reklam
reklam

Seyri Keyiflim Vizyonda bu hafta

Eklenme Tarihi: 3 Nisan 2024, Çarşamba - 23:23   Okunma Sayısı: 73038
Sinema dünyasının nabzını tutan Seyri Keyiflim, her hafta vizyona giren ve girecek olan seyri keyifli yepyeni filmleri tanıtmaya devam ediyor. Birbirinden farklı filmlere ev sahipliği yapan Paribu Cineverse, sinemaseverleri vizyona giren yeni filmlerle buluşturuyor. Bu hafta 2024'de vizyona giren Çocukların ve animasyon tutkunlarının ilgisini çekecek animasyon filmlerini sizler için derledik. * ''Küçük Deniz Kızı'' (The Little Mermaid), insan olabilmek için bir deniz cadısıyla anlaşma yapan bir deniz kızının hikayesini konu ediniyor. Kız kardeşlerinin insanların karada sürdürdüğü harika hayatlarla ilgili anlattığı hikayelerle büyüyen bir deniz kızı prensesi olan Sereia, insan prens Lucas'a aşık olur. Prenses, Lucas'a olan özlemiyle deniz cadısı Revina'ya başvurur ve Revina ona bir teklifte bulunur. Bir yıl boyunca Sereia'ya Lucas'ın kalbini kazanmaya çalışabileceği bir insan formu verecektir. Ancak bu iyiliğin bedeli oldukça yüksektir. *''Harika Kanatlar'' (Super Wings), dünyanın kahramanları Harika Kanatlar’ın arkadaşları Fei’yi partiye ulaştırma mücadelesini konu ediniyor. Jett'in en hızlı jetini kullanan kahramanlar, Şehir Şakacısı Billy Willy'nin kötü planları ile karşı karşıya kalırlar. Annesinin kaçırılması üzerine Fei, Jett ile birlikte harekete geçer ve ipuçlarını takip eder. Harika Kanatlar ekibinin yardıma gelmesiyle birlikte macera başlar. Harika Kanatlar, Jett ve Fei ile birlikte mücadele ederek uzayda başlayan savaşı kazanmaya çalışır. *''Altın Gaga ve Macera Çetesi'' (Goldbeak), yardıma ihtiyacı olan bir şehri kurtarmak için mücadele eden Altıngaga ve çetesinin maceralarını konu ediniyor. Tavukların arasında büyüyen, kendisine uçamayacağı söylenen ve buna inanıp artık uçamayacağını düşünen küçük sevimli karga Altıngaga'nın en büyük isteği tanınmaktır. İçgüdülerinin peşinden giden Altıngaga, uçmayı öğrenince, kız kardeşiyle birlikte bazı sırları çözmek için Kuşlar Şehri'ne gitmeye karar verir. Ekibi ile birlikte Kuşlar Şehri'ne giden Altıngaga, orada yardıma muhtaç bir şehirle karşılaşır. Artık Altıngaga ve arkadaşlarının yeni görevi bu şehri kurtarmaktır. *'' Süper Kahramanlar: Sihirli Dünya'' (Crazy Kwai Boo: Sanxingdui Spirited Away), bilmediği sihirli bir dünyada kaybettiği altın asayı bulmaya çalışn Kwai Boo ve arkadaşlarının maceralarını konu ediyor. Yanlışlıkla boyutlar arası bir evrene giden Kwai Boo, bilmediği bu sihirli dünyada efsanevi Shu'nun altın asasını kaybeder. Bu durum üzerine Kwai Boo ve arkadaşları asayı bulmak için harekete geçer. Ne olursa olsun asayı bulup, ait olduğu müzeye iade etmek için mücadele eden Kwai Boo, asanın gücüyle kendi hazinesini keşfeder.

''Oyuncaklar Firarda''

HABER: MURAT İLTER
[email protected]

Fransa ve İspanya ortak yapımı ''Oyuncaklar Firarda''nın senaryosunu Bob Barlen, Cal Brunker, Joel Cohen yazarken, yönetmenliğini Jeremie Degruson yaptı. Çocukların ve animasyon tutkunlarının ilgisini çekecek ''Oyuncaklar Firarda'' (The Inseparables), gizemli bir şekilde kaybolan oyuncakları ararken kendilerini büyük bir maceranın içerisinde bulan kukla ve oyuncak köpeğin hikayesini konu ediniyor. Central Park’ta yeni macera arayışlarına giren Don'un hayatı rap söyleyen oyuncak köpek DJ Doggy Dog ile yolunun kesişmesiyle bambaşka bir hal alır. Çok geçmeden Don ve Doggy Dog, birlikte New York sokaklarında inanılmaz bir maceraya atılarak gizemli bir şekilde ortadan kaybolan oyuncakları bulmak çalışırlar.

Oyuncak köpek ile kuklanın maceraları

Dünyaca ünlü animasyon filmi Oyuncak Hikayesi’nin yazarı Joel Cohen’den ve Paw Petrol, Fındık İşi 2 filmlerinin ekibinden eğlence dolu yeni bir oyuncak bir hikayesi animasyon tutkunlarının karşına çıkıyor. Rap yıldızı olmak isteyen sevimli bir oyuncak köpek ve kendini şövalye zanneden oyuncu bir kukla, şehrin yeni kahramanları olarak karşımıza çıkıyor. Hayal gücünün sınır tanımadığı bu gerçek kahramanlık ve dostluk filmi Don Kişot’tan da ilham alarak yazıldı. Hayalperest kukla Don’un tek isteği bir kez olsun soytarı değil kahraman olmaktır. Arkadaşlarından ayrılarak Central Park’ta yeni macera arayışlarına girdiğinde karşısına rap söyleyen oyuncak köpek DJ Doggy Dog çıkar. Birbirine tamamen zıt olan bu iki karakter bir şekilde anlaşmayı başarıp ortadan gizemli bir şekilde kaybolan oyuncakları kurtarmaya çalışırlar.

Don'u Uğur Taşdemir, DJ Doggy Dog'u ise Bulut Buldu seslendirdi

Filmin karakterlerinden Don'u Dakota West ve Uğur Taşdemir, DJ Doggy Dog'u Jordon Baird ve Bulut Buldu, Dee'yi Monica Young ve Pınar Erengil, Alfonso'yu Donte Paris ve Sinan Divrik, Petra'yı Laila Berzins ve Parla Şenol, Preston'ı Patrick Hambrick ve Orhan Hızlı, Sunny'i Tripp Karrh ve Tarkan Koç, Pat'i Cody Kirk ve Can Başak, Jack'i Caleb Yen ve Mustafa Oral, Jackie'yi Amelia Bradshaw ve Esra Şaşmaz, Cop Tackleberry'i Chris McCune ve Aziz Sarvan, Horse'yi James Fredrick ve Aziz Acar, Widgey'i Amber Aviles ve Zeynep Acehan, Paola'yı Millie Mup ve Merih Tangün, Rascal'ı Art Brown ve Ömer Faruk Çalışkan, Rogue'u Lily Malone ve Yaman Tümeni, Ren'i Travis Hodges ve Sefa Zengin, Norris'i Caroline Kinley ve Zeynep Ecem Güneş, Nora'yı Amy Ulrich ve Nur Saçbüker, Samantha'yı Elizabeth Cottle ve Şeyma Ayık, Ringo'yu Amber Aviles ve Elif Koç seslendirmelerini yaptılar.

Yeni bir oyuncak hikayesi

Animasyon tutkunlarını beyazperdeye yeni bir oyuncak hikayesi sloganıyla çeken ''Oyuncaklar Firarda''yı izlemeye koşanlar ''Oyuncak Hikayesi'' tadında bir film beklentisi içindeydiler. Ancak 4 devam film çekilen orjinal adıyla Toy Story'nin yanına bile yaklaşamadı. Her şeyden önce, filimde 6 yaş altındaki çocukların ödünü koparacak sahneler bulunuyor. Örneğin geminin denizde fırtınaya yakalandığı sahnede çalan müzik ve kasvet benim bile ödümü kopardı. Eğer bir çocuk filmi olacaksa, çok daha durağan müzikler ve grafikler olmalı. Ayrıca oyuncak köpek DJ Doggy Dog, hiç de sevimli değil bana kalırsa. Sevimli bir köpeğe yakışmayacak kadar bilge olmasını da ekleyebiliriz. Ayrıca söylediği Rap'te berbattı. Kukla ise son derece itici olmuş. Ancak onun hayalperest dünyasından baktığımızda, maceralara geçişleri beğendim. Bana göre filmin en sevimli ve en tatloşları üç yavru rakkundu. Bence onlara ayrı bir film yapılmalı. Film genelde komik ama bazı espriler için aynı şeyi söylemek mümkün değil. Elbette bu değerlendirmeyi animasyon seven biri olarak yapıyorum. Çocukların gözünden ''Oyuncaklar Firarda'' son derece eğlenceli ve komik bir film. Zaten bu film de onlar için yapılmadı mı? Sonuçta çocukların çok eğleneceği bir animasyon filmi olmuş.

 

 

''Kral Fil''

Hadi Mohammadian’ın yönettiği ve Saeed Sheikhzadeh, Hossein Erfani, Zohreh Shokoufandteh ile Nasser Tahmasb’ın seslendirdiği animasyon film Kral Fil (The Elephant King), kral olma yolunda türlü zorluklarla mücadele eden bir filin hikayesini konu ediyor. Eritre adalarından birinde filler, kralın oğlu Şadfil'in doğumunu kutladıkları sırada vahşi avcıların başı olan Asfal, Fildişi ülkesine girip devasa hayvanları avlayıp Yemen kralına satmaya çalışır. Shadfil'in obez olması kabilesinde hayal kırıklığına sebep olurken, onun avcılara karşı verdiği mücadele herkesin sevgisini kazanmasını sağlar. Shadfil'in deneyimleri ve verdiği kararlar izleyicileri, arkadaşların tehlikede olduğu veya kişiyi baştan çıkarıcı şeylerin normal şekilde çevrelediği durumlar gibi gerçeğe benzer durumlara yerleştiriyor. Bütün bunlar, karakterlerin farklı durumlarda yarattığı sürekli bir kahkaha ve zevk fırsatıyla birlikte. Filmde, başta balıkçıların gemisini tehlikeye atacak olan pervasız fare olmak üzere, filmin devam filmlerinde yer alacak, daha sonra da birçok sahnede arkadaşı Shadfil'in asistanı rolünü oynayacak çekici karakterler tanıtılıyor. Pervasız Fare ile olan yol arkadaşlığı Şadfil’in Fil'in Kral olma yolculuğunda kendisini güçlendirir.

''Büyük Macera 2: Sürpriz Misafir''

En sevilen hayvan dostların macerası tam gaz devam ediyor. İlk filmi ''Büyük Macera'' (Big Trip) ile herkesin büyük beğenisini kazanan Ayı Mic Mic, arkadaşları Tavşan Oscar, Panda ve Leylek Karl ile birlikte, küçük bir ayı yavrusunu uzaklardaki bir ormanda ailesine teslim etmek için sürprizlerle dolu heyecanlı bir yolculuğa çıkarlar. Çocukların olduğu kadar animasyon tutkunlarının da ilgisini çekecek olan ''Büyük Macera 2: Sürpriz Misafir'' (Big Trip 2: Special Delivery), küçük bir ayı yavrusunu ailesinin yanına götürmek için macera dolu bir yolculuğu konu alıyor. Akbaba'nın Amerikan başkanlık seçimlerinde Grizzly yavrusunun, rakibine teslim edilmesini sabote etmek için yaptığı şeytani bir planın ardından ayı Mic Mic, tavşan Oscar, genç Panda ve Stork, küçük Grizzly'yi geri getirmek için zeplinle harika bir maceraya atılır. Filmin seslendirmesinde; Natalya Nilova ile Vasiliy Rovenskiy’in yönettiği ve Daniel Medvedev, Bernard Jacobsen, Stephen Thomas Ochsner ile Liza Klimova yer aldılar.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam