reklam
reklam

"Emek Olmadan Hiçbir şey olmaz  sevgi de olmaz mutlulukta Olmaz"

Köşe Yazarı: SELAMİ BALTAOĞLU   Eklenme Tarihi: 21 Mart 2019, Perşembe - 10:08   Okunma Sayısı: 354342

Günümüzde insanlar için hazır olan hiçbir şey yok. Herkesin kendi emeğiyle, kendisi için çalışması lazım. Sadece çalışarak  hizmet ederek hayatı paylaşarak biz kendi amacımıza ulaşabiliriz.

Bizim hayatımız durmadan umutsuzlukla geçmemeli

Her an sevgi ve hoşgörü ile geçmeli baktığımda hayat ve yaşantımız ve yaşadığımız günlerimiz çoğu zaman boşuna geçiyor, bu yüzden bizim de durmadan çalışmamız, yeni bir şeyler öğrenmemiz  yeni bir şeyler üretmemiz gerekir.

Mesela dünyadaki bütün ünlü insanlar kolay yoldan mı ünlü oldular diye zannediyorsunuz? Tabi ki onlar da zorluk çekmişlerdir. Yaşamda sadece iyi şeyler yoktur, zorluklar da çok olur, farklı güçlüklerle karşılaşabiliriz, ama bütün sorunları çözmek mümkündür. Bunun için biz ne kadar istiyorsak o kadar gayret etmemiz gerekir. Var olan bütün güçlerimizi saklamadan harcamakta fayda vardır.Her anlamda yaşamımıza kattığımız ve sevgi ve değerlerle var oluruz hep mutlu oluruz.

Başarıya ulaşmak için çok çalışmamız, her zaman son haberleri, bilim ve teknolojideki yeni buluşları bilmemiz lazım. Toplumu sevmemiz lazım insanları kucaklamamız lazım Bunları bilmeyerek biz hiçbir zaman başarılı olamayız. Hoşgörü ve sevgiyi mutluluğu yaşayamayız.

Sadece çalışarak biz gözle görülür başarılara ulaşabiliriz.ama sevmek ve saygınlık katarak insanlara değer vererek çok büyük başarılara imza atabiliriz mesela çevremizdeki insanları ve yaşamımıza renkli anlar katarak Sevgi paylaşarak her anımızı olmazsa bile çoğu zaman mutluluğa katkı yapabiliriz.

Son zamanlarda da bizim ülkemizde yeni binalar yapılıyor. İşte her geçen gün bizim ülkemiz gözle görülür biçimde gelişiyor. Bu da bence ülkemizdeki bütün insanlar için büyük bir başarı oranıdır. Eğer ülkemiz için her insan çalışırsa, sorunları çözmek için olumlu yönden yaklaşırsa, hayatın tadına varabiliyorsa sevgiyi hoşgörüyü yaşayabiliyorsa o zaman biz geleceğimize güvenle bakabiliriz.

Çalışmayı seven insan insanlara değer insan insanları seven insan  kendi maksadına ulaşır, ve topluma ve ülkesine katkı sağlar. Bu gibi insanlar hem başarılı hem sağlıklı hemde mutlu olurlar, çünkü onlar hep hareket halinde oluyorlar. Ama tembel ve hareketsiz sevgisiz insanlar her zaman geride kalırlar.umutsuzca yaşarlar.

Zahmetsiz rahmet olmaz.Sevgi göstermeden  sevgi beklenmez  diye bir söz var. Her işte gayret ederek, biz istediklerimizi elde edebiliriz. En önemlisi de her şeyi seve seve yapmamız gerek, o zaman kendimiz de zevk alırız, başkalarına da zevk veririz hayatın tadına varırız. Sizlerde hep sevin sevilin ve hayatın tadına varın mutlu kalın sevgi ile kalın.

 

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam