reklam
reklam

BAL Ligi 27.hafta

Eklenme Tarihi: 29 Nisan 2024, Pazartesi - 10:03   Okunma Sayısı: 47221
Bölgesel Amatör Ligi'ne 27.hafta maçlarıyla devam edildi. 1.grupta lider Beykoz İshaklı, takipçisi Beylikdüzü ile arasındaki iki puanlık farkı korudu. 2.grupta ise üç İstanbul takımı düşmeme mücadelesi veriyor.

Bölgesel Amatör Lig'de 27.hafta heyecanı yaşandı. Toplam 16 İstanbul takımının mücadele ettiği 1.grupta, lider Beykoz İshaklıspor, evinde grup sonuncusu Haliç'i 6-1 yenerek yenilmezliğini 9 maça çıkarttı. Bordo-mavililer puanını 60'a çıkarttı. Lideri iki puan geriden takip eden Beylikdüzü, evinde Anadolu FK'yı 2-0 yenerek, aranın açılmasına izin vermedi. Düşme hattından kurtulma mücadelesi veren Yeni Ufukspor'u 4-2 yenen İnkilapspor 3.sıraya çıkarken, şampiyonluğun iddialı takımlarından Maltepespor evinde Sarıyer Yeni Mahalle ile golsüz berabere kaldı. 50'şer puanı bulunan İki takımın da şampiyonluk şansı kalmadı. 48'er puanlı iki takımdan Nişantaşı, düşmesi kesinleşen Bayrampaşa'ya 2-1 yenilirken, Beylerbeyi 1911 FK, evinde Kartalspor ile 3-3 berabere kaldı. Evinde Alibeyköy ile 2-2 berabere kalan Küçükçekmecespor, son 4 maçında üç beraberlik aldı. Düşme hattından uzaklaşmaya çalışan Şile Yıldızspor deplasmanda düşme hattındaki Vefa'yı 1-0 yenerek çok değerli 'Üç' puan aldı. Vefa ise bu beraberlik ligde kalma şansını kaybetti ve İstanbul Süper Amatör Ligine düştü. Düşme hattının hemen üstünde yer alan Sarıyer Yeni Mahalle, Maltepe deplasmanından puanla dönerken, düşme hattının sınırındaki Anadolu FK ile arasında sadece iki puan fark bulunuyor. Son üç hafta da 9 puan hedefleyerek ligde kalmayı arzulayan Kartalspor ve Yeni Ufukspor'un mücadelesi ise son haftaya kadar sürecek. Şile Yıldız, Sarıyer Yeni Mahalle, Anadolu FK, Kartalspor ve Yeni Ufukspor takımlarından üçü daha BAL Ligine veda edecek. Üç İstanbul takımının ilk beşte olmasına rağmen, statü gereği kendi aralarında düşmemem mücadelesi verdiği 2.grupta her hafta dengeler değişiyor. Çorluspor'un Gebzespor önünde son üç haftaya 4 puan farkla lider girdiği grupta Lüleburgaz'ı 17-0 yenen Taçspor, 3.sıraya yükseldi. Sarı-kırmızılılar puanını 52 yaparken, İstanbul sıralamasında da ilk sıraya yükseldi. Yuvacık'ı 3-0 yenen İFA Spor, grubun 4.sü, İstanbul sıralamasının ise 2.takımı durumuna geldi. Kullarspor deplasmanından 1-0'lık yenilgi ile dönen Feriköy ise grubun 5.sırasına indi. Kırmızı-beyazlılar İstanbul sıralamasında ise 3.duruma düştü.  2.grupta sezon sonunda İstanbul takımlarının sıralamasında 3. sırayı alacak takım, ligi kaçıncı sırada bitirdiğine bakılmaksızın il kontenjanı statüsü gereği İstanbul Süper Amatör Ligine düşecek. 2. olan takım ise SAL klasman 3.sü ile baraj maçı yapacak. En iyi İstanbul takımı ise BAL'da kalacak.

Beykoz İshaklı - Haliç : 6-1

Bölgesel Amatör Lig 1.grubun lideri Beykoz İshaklı evinde grup sonuncusu ve düşmesi kesinleşen Haliç ile karşılaştı. Beykoz Stadyumundaki maçı İstanbul Bölgesel hakemi Yusuf Balcı yönetirken, yardımcılıklarını Tuna Kovancı ve Erdem Birşey yaptı. Yedi haftadır galibiyete hasret rakibi karşısında ilk dakikalardan itibaren baskı kuran Beykoz İshaklı aradığı golü 34.dakikada Mutlu Arda Alim'in ayağıdan buldu. Üç dakika sonra Fırat Küçükgülmez farkı ikiye çıkarttı. Bitime bir dakika kala Muhammet Ali Semiz skoru 3-0 yaptı. İkinci yarının 51.dakikasında Fırat, kendisinin ikinci, takımının 4.golünü kaydetti 76'da gelişen konuk takım atağında Yiğit Burak Kalyoncuoğlu attığı golle farkı üçe indirdi. 83.dakikada Fırat hat-trick yaparak skoru 5-1'e taşıdı. 90'da Muhammet Çiçek skoru belirleyen golü kaydetti. Maçı 6-1 kazanan Beykoz İshaklı liderliğini sürdürdü. Bordo-mavililer yenilmezlik serisini de 9 maça çıkarttı. Lider son üç maçında Beylerbeyi ve Kartalspor deplasmanlarından sonra son hafta evinde İnkilapspor maçıyla sezonu tamamlayacak.

İstanbul Beylikdüzü - İstanbul Anadolu FK : 2-0

Bölgesel Amatör Lig 1.grubun lideri adım, adım izleyen Beylikdüzü evinde Anadolu FK ile karşılaştı. Kavaklı Hasan Doğan Stadındaki karşılaşmayı İstanbul Bölgesel hakemi Ertuğrul Yolcu yönetirken, yardımcılıklarını Emre Kaya ve Emirhan Tercan yaptı. Karşılaşmaya hızlı başlayan ev sahibi takım henüz 10.dakikada Necmettin Adıyaman'ın golüyle öne geçti. Her iki takımın gol çabası başarılı olamayınca, ilk yarıyı Beylikdüzü 1-0 önde tamamladı. İkinci yarıda her iki takım da skoru değiştirmek için büyük gayret gösterdi. 905'de Emre Azim topu ağlara göndermeye muvaffak oldu. İlk yarının başında ve ikinci yarının sonunda bulduğu gollerle Beylikdüzü sahadan 2-0 galip ayrıldı. Puanını 58 yapan lacivert-beyazlılar şampiyonluk iddiasını sürdürürken, yenilmezliğini de 10 maça çıkarttı.Son 6 maçında sadece 1 puan çıkartabilen Anadolu FK ise düşme hattından kurtulmadı. Siyah-beyazlılar son üç maçında Küçükçekmece, Vefa ve Şile Yıldızspor ile oynayacak.Şampiyonluk için Beykoz İshaklı'nın puan kaybetmesini bekleyen Beylikdüzü ise Nişantaşı, Sarıyer Yeni Mahalle ve Yeni Ufukspor ile karşılaşacak.

İnkilapspor - Yeni Ufukspor: 5-3

Bölgesel Amatör Lig 1.grupta İnkilapspor evinde düşme hattından çıkma hesapları yapan Yeni Ufukspor'u misafir etti. Paşabahçe Stadındaki maçı Sakarya Bölgesel hakemi Muhammed Emin Arıcı yönetirken, yardımcılıklarını Berkay Aykın ve Nevzat Eren yaptı. Karşılaşmaya hızlı başlayan ev sahibi takım henüz 5.dakikada Ali Güzel'in golüyle öne geçti. 45+1'de Murat Bulgur skoru eşitleyen golü attı. İlk yarı karşılıklı gollerle 1-1 tamamlandı. İkinci yarının 55.dakikasında Orhan Şenmemiş ev sahibi takımı yeniden öne geçirdi. Dört dakika sonra Yunus Emre Ayaz, 64'de ise Yakup Demirci bir anda skoru 4-1'e taşıyan golleri peş peşe attılar. Çabuk toparlanan Küçükçekmece temsilcisi 68'de Yücel Önal ile farkı ikiye indirdi. Ancak 74'de Abdülkadir Açar İnkilapdpor'un 5.golünü kaydetti. 84'de Yücel ile konuk takım bir gol daha bulsa da maçı İnkilapspor 5-3 kazanmayı bildi. Yeni Ufukspor bu mağlubiyetle 28 puanda kalırken, düşme hattından uzaklaşmak için kalan son üç maçına odaklanacak. Üç haftadır galip gelemeyen kırmızı-yeşilliler; son üç hafta Maltepespor, Bayrampaşa ve Beylikdüzü ile karşılaşacak.

Beylerbeyi 1911 FK - Kartalspor: 3-3

Bölgesel Amatör Lig 1.grupta düşmeme mücadelesi veren Kartalspor, deplasmanda Beylerbeyi 1911 FK'nın misafiri oldu.Beylerbeyi 75.Yıl Stadındaki karşılaşmayı İstanbul Bölgesel hakemi Ali Koç yönetirken, yardımcılıklarını Yunus Öncebe ve Hüseyin Emre Yer yaptı. Karşılaşmanın 17.dakikasında gelişen ev sahibi takım atağında Oğulcan Ahmet Erdul topu ağlara göndererek takımını öne geçirdi. 25'de Efe Samet Meydan skora eşitlik getirdi. 29.dakikada Buğra Serhat Güneş attığı kafa golüyle konuk takımı öne geçirdi. İlk yarıyı Kartalspor 2-1 önde tamamladı. İkinci yarının 56.dakikasında Onur Gündoğdu skora yeniden denge getirdi. 88'de Görkem Unkan konuk takımı bir kez daha öne geçirdi. Ancak son sözü söyleyen Birkan Gözel oldu. 90+5'de attığı golle maçın 3-3 berabere bitmesini sağladı. Ligde kalmak için her puana ihtiyacı olan Kartalspor çok iyi oynadığı ve iki kez öne geçtiği maçta 2 puandan oldu. Ancak yine de bordo-beyazlılar 1 puana sevindiler. 28 puanla düşme hattında yer alan Kartalspor son üç maçında Şile Yıldız, Beykoz İshaklı ve Alibeyköy maçlarına çıkacak.

 

Taçspor - Lüleburgazspor: 17-0

Bölgesel Amatör Lig 2. grupta Taçspor evinde Lüleburgazspor'u ağırladı. Alemdağ Stadındaki karşılaşmayı Zonguldak Bölgesel hakemi Emre Tamboğa yönetirken, yardımcılıklarını Atakan Yüzlü ve Yunus Emre Yüksel yaptı. İstanbul takımları sıralamasında sezonu ilk sırada tamamlamaya kararlı olan Taçspor evinde haftalar önce ligden düşmesi kesinleşen ve sahaya 16-17 yaşındaki genç oyuncuları ile çıkan Lüleburgazspor'a acımadı. Abilerinin üst üste gelen golleriyle şaşkına dönen genç oyuncular maç sonunda sahayı boynu bükük terk etti. Ligin ilk maçında deplasmanda 4-0 mağlup ettiği rakibi karşısında yedek ağırlıklı çıkan sarı kırmızılılar, yine de Lüleburgazspor’u gole boğdu. Taçspor’da bu sezon kaydettiği goller ile dikkatleri fazlası ile çeken Yusuf Furkan Coşkun attığı 4 gol, oyuna sonradan giren Cemilcan Eryılmaz 4 gol ve 10 numarası Ahmet Gündoğdu hat-trick yaparak maçın yıldızlaşan ismi oldular. Sarı Kırmızılıları farklı galibiyete taşıyan diğer golleri İlyas Ekiz (2), Tunahan Aztekin, Ali Kemal Yükseker, Musa Eren Karakaş ve Serkan Bakan attılar. Taçspor’un 17 golle kazandığı Lüleburgaz maçı 2023-2024 sezonunun en farklı galibiyeti oldu. Taçspor bu golle toplam 61 gole ulaşırken grubunun en çok gol atan takımları sıralamasında Çorlu 1947 ve Gebzespor’un ardından üçüncü sıraya yükseldi. Sarı-kırmızılılar ayrıca İstanbul sıralamasında da üç takım arasında ilk sıraya yerleşti.

Üç takımın kıyasıya çekişmesi

Bölgesel Amatör Lig 2. grupta mücadele eden üç İstanbul takımından sezon sonunda 3.sırayı alacak takım kaçıncı sırada ligi bitirdiğine bakılmaksızın İstanbul Süper Amatör Ligine düşecek. Bu nedenle 3.İstanbul takımı olmamak için Taçspor, İFA Spor ve Feriköy amansız bir mücadele içindeler. Taçspor  puanını 52 yaparken, İstanbul sıralamasında da ilk sıraya yükseldi. 29.hafta bay kalacak olan Taçspor son iki maçını Kapaklıspor (D) ve Kullarspor ile yapacak. İFA Spor, grubun 4.sü, İstanbul sıralamasının ise 2.takımı durumuna geldi. Kırmızı-yeşilliler Diliskeleri (D), Gebzespor ve Keşanspor (D) ile maçlarını tamamlayacak. Aldığı beklenmedik yenilgi ile bir anada grubun 5.sırasına inen Feriköy, İstanbul sıralamasında sonuncu sırayı almamak için kalan üç maçından 9 puan hedefleyecek. Kırmızı-beyazlılar, Gölcükspor, Uzunköprüspor (D) ve Sarayspor maçlarıyla sezonu noktalayacak.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam