reklam
reklam

Nejat Dimili’nin ilk albümü Ambivalans müzikseverlere sunuldu

Eklenme Tarihi: 16 Haziran 2017, Cuma - 10:00   Okunma Sayısı: 165986

İSTANBUL

 Alternatif müzik sahnesinin en özgün isimlerinden biri olmaya aday Nejat Dimili’nin elektronik müziği ve slowcore’u (indie rock'ın bir alt türü)   buluşturan ilk albümü “Ambivalans”, Alman plak şirketi Timezone Records etiketiyle yayınlandı. Klasik müzik ve keman eğitimiyle başlayan profesyonel müzikal kariyerini elektronik müzik alanında sürdüren Nejat Dimili’nin merakla beklenen ilk albümü de olan  “Ambivalans” Elektronik müzik ile slowcore tarzını buluşturan bir albüm olarak öne çıkıyor.
“Aynı anda iki zıt düşünceyi veya duyguyu yaşama, karşıt duyguları bir arada bulundurma hali” anlamını taşıyan “Ambivalans”, Türkiye dahil olmak üzere ABD, Almanya, Birleşik Krallık, Fransa gibi pek çok ülkenin dijital platformlarında satışa sunuldu.
Nejat Dimili’nin Ambivalans’ı 10 şarkıdan oluşuyor 
10 şarkıdan oluşan albümün söz, müzik ve prodüktörlüğünü de üstlenen Nejat Dimili, sıradışı ve kendine has sound’u, sözlerindeki güçlü ve bir o kadar karanlık anlatımıyla alternatif müzik dünyasının en özgün isimlerinden biri olmaya aday. Müziğini “Uykuyla uyanıklık arasında görülen bir rüya” olarak tanımlayan ve dağınık ruh hali barındıran şarkılarını “Delirmiş bir yalnızlığın ölümcül bir samimiyetle anlatılması” sözleriyle tarif eden Nejat Dimili, profesyonel müzik kariyerine 2001 yılında Bursa Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi’nde başladı. Buradaki öğrenimi süresince piyano ve keman eğitimi alan Dimili, üniversite eğitimini ise İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Yaylı Çalgılar Bölümü Keman Ana Sanat Dalı’nda sürdürdü. 2014 yılından bu yana Peyote, Karga, Alt Jazz, Divine, Dunia gibi pek çok mekanda aktif olarak konserler veren sanatçı, yapımı bir buçuk yıl süren ilk albümü “Ambivalans”ı geçtiğimiz hafta müzikseverlere dünyaca ünlü  Alman plak şirketi olan Timezone Records etiketiyle buluşturarak sevenlerine  de ilk  albüm çalışmasını paylaşmış oldu. 
İlk klip “Bazen”e çekildi 
Kayıtları Babajim İstanbul Studios & Mastering’de gerçekleşen; aranjesi Alpay Vural, mix’i Zeynel Günbek ile Uğur Yelkenci, mastering’i ise Pieter Snapper imzası taşıyan “Ambivalans”ın ilk video klibi ise “Bazen” adlı şarkıya çekildi. Yönetmenliğini Harun Baysan’ın üstlendiği klibi, Dimili’nin resmi Youtube hesabından izleyebilir, albümü de spotify ve itunes’dan dinleyebilirsiniz.

Editör: YİĞİT FIRAT YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam