reklam
reklam

Gözümüz Görmeyince gönül katlanmaz, samimiyet gerçekleşmezmiş derler.

Köşe Yazarı: SELAMİ BALTAOĞLU   Eklenme Tarihi: 9 Ağustos 2020, Pazar - 00:48   Okunma Sayısı: 250922

Gözümüz Görmeyince gönül katlanmaz, samimiyet gerçekleşmezmiş derler.

Gözümüz bizim için çok önemli varlıktır .Gözümüz sayesinde her şeyi görebilir ve bu sayede neyin ne olduğunu anlayabiliriz. Örneğin manzarayı izlerken gözlerimiz bize o manzarayı aktarır .Ve bizde bu sayede manzaranın tadını çıkarmış oluruz. Tabi bunun için birçok örnek Var. Mesela bir örnek daha verecek olursam trafikte karşıdan karşıya geçmek için etrafı kolaçan etmemiz var. Mesela için gözlerimize ihtiyacımız vardır .İşte bu yüzden gözlerimizin değerini her zaman bilmeliyiz. Sağlık konusuna gelirsek gözlerimizi kontrol ettirmeye de gitmeliyiz. Yani herhangi bir sağlık probleminde hastaneye gidilmez ise ciddi sorunlara yol açabilir ,gözümüzü kaybedebiliriz. Tabi bilgisiyar gibi elektronik eşyalara da mesafeli bakma Samimiyet duygusu insanları hoşnut eden önemli bir duygudur. Samimiyet hele hele insan ilişkilerinde olmazsa olmazlardandır. Karşımızdaki kişiye inandırıcı olmak için süslü püslü cümleler kullanmak, yapmacık davranış olarak gelir.

İnsanları asıl etkileyen şey samimiyeti gerçek Anlamda karşı tarafa hissettirmektir. Çünkü insanlar sözlerinizden çok Samimiyetinizden hoşlanırlar. Samimi olmadan kullanılan her söz aslında havada Kalır. Bu samimiyetsiz cümlelerin karşı taraf açısından hiçbir inandırıcılığı Olmadığı anlamına gelir.

Samimiyet duygusunu davranışlarımıza yansıtmak Zorundayız. Zaten samimi olan davranışlar gerçek manada kaynağını yürekten, Gönülden alır. Bu anlamda ele aldığımızda samimiyetin insan ilişkilerinde ne Denli önemli olduğu ortaya çıkar. Karşımızdaki kişinin samimiyetine inanmak Aramızdaki bağı da güçlendirmiş olur. Çünkü samimiyet, sevgi, saygı, vefa Duygularıyla iç içedir.

Benden zarar gelmez Kovanındaki arıya Yuvasındaki Kuşa ben kendi halimde yaşarım Şapkamın altında bu dizelerde haber kipiyle Çekilenmiş kaç eylem var

Bu bile ciddi sorunlara yol açar.

Yakınında bulunan sevdiği kimse ile sık sık Görüşmeden edemez. Ama bu kişi uzak bir yere giderse görüşmekten umudunu keser, Ayrılığa katlanır.

 

 

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam