reklam
reklam

U17A 5.hafta

ÖZEL HABER

Kanadalı şair Kaur, Beyaz Saray'ın davetini ABD'nin İsrail'e desteği nedeniyle reddetti

Eklenme Tarihi: 8 Kasım 2023, Çarşamba - 12:09   Okunma Sayısı: 28705
Kanadalı şair Rupi Kaur, Beyaz Saray'ın Diwali (Işık) Bayramı kutlamalarına davetini, ABD'nin İsrail'in Gazze'deki saldırılarına desteği nedeniyle reddetti.

Hint asıllı Kaur, sosyal medya platformu X'ten yaptığı paylaşımda, "toplu cezalandırmayı destekleyen bir kurumun davetini kabul edemeyeceğini" duyurdu.

Paylaşımında Kaur, kendini Başkan Joe Biden yönetiminin eylemlerini aklamak için kullandırmayacağını kaydetti.

ABD hükümetini Filistinlilere yönelik "soykırımı" meşrulaştırmaya çalışmakla suçlayan Kaur, daveti geri çevirirken ülkedeki Güney Asya kökenlileri de hükümetten hesap sormaya davet etti.

Başkan Yardımcısı Kamala Harris tarafından düzenlenen etkinliğin bugün başlaması bekleniyor.

Diwali Işık Bayramı

Hindu inancına göre, Diwali Işık Bayramı, iyinin kötüye galip gelmesini temsil ediyor.

Bayramın kutlandığı ülkelerde Hindular, iyiliğin kazanmasını temsilen havai fişek ve maytaplarla ışıklı gösteriler düzenliyor.

Bina ve sokaklarını özel ışıklarla donatan Hindular, bayrama girerken kötülüklerden arınmak için de vücutlarını biber, susam veya Hindistan cevizi yağıyla yıkıyor.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam