reklam
reklam

Onkoloji Servisi Hastane Sınıfı’ndaki minik canların karne heyecanı

Eklenme Tarihi: 12 Haziran 2017, Pazartesi - 10:00   Okunma Sayısı: 149664

İSTANBUL

 Kanser kötü bir hastalık ve maalesef ki çocuklarımızı da hasta edebiliyor. Bu hastalığa yakalanan yavrularımız okul çağlarında iseler yoğun tedavileri nedeniyle hastanede yatmak zorunda oldukları dönemlerde maalesef ki okullarına devam edemiyorlar. Öyle bir vakıf var ki kanser hastalığı ile mücadele eden yavrularımıza umut oluyor. 
Kanserli Çocuklara Umut Vakfı,  2000 yılında İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hematoloji Onkoloji Servisi'nde çocukları tedavi görmekte olan aileler ile hekimlerinin bir araya gelmeleriyle kurulmuştur.
Okul dönemi çocuklarının hastanede kaldıkları süre içinde okul yaşantılarının devam ettirilmesi amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV)  desteğiyle, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Çocuk Onkoloji Servisi’nde hizmet veren hastane sınıfı öğrencileri de karne heyecanını yaşadı. Sınıfta düzenlenen karne törenine Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, Özel Eğitim Şube Müdürü Mehmet Yıldız ve Okmeydanı EAH Otelcilik Hizmetleri Müdür Yardımcısı Ali Akkaya da katıldılar.  
Şişli Halide Edip Adıvar İlkokulu ve Atatürk Ortaokulu öğretmenlerinin düzenli olarak derslere girdiği Hastane sınıfında 2016-2017 eğitim ve öğretim yılında okul öncesi ve ilköğretim olmak üzere 10 çocuk eğitim görüyordu. 
Eğitim-öğretim yılının birinci döneminde 6 çocuk karnesini alırken; ikinci sömestr hastanede kalan 3 çocuk da, 9 Haziran Cuma günü karnelerine kavuştu.

Editör: EMİNE KALYON

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam