reklam
reklam

“Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık” Sempozyumu

Eklenme Tarihi: 31 Mayıs 2017, Çarşamba - 09:00   Okunma Sayısı: 154831


İSTANBUL

Marmara Eğitim Köyü, Maltepe Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) ve Maltepe Üniversitesi tarafından düzenlenen “Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlıkta Yeni Yaklaşımlar ve Uygulamalar” başlıklı sempozyuma ev sahipliği yaptı.
İki gün süren sempozyuma Maltepe’nin yanı sıra çevre ilçelerden çok sayıda rehber ve psikolojik danışman katıldı. Farklı kültürlerden gelen insanlarla bir arada yaşamaya başlamanın yeni problemleri beraberinde getirdiğine dikkat çeken Maltepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Betül Çotuksöken  sempozyum açılışında  sorunları çözmek için var olduklarını hatırlattı. Çotuksöken şöyle konuştu: “Çünkü ihtiyaçtan doğan problemleri çözmek durumundayız. Okullarda öğretmenlerin, eğitimcilerin yanı sıra rehber öğretmenler, psikolojik danışmanlar da var. Gençlerimize destek verilmesi, onların farkına varılması, değerli olduklarının anlaşılması ve bunun kendilerine hissettirilmesi, sınıf içi ortamda, toplumda ve aile ile olan bağlantıların kurulmasında çok önemli. Rehberler bu noktada bir bakıma aşı görevi görüyorlar. Yöneticilerle öğretmenler ve öğrenciler arasındaki ilişkilerde, öğrenci ile aile arasındaki ilişkilerde çok önemli bir rol üstleniyorlar. Bu bakımdan yenilikler çok önemli. Günümüzün sanal ortamında değişen, gelişen ilişkiler, eylemler konusunda uyanık olmamız lazım. Yeniliklerin peşine düşmemiz, yeni çözüm yolları bulmamız gerekiyor. Sadece kağıt üzerinde kalan uygulamalar değil, uygulamalardaki yansımaların üzerinde durmak ve elimizi her bakımdan taşın altına koymak gerekiyor." Ön yargılı olunmamasını Çotuksöken, herkesin kendi kültürünü yaşadığı ortama taşımak istemesinin de doğal olduğunun altını çizdi.

 

Editör: YİĞİT FIRAT YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam