reklam
reklam

Engelsiz Mekanizma Öğrenci Topluluğu

Eklenme Tarihi: 10 Temmuz 2017, Pazartesi - 11:00   Okunma Sayısı: 152942

İSTANBUL

Topluluk, diğer üniversitelerde örgütlenme çalışmalarına hız verirken,  engelli bireylerin sorunlarına çözüm bulmak amacıyla gerekli makamlara ulaşan bir topluluk olarak dikkatleri çekti. 
Anadolu Üniversitesi  Engelsiz Mekanizma Topluluğu’nun hazırladıkları kanun teklifi,  engelli bireylerin sorunlarına çözüm bulmak amacıyla gerekli makamlara ulaşma çabaların bir sonucu olarak göze çarpıyor. Bu teklif ; engellilerin, dâhiliye memurluğu, hâkim ve savcılık, dışişleri bakanlığı, meslek memurluğu gibi pozisyonlara girişlerini engelleyen yasal düzenlemelerin kaldırılmasını ve bu yönde alınabilecek tedbirleri saptayarak engellilerin vali, kaymakam, hâkim, savcı, diplomat gibi mesleklerde istihdam edilebilmelerinin yolunu açmayı planlıyor.
İlk Destek Turları :MHP Eskişehir İl Başkanlığına ve Tepebaşı Belediyesi’ne 
Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesine bağlı olarak çalışan Engelsiz Mekanizma Öğrenci Topluluğu, engellilerin fark edilmeyen bir sorununa dikkat çekmek için destek turları düzenledi. Bu bağlamda ilk ziyaretlerini  de 16 Şubat Perşembe  Günü MHP Eskişehir İl Başkanlığına gerçekleştirdiler. Ziyarette Engelsiz Mekanizma Topluluğu üyeleri; MHP İl Başkanı Kadir Bıyık, MHP Tepebaşı İlçe Başkanı Uğur Yüceses ve MHP Tepebaşı Belediyesi Meclis Üyesi Eyüp Yılmaz ile görüştü.
Ziyarette, fakülte bünyesinde hazırladıkları “Engelli Vatandaşların Kamu Hizmetine Alınmaları ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Taslağı’nı sundular. Bu kanun taslağıyla engellilerin kariyer mesleklere girişini engelleyen muhtelif kanunlardaki maddelerin kaldırılmasını amaçlayan topluluk, söz konusu kanun taslağının mecliste görüşülüp kanunlaşması için destek istedi.
Engelsiz Mekanizma Topluluğu üyeleri bu ziyaretten sonra 23 Şubat Perşembe Günü ise Tepebaşı Belediyesi Başkan Yardımcısı Melih Savaş ile görüştü 
Yapılan bu ziyarette, fakülte bünyesinde hazırladıkları “Engelli Vatandaşların Kamu Hizmetine Alınmaları ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Taslağı’nı Melih Savaş’a sundular ve desteklerini istediler. Tepebaşı Belediyesi Başkan Yardımcısı Melih Savaş  ise Tepebaşı Belediyesi’nin engellilerle ilgili her türlü çalışmaya hassasiyet gösterdiklerini ifade etti.
Bu kanun taslağıyla engellilerin kariyer mesleklere girişini engelleyen muhtelif kanunlardaki maddelerin kaldırılmasını amaçlayan topluluk, söz konusu kanun taslağının mecliste görüşülüp kanunlaşmasını amaçladıklarını ifade ederken siyasilere ulaşmak için destek istediler.
Engelsiz Mekanizma’nın 28 Şubat’taki ziyaretinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile de görüşüldü 
Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Engelsiz Mekanizma Öğrenci Topluluğu, hazırladığı kanun taslağı ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi. Bu ziyaretlerden ilki 28 Şubat Salı günü  yapıldı. Engelsiz Mekanizma Öğrenci Topluluğu Danışmanı Arş. Gör. M. Serhat Kaşıkara başkanlığında gerçekleştirilen ziyaretlerde öğrenciler, “Engelli Vatandaşların Kamu Hizmetlerine Alınmaları ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Taslağı’nı TBMM’ye sundular.
Bu Çerçevede; Engelsiz Mekanizma Topluluğu TBMM’de grubu bulunan 4 partinin grup başkan vekillerini ve milletvekillerini ziyaret etliler. AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ve Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, MHP Grup Başkan Vekili Erkan Akçay, HDP Grup Başkan Vekili Av. Filiz Kerestecioğlu ile görüşme yapan topluluğa tüm milletvekilleri desteklerini ifade ettiler.   
Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Engelsiz Mekanizma Öğrenci Topluluğu bütün bu ziyaretlerinin yanında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile de  görüşme imkânı yakaladı. Ziyarette; CHP Lideri Kemal  Kılıçdaroğlu engellilerin yanlarında olduklarını ifade ederken, engellilerle ilgili  yasanın gündeme getirilmesinde diğer partilerin gündeme getirecekleri  gibi kendisinin ve partilerinin  de bu yasayı meclis gündemine  getireceklerini ifade etti.
Engelsiz Mekanizma’nın 9 Mart’taki ikinci ziyaretinde Engelli Milletvekilli Bennur Karaburun’a da ziyaret yapıldı 
Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Engelsiz Mekanizma Öğrenci Topluluğu, hazırladığı kanun taslağı ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne ikinci ziyareti (TBMM) 9 Mart Perşembe günü yapılmış oldu.
Bu kapsamda, AK Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu, AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun, AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Dt. Ayşe Doğan ve AK Parti Erzincan Milletvekili Av. Serkan Bayram'ı makamlarında ziyaret ettiler. Samimi ve sıcak bir şekilde gerçekleşen görüşmelerde  tüm milletvekilleri  Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Engelsiz Mekanizma Öğrenci Topluluğu’na ve kanun teklifine desteklerini ifade ettiler.
Bütün bu ziyaretlerin yanında ;TBMM'de Müşavir ve Parlamento Hukuku Uzmanı olan ve projenin hazırlanmasında büyük emeği geçen Doç. Dr. Şeref İba'yı da  ziyaret ettiler ve değerli katkılarından dolayı teşekkür ettiler.
Alperen Selvi( Engelsiz Mekanizma Topluluğunun Genel Koordinatörü ve Kurucusu): Bu yasa ile kamuda engelli vatandaşlarımız için büyük bir kolaylığı sağlayacağız. 
Bu mücadeleye 2 Şubat 2014 tarihinde Bursa’da bireysel olarak başladım ve Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Engelsiz Mekanizma Öğrenci Topluluğunun kuruculuğunu öğrenci arkadaşlarımla ve  Serhat hocamızın da olduğu pek çok değerli insanla üslendim.  Şimdi; bir düşünün, bu ülkede engelli vatandaşlar hukuk ve siyasal bilgiler fakültelerini okuyor ve başarıyla bitiriyor. Ama iş hakim, savcı, kaymakam ve valilik gibi kariyer mesleklerde istihdam edilmeye gelince ‘Sen engellisin, olmaz!’ deniliyor. Bunu yaparken de bazı kanunlara dayandırılıyor. Burada bir haksızlık var. Bu haksızlığın düzeltilmesi için bir kanun taslağı hazırladık. Bu kapsamda  destek bekliyoruz herkesten ve Engelli kardeşlerimizden. Şunu da belirtmek isteriz ki hiçbir siyasi partiyle ve ideoloji ile herhangi bir bağlantımız bulunmamakta, yolumuzda tamamen bağımsız bir topluluk olarak ilerlemekteyiz. Genel olarak olumlu geri dönütler alıyoruz. Bu  yaptığımız ziyarette de; olumlu geri dönütler aldık. Referandum gündemi sebebiyle geç de olsa gündeme giren bir yasa tasarısıyla karşı karşıyız. Ekim sonrasında hem tasarının meclis, hem de kamuoyu gündemine girmesi için çok ciddi cabalarımız olacak. Atalarımızın söyledikleri gibi geç olsun, güç olmasın. Çünkü; “Engelli Vatandaşların Kamu Hizmetlerine Alınmaları ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Taslağı” hayata geçerse kamuda engelli vatandaşlarımız için büyük bir kolaylık olacak. Bu kanunun bir an önce hayata geçmesi bizim en önemli temennimiz.  2016-2017 dönemi boyunca caba sarf eden ve Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Engelsiz Mekanizma Öğrenci Topluluğunun değerli üyelerine çok teşekkür ediyorum. 

Editör: YİĞİT FIRAT YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam