reklam
reklam

U18A Ligi'nde 8.hafta

Eklenme Tarihi: 12 Şubat 2024, Pazartesi - 23:11   Okunma Sayısı: 81683
İstanbul U18A Ligi'ne 8.hafta oynanan maçlarla devam edildi. Oynanan 41 maçta futbolcular ağları 179 kez havalandırdı.

2023-2024 sezonunda 18 yaş altı futbolcuların forma giydiği İstanbul U18A Ligi'nde 8. hafta geride kaldı. U18A Ligi'nde 95 takım, 13 grupta mücadele ediyor. Oynanan 41 maçın 21'inde ev sahibi takımlar galip gelirken, 16 karşılaşmadan üç puanla ayrılan deplasman takımları oldu. Golsüz sona eren maç olmazken, 4 karşılaşmada takımlar eşitliği bozamadılar. U18A Ligi 8.haftasında oynanan 41 maçta futbolcular ağları 179 kez havalandırdı. U18A Liginde 2006 ve 2007 doğumlu sporcular oynayabiliyor. 2008 ve daha küçük doğumlu sporcuların oynatılması durumunda, oynatan kulüp TFF tarafından hükmen yenik sayılacak.  2005 doğumlu en fazla 5 futbolcu müsabaka isim listesine yazılabilir ve oynatılabilir. 2005 doğumlu 5’ten fazla futbolcu listeye yazan takımlar hükmen yenik ilan edilecek. U18 Ligi’nde grubunu şampiyon tamamlayan 13 takım ile grubunu ikinci sırada tamamlayan takımlar arasında yapılacak eleme müsabakaları sonucunda 3 takım olmak üzere toplam 16 takım Türkiye Şampiyonasında İstanbul'u temsil etme hakkı kazanacak. Çamlıca'nın Pendik Velibaba'yı 5-1 yendiği maçta Ebubekir Öztürk ile Selimiye'nin Kayışdağı'nı 9-2 mağlup ettiği karşılaşmada Kayra Çınar takımlarının 4'er golüne imza attılar. U18A Ligi gol krallığında Boğaziçispor'dan Bora Mataracı 14 golle ilk sırada bulunuyor. Çamlıcaspor'dan Ebubekir Öztürk attığı 11 golle ikinci, Taşdelenspor'dan Alperen Koçak, Güngörenspor'dan Rıdvan Kapan, Eroğluspor'dan Goran Cengiz ve Feriköyspor'dan Murad Maraşlıoğu ise 9'ar goller sıralanıyorlar. U18A'da ligden çekilen 11.grupta Karabekirspor, ihraç edilirken, kalan müsabakalarda 3-0 hükmen yenik sayılacak ve 2024-2025 sezonunda U18 Ligine alınmayacak.

Silivrispor 3 puanı üç golle aldı

İstanbul U18A Ligi 1.grupta Silivrispor sahasında karşılaştığı Gençobaspor'u 3-1 yendi. Silivrispor'a üç puanı getiren golleri Cem Çınar Çelikol, Siraç Çakır ve Kerem Karakiraz attı. Konuk takımın tek golü ise Dorukan Galin'den geldi. Silivrispor ile birlikte zirveyi aynı puan ve averajla paylaşan Büyükçekmece Belediyespor deplasmanda İstanbul Arena'yı henüz 5.dakikada Akif Talha Dağbaşı'nın kafa golüyle 1-0 yenmeyi başardı. Zirveden kopmak istemeyen Anadolu Esenyurt ise deplasmanda Çatalcaspor'u 3-2 mağlup etti. 2.grupta lider Bakırköyspor evinde Pazariçi Köprülüspor'u 2-1 yendi. İlk yarıyı Emin Emin'in kafa golüyle önde tamamlayan yeşil-siyahlılar ikinci yarıda Yiğit Efe Muçu ile farkı ikiye çıkarttılar. Konuk takımda Enes Kanbul'un kafa golü sonucu değiştirmedi. Bakırköyspor bu galibiyeti ile 8.maçında 8.galibiyetini elde etti. Lideri 6 puan geriden takip eden Hürriyetgücü bir kişi eksik bitirdiği maçta deplasmanda Muhammed Emin Sancaktaroğlu ve Ender Köroğlu'nun golleriyle Haznedarspor'u 2-1 ile geçti.

Feriköyspor dolu dizgin

İstanbul U18A Ligi 3.grupta lider Feriköyspor sahasında Sütlücespor'u 5-0 yenerek 8'de 8 yaptı. İlk yarıyı Enes Bali'nin iki golüyle önde kapatan kırmızı-beyazlılar ikinci yarıda Arda Dıramalıol'un kafa golüyle farkı üçe çıkarttı. Uzatma dakikalarında Murad Maraşlıoğlu ve Fatih Düzenli ile iki gol daha bulan Feriköyspor sahadan 5-0 galip ayrıldı. Lideri 6 puan geriden izleyen Haznedar İdman Ocağı evinde Başakşehir İkitelli'yi 4-2 yendi. 4.grupta zirveyi 21'er puan ve averajla paylayan takımlardan Küçükköyspor deplasmanda Yeniyüzyıl Gençlik'i 6-1, THY ise evinde Firuzköy'ü Talha Şükrü Baykal'ın golüyle 1-0 yendi. 5.grupta bir maçı eksik Şirintepe 18 puanla lider durumda bulunuyor. Sultangazi'yi tek golle geçen Güngörespor liderin 2 puan gerisinde bulunuyor.

Beylikdüzü Trabzon'u yedi bitirdi

İstanbul U18A Ligi 6.grupta İstanbul Beylikdüzü deplasmanda karşılaştığı Trabzon 1453 Spor'u Eren Öztürk, Berkay Uzun, Enes Utku Güneş ile ikinci yarıda oyuna giren Abdülsamet Kayman, Fikret Arda Satılmış (2) ve Yağız Kurtiş'in golleriyle 7-0 yendi. Haftaya lider giren Gazi Mahallesispor deplasmanda Yeniköyspor ile 3-3 berabere kalınca, İstanbul Beylükdüzü liderliğe yükseldi. 7.grupta zirvede 18'er puana sahip iki takım İFA Spor ve Mecidiyeköyspor yer alıyor. İFA Spor deplasmanda Halilrıfatpaşaspor'u 4-0 yendi. Gol düellosu şeklinde geçen maçta Çıksalın karşısında 2-0 öne geçtikten sonra 3-2 geriye düşen Mecidiyeköy maçtan son 15 dakikada attığı gollerle 4-3 galip ayrıldı.

Tunaspor'a yan bakılmıyor

İstanbul U18A Ligi 8.grupta Tunaspor deplasmanda Kanarya'yı 2-1 yenerek 7.maçındaki 7.galibiyetini aldı. Bayrampaşa ekibinin gollerini Seyit Efe Günül ve Yakup Efe Kalfa'dan gelirken, ev sahibi takımın tek golünü Yasin Akkurt attı. İkinci sıradaki İstanbul Demirspor ise 2-1 öne geçtiği maçta Gültepe deplasmanında 2-2 berabere kalınca, liderle arasındaki puan farkı 7'ye çıktı. 9.grupta lider Havataş evinde Avcılar Tahtakale Kartalları'nı Mehmet Emin Tuğrul, Berat Davan (2), Abdullah Gören ve Burak Yeşilyurt'un golleriyle 5-1 yendi. Yenilgisiz liderliğini sürdüren Gaziosmanpaşa temsilcisi 19 puanla ilk sıradaki yerini korudu. Lideri 4 puan geriden izleyen Küçükçekmece İdman Yurdu ise evinde gol düellosu şeklinde geçen maçta Fatih Sultan Mehmet Spor'u 5-3 mağlup etti.

Çamlıcaspor takipçisini devirdi

İstanbul U18A Ligi 10.grupta lider Çamlıcaspor ile en yakın takipçisi Pendik Velibabaspor Kaynarca Stadında karşı karşıya geldi. Maça fırtına gibi başlayan ev sahibi takım Arda Zeki Şiman'ın 10.dakikada attığı golle öne geçti. İlk yarıyı yenik kapatan Çamlıcaspor ikinci yarıda Ebubekir Öztürk'ün 4 gol atarak yıldızlaştığı maçta Arda İpek'in de golüyle rakibini 5-1 yendi. Bu sonuçla iki takım arasındaki puan farkı 4'e çıkmış oldu. 11.grupta 6'da 6 yapan Kartalspor ilk sırada yer alıyor. Grup ikincisi Bağlarbaşı deplasmanda karşılaştığı Pendik temsilcisi Dolayobaspor'u 6-1 mağlup etti. Bordo-beyazlılara farklı galibiyeti getiren golleri Selim Kütük, Bilal Can Tosun (2), Batuhan Burak Karadayı (2) ve ikinci yarı oyuna giren  Ömer Osman Topuz kaydetti. Ev sahibi takımın tek golünü ise Furkan Akkulak attı. Grubun bir diğer iddialı takımı Dudulluspor ise evinde Paşabahçe'yi Ahmet Karaca'nın penaltı golüyle 1-0 yenmeyi başardı.

Kurtköyspor arayı açıyor

İstanbul U18A Ligi 12.grupta yenilgisiz lider Kurtköyspor deplasmanda Kaynarcaspor'u 3-0 yenerek ilk sıradaki yerini korudu. Konuk takımın gollerini Ahmet Akyüz, Azizcan Kuzkaya ve Berk Bakkalbaşı kaydetti. Grupta ikinci sırada bulunan Beylerbeyi 911 FK ise evinde Maltepespor'u Kadir Gedik ve Umut Bak'ın ilk yarıda attığı gollerle 2-0 mağlup etti. 13.grupta lider Selimiye deplasmanda Kayışdağıspor ile karşılaştı. İBB Esatpaşa Stadındaki maça henüz 8.dakikada Berke Gedik'in golüyle önde başlayan kırmızı-lacivertliler Kayra Çınar'ın golüyle de farkı ikiye çıkarttı. Ev sahibi takım Mehmet Eren Demir ile farkı bire indirdi. Deniz Şener'in golüyle Selimiye farkı yeniden ikiye çıkarttı. 42.dakikada Emir Yiğit Ceylan'ın penaltı golüyle ilk yarıyı Üsküdar temsilcisi 4-1 önde tamamladı. İkinci yarıda golcü futbolcu Emir Yiğit Ceylan ve Kayra Çınar ile birer gol daha bulan konuk ekip durumu 6-1 yaptı. Demir Karan Coşkun farkı altıya çıkartan golü attı. Ev sahibi takım Ali Ege Karataş ile bir gol daha bbulduysa da Kayra Çınar iki gol daha atarak kendisinin 4., Selimiye'nin 9.golünü kaydetti ve maçın skorunu ilan etti. Maçı 9-2 kazanan Selimiye yenilgisiz liderliğini sürdürürken, en yakın takipçisi Pendik Güllübağlar'ın Şilespor'a yenilmesiyle aradaki puan farkını da 7'ye çıkartmış oldu.

 

 

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam