyüp ekibi Yeşilpınar, 16. grupta lider Bayrampaşa Teknikspor'u yenen  Giresun Emeksan, 17. grupta Fatih ekibi Neslişah, 18. grupta lider Beşiktaş temsilcisi Kuruçeşme'yi mağlup eden takipçisi Florya As spor, 19. grupta Bayrampaşa temsilcisi Sağmalcılarspor, 20.grupta Zeytinburnu takımı Beştelsiz, 21.grupta lider Bayrampaşa temsilcisi Kartaltepe'yi yenen Esenler Oruçreisspor, 22. grupta Başakşehir İkitelli, 23.grupta Beyoğlu takımı Çıksalın, 24.grupta lider Beykoz Örnekköyspor,'u 2-0 yenen  Kirazlıtepespor, 25.grupta Üsküdar temsilcisi Kuzguncukspor'un Sultanbeylispor'a yenilmesiyle Harb-işspor, 26.grupta Çekmeköy takımı 1877 Alemdaspor, 27.grupta Ataşehir Doğuşspor, 28.grupta 1453 Maltepe, 29.grupta Üsküdar ekibi Küçüksu Rasathanespor, 30.grupta kendisiyle aynı puandaki Üsküdar Futbol Yatırımları'nı gol averajıyla geride bırakan Taçspor, 31.grupta lider Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor'un Esenkent'e yenilmesiyle, Anadolu Üsküdar, 32.grupta Şilespor ve 33.grupta Ümraniye ekibi İnkilapspor gruplarında ilk sırada yer alıyorlar.

 

 

Haftayı altı golle kapattı

İstanbul U17B Liginin 3.haftasında iki futbolcu haftayı 6'şar gol atarak tamamladılar. Yeşilpınarspor'un evinde Gerçek Kuzey'i 12-2 yendiği maçta Eyüp Bayram, Taçspor'un Kartal Elçi'yi 12-0 mağlup ettiği karşılaşmada ise Saleh Darı, takımlarının 6'şar golüne imza atarak, haftanın en golcü isimleri oldu. İstanbul U17B Ligi Gol Krallığında ise bu hafta 6 gol birden atarak toplam gol sayısını 12'ye yükselten Taçsporlu Saleh Darı ilk sıraya yükseldi. Başakşehir Şamlarspor'dan Kerimhan Aktürk , Yeşilpınar'dan Murat Can Korkmaz, Irmakspor'dan Muhammed Ali Baş, Üsküdar Futbol Yatırımları'ndan Cemal Arda Baysal, Galataspor'dan Berkay İlim 7'şer golle ikinci, Zeytinburnu Yıldızspor'dan Arda Yakut,  Çıksalın'dan Hasan Hüseyin Özdilek, 6'şar golle üçüncü sırada bulunuyor. Yeni Ufukspor'dan Kerem Yüksel  ve Kuzguncukspor'dan Efe Soydan 5'er gol, Üsküdar Futbol Yatırımları'nda Sinan Işık, Bayrampaşa Teknik'ten Yusuf Kosaoğlu, Üsküdar Salacak'tan Yavuz Selim Çabuk ve Kanaryalar'dan Arda Muzaffer Yalçınkaya 4'er golle sıralanıyor.

KEMAHSPOR - TUZLA GENÇLERBİRLİĞİ: 1-6

İstanbul U17B Ligi 24.grupta Üsküdar temsilcisi Kemahspor Selimiye Stadında Tuzla Gençler Birliği ile karşılaştı. Kemahspor sahaya; Alperen, Muhammed Yasir, Ömer Faruk, Yusuf Talha, Erdem, İlkay, Asaf, Ahmet Efe, Akın, Muhammed Kocameşe ve Anıl ilk on biriyle çıktı. Konuk Tuzla Gençler Birliği ise sahada Muhammet Emir, Mehmet Emir, Yusuf Ali, Hamitcan, Beratcan, Ali Çelik, Muhammed Yılmaz, Hamza, Baran, Barış ve Mücahit dizilişi ile yer aldı. Karşılaşmaya hızla başlayan Kemahspor henüz 1.dakikada Ömer Faruk Çeper'in golüyle öne geçti. Golden sonra toparlanan Tuzla Gençlerbirliği, 5.dakikada Mücahit Girgin'in golüyle eşitliği yakaladı. 23'de Hamza Akkoyun konuk takımı 2-1 öne geçiren golü attı. 28 ve 29.dakikalarda sahneye çıkan Baran Yılmaz, peş peşe attığı iki golle skoru Tuzla Gençler Birliği adına 4-1'e taşıdı. 36.dakikada Mücahit kendisinin ikinci, takımının 5.golünü kaydetti. İlk yarıyı Tuzla Gençler Birliği 5-1 önde tamamladı. İkinci yarıda Mücahit hat-trick yaparken kırmızı-siyahlılar sahadan 6-1'lik galibiyetle ayrıldılar. Tuzla temsilcisi ilk galibiyetini alırken puanını 4'e çıkarttı. Henüz galibiyeti olmayan Kemah ise 1 puanda kaldı.

FERAHSPOR - PENDİK DOĞANSPOR: 1-2

İstanbul U17B Ligi 26.grupta Üsküdar temsilcisi Ferahspor, Selimiye Stadındaki maçta Pendik Doğanspor'u konuk etti. Ev sahibi takım maça; Kayra, Kerem, Berat, Ömer, Berke, Baran, Eymen, Kuzey, Hamza, Ege, Kerem ilk on biri çıktı. Konuk takım ise sahada Emef Talha, Said Kerem, Kaan, Umut Kaan, Naci, Berat, Muhammed Abdullah, Yiğit, Fatih, Yiğitcan, Hamit dizilişi ile yer aldı. Karşılaşmanın 31.dakikasında gelişen Pendik Doğanspor atağında Fatih Sağlam'ın vuruşuna ayak koyan Eymen Kandil, kendi kalesine attığı golle Ferahspor yenik duruma düştü. 38.dakikada Fatih Sağlam farkı ikiye çıkartan golü kaydetti. İlk yarı Pendik Doğanspor'un 2-0 üstünlüğünde kapandı.  İkinci yarının 60.dakikasında sağ kanattan gelişen Ferahspor atağında Umut Dede, ceza sahası içinde yaptığı vuruşla farkı bire indirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Pendik Doğanspor deplasmanda 2-1 kazandı. Bu galibiyetle ikinci zaferini kazanan sarı-siyahlılar puanını 6'ya çıkarttı. Ferahspor ise 3.maçından da puan çıkartamadı.

 

 

 

ŞİLESPOR - ÜSKÜDAR SALACAKSPOR: 3-3

İstanbul U17B Ligi 32.grupta ilk iki sırada yer alan Şilespor ile Üsküdar Salacak, Şile Stadında karşı, karşıya geldi. Ev sahibi takım sahaya Emirhan, Caner, Mert, Şevki, Yiğit Can, Ege, Oğuz Ak, Muhammet Sıraç, Muhammet Eren, Davut ve Yusuf ilk on biriyle çıktı. Konuk takım ise sahada Deniz, Muhammed Demirci, Anıl, Özkan, Berk, Kaan, Mehmet Ali, Toprak, Doruk, Yavuz Selim ve Tunahan dizilişi ile yer aldı.  Maça etkili başlayan konuk takım 10.dakikada Toprak Avcı'nın golüyle öne geçti. Şilespor bu gollere 15 dakika içinde Yiğit Can Özcan ve Ege Üstündağ'ın golleriyle cevap verdi. İlk yarı ev sahibi takımın 2-1 üstünlüğünde kapandı. İkinci yarının 60.dakikasında Utku Emir Şentürk farkı ikiye çıkartan golü kaydetti. Son 25 dakikaya girildiğinde toparlanan ve oyundaki dengeyi kendi lehine çeviren Üsküdar Salacak 64.dakikada Mehmet Ali Uzun'un golüyle farkı bire indirdi. 70.dakikada Kaan Türk eşitliği sağladı. Mücadele 3-3 berabere tamamlandı. Bu sonucun ardından iki takım da puanlarını 7 yaptı.  Öte yandan Fetih Kelkit'i deplasmanda 4-2 yenen Beykoz 1908 de puanını 7'ye yükselterek zirveye ortak oldu.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam