reklam
reklam

2.Amatör Lig 2.hafta

Eklenme Tarihi: 1 Nisan 2024, Pazartesi - 09:09   Okunma Sayısı: 81923
2023-2024 sezonunda İstanbul 2.Amatör Ligi 196 takımın katılımı ile başladı. İkinci hafta oynanan 83 maçta 366 gol atıldı.

İstanbul 2.Amatör Ligi'nde 2.hafta geride kaldı. Toplam 20 grupta 196 takımın katılımıyla başlayan ligde 12 takım maçlara çıkmayarak ihraç edildi. Oynanan 83 maçın 35'inde ev sahibi takımlar galip gelirken, 37 karşılaşmada üç puanı hanelerine yazdıran deplasman takımları oldu. 11 maç ise beraberlikle sonuçlandı. İstanbul 2.Amatör Ligi ilk haftasında oynanan 83 maçta 366 gol atıldı. İkinci  hafta sonunda; 1.grupta Silivri temsilcisi Akörenköyspor, 2.grupta Yeşilesenyurt, 3.grupta Silivri ekibi Çantaköy, 4.grupta Esenyurt takımı İstanbul Kıraçspor, 5.grupta Taksimspor, 6.grupta Esenler temsilcisi Üçyüzlü, 7.grupta Ayazağa Esen, 8.grupta Esenyurt İncirtepe, 9.grupta Şehzadebaşıspor, 10.grupta Sarıyer 1923 Özkan, 11.grupta İ.T.Ü, 12.grupta Eyüp takımı Giresun Emeksan ve Kağıthane Nurtepe, 13.grupta Bağcılar Gençlergücü, 14.grupta Sultangazi Sultançiftliği, 15.grupta Üsküdar takımı Küçüksu Rasathanespor, 16.grupta Koşuyoluspor ve Maltepe temsilcisi Tunçspor, 17.grupta Taşdelen, 18.grupta Üsküdar Çınarspor, 19.grupta Pendik Güllübağlar, 20.grupta Pendik Yenişehir gruplarında ilk sırada bulunuyorlar.

Grup birincileri doğrudan 1.Amatör Lig'e yükselecek

İstanbul 2.Amatör Ligi'nde gruplarını birinci sırada tamamlayan 20 takım doğrudan 1.Amatör Lig’e yükselecek. Gruplarını ikinci sırada tamamlayan 20 takım arasında yapılacak tek maç eleme müsabakaları sonucu kazanan 10 takım da adını 1.Amatör Lig’e yazdıracak. 2.Amatör Lig'de 2023-2024 sezonu için 1993 ve daha büyük doğumlular yaşı büyük futbolcu, 2001 ve daha küçük doğumlular ise yaşı küçük futbolcu statüsünde kabul edilecekler. 1993 ve daha büyük doğumlu diledikleri kadar amatör futbolcuya lisans çıkartabilirler. Ancak, takımlar 21 kişilik müsabaka isim listesine 1993 ve daha büyük doğumlu en fazla 5 (beş) futbolcu ve 2001 ve daha küçük doğumlu en az 6 (altı) futbolcu yazabilirler. 2009 ve daha küçük doğumlu futbolcular 2.Amatör Lig’de oynayamazlar. 21 kişilik müsabaka isim listesine yaşı büyük futbolcu 5’den fazla yazılırsa ve yaşı küçük futbolcu 6’dan az yazılırsa takım hakkında hükmen mağlubiyet kararı verilecek. Fikstüre dahil olup ligden çekilen veya herhangi bir nedenle ihraç olan takımlar 2024- 2025 sezonunda 2.Amatör Lig’e alınmayacaklar.

Gol krallığında Altuntaş ilk sırada

İkinci hafta oynanan 83 maçta toplam 14 futbolcu hat-trick yaparak rakip filelere 3 gol bıraktılar. Abidei Hürriyet'in deplasmanda Esenyurt Balıkyolu'nu 5-0 yendiği maçta Efe Arıgün, Bağcılar Gençlergücü'nün deplasmanda Ceylanspor'u 3-2 mağlup ettiği karşılaşmada Mustafa Babuşcu, Celaliye'nin rakip sahada Istrancaspor'u 7-2 yendiği müsabakada Can Demir, Çatalca Öznakkaş'ın evinde Çeltikköy'ü 6-0 yendiği maçta Gökhan Çırak, Esenyurt İncirtepe'nin sahasında Hasköy'ü 6-2 mağlup ettiği karşılaşmada Amr Mohamed, Gedikpaşa'nın deplasmanda Olimipyatspor'u 3-0 yendiği müsabakada Erdal Baki, Kocamustafapaşaspor'un deplasmanda Ihlamurdere'yi 3-1 yendiği maçta Ayberk Burhan, Mollaşkıspor'un rakip sahada 5-0 mağlup ettiği karşılaşmada Ubeydullah Vanlıoğlu, Özgenspor'un evinde Altınay'ı 3-0 yendiği müsabakada Emrullah Çandur, Samatyaspor'un sahasında Ulusspor'u 8-0 yendiği maçta Abdulkerim Kılıç, Seymenköy'ün deplasmanda Prestij Atletik'i 4-3 mağlup ettiği müsabakada Ahmet Erkan Kaya, Şenlik Gençlerbirliği'nin rakip sahada Bağcılar İ.Y. Cemspor'u 3-1 yendiği maçta Erdem Sancak, Şafak 76'nın evinde G.O.P. A.Barbaros'u 8-3 yendiği müsabakada Huseynogha Salimov, Yeşil Esenyurt'un Üstün FK'yı 7-0 ile geçtiği karşılaşmada Ahmet Altuntaş üçer gol atma başarısı gösterdiler. İstanbul 2.Amatör Ligi Gol Krallığında ise Yeşil Esenyurt'tan Ahmet Altuntaş 6 golle ilk sırada bukunuyor. Kendsini 5'er golle Esenyurt İncirtepe'den Amr Mohamed ve Pendik Yenişehir'den Tayfun Şahin takip ediyor. 

Öz Yavuz Selim ilk galibiyetini aldı

İstanbul 2.Amatör Ligi 5.grupta Esenler temsilcisi Öz Yavuz Selim ile Fatih ekibi Çırçırspor, İBB Bayrampaşa Stadında karşı karşıya geldiler. Karşılaşmanın henüz 1.dakikasında Öz Yavuz Selim takımından Ahmet Yusuf Yalçın maçın hakemi Tuğberk Serkan Lama tarafından kırmızı kartla oyun dışına gönderildi. Bir kişi eksik mücadele etmek zorunda kalan Öz Yavuz Selim, 15.dakikada Mehmet Akif Eyüpoğlu'nun ayağından bulduğu golle öne geçti. 38.dakikada kazanılan penaltı vuruşunu Muhammet Mete gole çevirince, kırmızı-siyahlılar ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı. İkinci yarısı orta saha mücadelesi şeklinde geçen maçta taraflar girdikleri pozisyonları cömertçe harcayınca, maç ilk yarıda atılan gollerle 2-0 Öz Yavuz Selim üstünlüğünde sona erdi. Esenler temsilcisi ilk galibiyetini elde ederken, Çırçırspor ilk yenilgisini aldı. 2.Amatör Lig'de Öz Yavuz Selim geçen sene grubunu 6., Çırçırspor ise 8.sırada bitirmişti.

Yeşil Esenyurt yine yedi bitirdi

İstanbul 2.Amatör Ligi 2.grupta Yeşil Esenyurt ile Büyükçekmece temsilcisi Üstün FK, Büyükçekmece Belediyesi Metin Oktay Sahasında karşılaştılar. Maça hızlı başlayan Yeşil Esenyurt 13.dakikada Savaş Şahin, 17.dakikada Ahmet Altuntaş'ın golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı. İkinci yarının 52.dakikasında Ömer Çoban farkı üçe çıkartan golü attı. 54 ve 63'de Adar Toraman peş peşe iki gol atarak skoru 5-0'a taşıdı. 64'de Ahmet Altuntaş kendisinin ikinci, takımının altıncı golünü kaydetti. 71'de bir kez daha sahneye çıkan Ahmet, hat-trick yaparken, maçın da skorunu ilan etti. İlk hafta Gümüşpınar'ı 7-0 yenen Yeşil Esenyurt, Üstün FK engelini de aynı skorla geçerek ikinci maçından da galibiyetle ayrıldı. Yeşil-beyazlılar geçen yıl 1.Amatör Lig'den düşmüştü. Üstün FK ise geçen yıl 2.Amatör'de grubunu 4. sırada tamamlamıştı.

Ağvaspor için tarihi bir maç

İstanbul 2.Amatör Ligi 20. grupta Ağvaspor ile İstanbul Çorumspor ile karşılaştı. İBB Esatpaşa Stadındaki karşılaşmada Şile temsilcisi, kulüp tarihindeki ilk resmi İstanbul Amatör Ligi maçına çıktı.  Yaptığı flaş transferle dikkatleri üzerine çeken Ağvaspor'un Başkanı Mehmet Osmanağaoğlu ve Yönetim Kurulu tam kadro maçı takip ettiler.  Sağanak yağmur altında oynanan maçın ilk yarısında gol sesi çıkmadı. İkinci yarının 57.dakikasında gelişen İstanbul Çorumspor atağında Gökhan Öz topu ağlarla buluşturarak kırmızı-siyahlıları öne geçirdi. Ağvaspor bu gole 88.dakikada Arda Şirin’in kafa golü ile yanıt verdi. Son dakikaları gergin geçen karşılaşmada maçın hakemi Hüseyin Can, İstanbul Çorumspor’dan Doğukan Yeke ve Fetihan Alkan ile Agvaspor’dan Kadir Er’e kırmızı kart gösterdi. Maç 1-1 berabere biterken, taraflar birer puana razı oldu. Ağvaspor ilk kez lige katılırken, İstanbul Çorumspor geçen yıl 2.Amatör'de grubunu 9.tamamlamıştı.

 

 

İstanbul Balkan'a Sütlüce engeli

İstanbul 2.Amatör Ligi 13.grupta sezona iyi bir başlangıç yapan İstanbul Balkan ile Sütlücespor Sefaköy Kartal Sahasında karşı, karşıya geldiler. Küçükçekmece temsilcisi maça etkili başladıysa da aradığı golü bulamadı. Karşılaşmanın 27.dakikasında ceza sahası içinde topla buluşan 2003 doğumlu Ozan Baloğlu, Sütlücespor'u öne geçiren golü attı. İlk yarıyı konuk takım 1-0 önde tamamladı. İkinci yarısı oldukça gergin geçen maçta İstanbul Balkan atakları Sütlüce savunmasında erirken, kaleci Deniz Can Özder kalesini gole kapattı. Maçı Sütlücespor 1-0 kazanarak ilk galibiyetini alırken, İstanbul Balkan da ilk kez yenilgi ile tanışmış oldu. 2.Amatör Lig'de geçen sezon İstanbul Balkan grubunu 3.sırada tamamlarken, 2020'de Süper Amatör'den, 2022'de ise 1.Amatör'den düşen Sütlücespor, geçen yıl lige katılmamıştı.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam