reklam
reklam

Kuyumculuk sektörü ‘güç birliği’ yapacak

Eklenme Tarihi: 25 Nisan 2018, Çarşamba - 10:00   Okunma Sayısı: 136390

İSTANBUL

Altın ve mücevher sektörü temsilcileri, sektörün karşı karşıya kaldığı sorunlara çözüm bulmak için İstanbul Kuyumcular Odası’nda (İKO) bir araya geldi.

İKO Başkanı Mustafa Atayık, seçimlere girerken sektörde birlik ve beraberlik oluşturmak amacıyla yola çıktıklarını belirterek, sektörün temsilcileriyle bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu kaydetti.

Çeşitli zamanlarda Ankara’daki görüşmelere kurumlar dağınık dağınık gittiği için sektörün sorunları adına pek sonuç alınamadığını ifade eden Atayık, “Bizde ego olsun istemiyoruz. İstanbul Kuyumcular Odası olarak şu küçük, bu büyük demiyoruz, esnaflar arasında hiçbir ayrım yapmadan sektördeki herkesin odası olmak için çalışacağız” dedi.

“ÖNCELİKLE BİR KOMİTE OLUŞTURMALIYIZ”

Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Mustafa Kamar ise burada en önemli konunun birlik ve beraberlik olduğunu vurgulayarak, öncelikle bir komite oluşturulması gerektiğini söyledi.

İTO Kuyumculuk Komitesi Başkanı Erhan Hoşhanlı, bunun özlenen bir tablo olduğunu ifade ederken, İSO Kuyumculuk Komite Üyesi İlyas Gençoğlu ”Kuyumculuk ihracatımızı artırmamız gerekiyor. Sorunlarımızı çözmemiz gerekiyor. Altın üzerinden KDV ödenmiyor, bunun kıymetini bilmemiz lazım. Faturalı hayata geçmemiz lazım” diye konuştu.

Kapalıçarşı Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kurtulmuş ise sektörün problemlerinin bulunduğunu ve bunların çözümü için her türlü iş birliğine hazır olduklarını söyledi. 

Kuyumcukent İşletme AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Sudaş, “Sektörler arasında birlik ve beraberlik olursa, 'ben' değil 'biz' düşüncesi olursa problemlerin kısa sürede çözüleceğine inanıyorum. Biz her türlü desteğe hazırız” mesajı verdi.

“İstanbul’da Dünya Altın Zirvesi yapacağız”

İKO Başkan Yardımcısı İlhami Yazıcı 30 Nisan’da sektör temsilcileriyle birlikte Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile görüşeceklerini belirterek, şunları anlattı:

“Sayın Cumhurbaşkanımız Ekonomi Bakanlığına 'dünyadaki tüm altıncılar birliğinin İstanbul’da zirvesinin yapılmasıyla ilgili plan ve projesini yapın' dediler. Bakan Bey de bize dedi ki 'bu zirvenin İstanbul’da organize edilmesiyle ilgili çalışmaları başlatın tüm odalarla beraber bütün projeleri benim yanıma getirin İstanbul’da Dünya Altın Zirvesi yapacağız' dedi. 'Bunu da birlik ve beraberlik içerisinde organizasyonunu yapın' dedi. Bu 30 Nisan’da gittiğimizde organizasyonu nasıl yapacağımızı anlatacağız."

Toplantıya Kuyumcukent Kat Malikleri Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Uyanık, İstanbul Vizyon Park Merkez Plaza Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Güner de katıldı.

Mücevher İhracatçılar Birliği-JTR yönetim kurulu ilk toplantısını YKB Mustafa Kamar başkanlığında İstanbul Kuyumcular Odası'nda gerçekleştirdi. İlk toplantıda YK üyeleri arasında görev paylaşımı şu şekilde kararlaştırıldı. 

JTR YKB yrd Atilla keskin, Emil güzeliş

Muhasip üye; Kamuran Sancar,

Tim delegesi; Mustafa Özcan

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: YUSUF KEMAL YILDIZ-OSMAN UZUN

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam