reklam
reklam

BAL Ligi 6.hafta

Eklenme Tarihi: 19 Kasım 2023, Pazar - 23:08   Okunma Sayısı: 50914
Bölgesel Amatör Ligi'ne 6.hafta maçlarıyla devam edildi. Küçükçekmecespor liderliğini sürdürürken, Beykoz İshaklı ile birlikte yenilmezlik serisini altı maça çıkarttı.

Toplam 19 İstanbul takımının mücadele ettiği BAL Ligi 1.ve 2.grupta 6.hafta heyecanı yaşandı. 1.grupta 23 gol, 2.grupta 21 gol olmak üzere iki grupta toplam 44 gol atıldı. 16 İstanbul takımının mücadele ettiği 1.grupta, Küçükçekmecespor ve Beykoz İshaklı haftayı galibiyetle kapatarak, ilk iki sıradaki yerlerini korudular. Küçükçekmece evinde Maltepespor'u 4-2 yendi. Beykoz İshaklı ise deplasmanda Şile Yıldızspor engelini 2-1 ile geçti. Her iki takım da ikisi üst üste olmak üzere dördüncü galibiyetini elde etti. Küçükçekmecespor ve Beykoz İshaklı, yenilmezlik serilerini 6 maça çıkartırken, puanlarını da 14'e yükseltti. Haliçspor'u evinde 2-1 yenen Anadolu FK, puanını 13 yaparak üçüncü sırada yer almaya devam etti. Bayrampaşa'yı 2-1 mağlup eden İstanbul Beylikdüzü 12 puanla 4.sıraya yükseldi. İki basamak birden yükselen Sarıyer Yeni Mahallespor ise evinde Kartalspor'u 2-0 yendi. İki hafta kaybettikten sonra üçüncü kez galibiyetle tanışan İnkilapspor, üst üste üçüncü maçını kazanan Beylerbeyi, Maltepespor ile birlikte 10'ar puan ve averajla sıralandılar. Haftayı Beylerbeyi mağlubiyeti ile kapatan Alibeyköyspor ile Yeni Ufukspor'u yenerek üst üste ikinci galibiyetini elde eden Nişantaşıspor 8'er puanla düşme hattının hemen üstünde yer aldı. Düşme hattındaki altı takım ise; Şile Yıldız, Kartalspor, Yeni Ufukspor, Vefaspor, Bayrampaşaspor ve Haliçspor. 2.grupta ise haftaya lider giren Feriköyspor, en yakın takipçisi Gebzespor'a deplasmanda yenilerek liderliği rakibine devretti. Taçspor, Çorlu deplasmanında bu sezonki üçüncü yenilgisini aldı. İFA Spor ise Gölcük deplasmanından golsüz eşitlikle dönünce, yenilmezliğini beş maça çıkarttı.

Küçükçekmece'den muhteşem geri dönüş

Bölgesel Amatör Lig 1. Grup’ta lider Küçükçekmecespor, evinde Maltepespor'u konuk etti. Küçükçekmece Metin Oktay Stadındaki karşılaşmayı Mehmet Alperen Güçyetmez yönetirken, yardımcılıklarını Eray Görgün ve Selvi Güler yaptı. Maça fırtına gibi başlayan Maltepespor, henüz 4.dakikada Muhammed Enes Baydarman'ın golüyle öne geçti. Küçükçekmece golün şokunu üzerinden atamadan 8.dakikada Batuhan Güzel farkı ikiye çıkartan golü kaydetti.  18.dakikada ev sahibi takımın kazandığı penaltıyı Muhammed Enes Demir gole çevirdi ve farkı bire indirdi. 38.dakikada Aykut Sevim skoru denge getiren golü attı. İlk yarı 2-2'lik eşitlikle kapandı. İkinci yarının 55'de Ahmet Emin Aksakal Küçükçekmecespor'u öne geçirdi. 84'de Fatih Bektaş skoru belirleyen golü attı.  2-0 geriden gelerek maçı 4-2 kazanan Küçükçekmecespor yenilmezlik serisini altı maça çıkartırken, averajla liderliğini de korudu.

İshaklıspor uzatmalarda bulduğu gollerle kazandı

İlk yenilgisini geçen hafta alan Şile Yıldızspor, evinde Beykoz İshaklıspor'u ağırladı. Şile Stadındaki karşılaşmayı Oğuzhan Duran yönetirken, yardımcılıklarını Semra Bulut ve Batuhan Berkant Paşa yaptı. Karşılaşmanın ilk yarısında gol sesi çıkmazken, taraflar soyunma odasına golsüz eşitlikle gitti. İkinci yarının 47.dakikasında sol kanattan gelişen Şile Yıldızspor atağında Tarık Bakırtaş'ın ortasında, Taha Üstündağ uçarak kafayla topu kendi ağlarına yollayınca, ev sahibi takım 1-0 öne geçti. İlerleyen dakikalarda her iki takım da skoru değiştirecek golü bulmakta zorluk çekti. Karşılaşmanın hakemi 90 dakikanın sonun 8 dakika ilave yaptı. 90+5'de sol kanattan Türker Samet Eraydın'ın serbest vuruşundan gelen topa ceza sahası içinde iyi yükselen Serhat Mumcu kafayla topu ağlara göndererek skoru eşitledi. Ev sahibi takımda 82.dakikada oyundan çıkan Serdar Sargın yedek kulübesinde kırmızı kart gördü. 90+8'de Şile Yıldızspor defansından dönen topu Türker Samet Eraydın ceza sahası dışından sert bir vuruşla kaleye gönderdi. Kaleye gitmekte olan topa ceza sahası içinde Ömer Çoşkun ayak koyunca top yön değiştirip Şile ağlarına gitti. Bu golle İshaklı karşılaşmayı 2-1 kazanarak yenilmezlik serisini altı maça çıkarttı. Bordo-mavililer averajla Küçükçekmecespor'un ardından haftayı 2.sırada kapattı. Şile Yıldızspor ise üst üste ikinci yenilgisini aldı.

Anadolu FK evinde ilk kez galip

Bölgesel Amatör Lig 1. Grup'ta Anadolu FK sahasında Haliçspor'u misafir etti. Gülsuyu Asım Kara Stadındaki karşılaşmayı Recep Buğra yönetirken, yardımcılıklarını Gamze Altınova ve Aysu Toraman yaptı.Maçın 37.dakikasında gelişen Anadolu FK atağında Ekrem İlbeyli topu kafayla ağlara göndererek ev sahibi takımı öne geçirdi. 65.dakikada Eren Tuncer eşitliği sağlayan golü kaydetti. 70'de Burak Mete üç puanı Anadolu FK'ya getiren golü attı. Siyah-beyazlılar maçı 2-1 kazanırken, üst üste ikinci galibiyetini elde etti ve 3.sıraya yerleşti. Haliçspor ise altıncı maçından da mağlubiyetle ayrıldı.

Kartalspor'un galibiyet serisi son buldu

Kötü gidişe 'Dur' diyerek üst üste iki galibiyet alan Kartalspor, ilk yenilgisini geçen hafta alan Sarıyer Yeni Mahallespor ile evinde karşılaştı. İBB Yakacık Stadındaki karşılaşmayı Fikret Hakan Abay yönetirken, yardımcılıklarını Emrah Topal ve Çiğdem Uruç yaptı.  Müsabakanın 34.dakikasında sağ kanattan gelişen Sarıyer Yeni Mahallespor atağında Cevdet Erdemir'in ortasını, ceza sahası içinde iyi takip eden Ümit Murat Gültaş topu kafayla Kartal ağlarına göndererek konuk takımı öne geçirdi. İkinci yarının 76.dakikasında Turan Yılmaz'ın derinlemesine pasıyla orta yuvarlakta topla buluşan Ümit Murat Gültaş, ceza sahasında kadar geldikten sonra yaptığı vuruşla hem kendisinin hem de takımının ikinci golünü kaydetti. Maçı konuk Sarıyer Yeni Mahallespor 2-0 kazandı. Bu yenilgi ile Kartalspor'un iki maçlık galibiyet serisi sona ererken, Sarıyer Yeni Mahalle bu sezon ki üçüncü galibiyetini elde etti.  

Feriköyspor Gebze'de liderliği kaybetti

Bölgesel Amatör Lig 2.grupta, oynadığı 5 maçta 4 galibiyet elde ederek haftaya lider giren Feriköyspor, en yakın takipçisi Gebzespor'un konuğu oldu. Gebze Alaettin Kurt Stadındaki karşılaşmayı Mete Burak Kaya yönetirken, yardımcılıklarını Mustafa Pelit ve Ömer Faruk Uyar yaptı. Gebzespor özellikle sol kanattan geliştirdiği ataklarla Feriköy kalesinde gol aradı. Kırmızı-beyazlılar Emre Çilli'nin kafa vuruşuyla gole çok yaklaştı. Ancak Gebzespor kalecisi Sercan Yılmaz gole izin vermedi. 38.dakikada Burak Baba'nın defans arkasına attığı topla buluşan Ömer Faruk Can, kaleci Murat Çoşkun'un ileri çıktığını görerek, ceza sahası dışından aşırtma bir vuruşla topu ağlara gönderdi. İlk yarıyı bu golle ev sahibi takım 1-0 önde tamamladı. İkinci yarıda Batuhan Boyoğlu'nun kullandığı serbest vuruştan gelen topu Özgür Can Özcan kafayla ağlara gönderdi. Ancak karşılaşmanın yardımcı hakemi ofsayt bayrağını kaldırdı ve gol geçerli sayılmadı. Karşılaşmayı ev sahibi Gebzespor 1-0 kazandı. Mor menekşeler bir maçı eksik olmasına rağmen 5'de 5 yaparak 15 puanla liderlik koltuğuna oturdu. Deplasman taraftar yasağı olmasına rağmen, karşılaşmayı 40 kadar Feriköyspor taraftarının izlemesine izin verildi. Lider Gebzespor 7.hafta Lüleburgaz deplasmanına giderken, Feriköyspor evinde Keşanspor'u ağırlayacak.

İFA Spor evinde galibiyeti kaçırdı

Bölgesel Amatör Lig 2.grupta, İFA Spor kendi sahasındaki maçta Gölcükspor’u elinden kaçırdı. Karşılaşmayı Enis Akça yönetirken, yardımcılıklarını Beran Yalçın ve Baran Can Durmuş yaptı. Müsabakaya her iki takım da kontrollü bir futbolla başladı. İlk devrede çok az gol pozisyonu olurken, her iki takımın kalecisi gole izin vermedi. Maçın ikinci yarısında daha çok gol pozisyonuna giren taraf İFA Spor olurken, kırmızı-yeşilliler yakaladıkları gol pozisyonlarını cömertçe harcadı. Maç golsüz sona ererken, geçen hafta Kullar deplasmanında 2 puan bırakan İFA Spor, 6.hafta evinde de sahadan beraberlikle ayrıldı.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam