reklam
reklam

Kadınlar Futbol Ligi'nde 3.hafta

Eklenme Tarihi: 15 Eylül 2023, Cuma - 16:28   Okunma Sayısı: 45080
Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nde üçüncü hafta heyecanı yaşandı. Galatasaray maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. Beşiktaş JK ilk galibiyetini elde ederken, Fenerbahçe-Fomget karşılaşması ertelendi.

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’ne 3. hafta karşılaşmaları ile devam edildi. Oynanan 7 maçın 3'ünü ev sahibi takımlar kazanırken, 2 mücadelede de sevinen deplasman takımları oldu. İki karşılaşma ise berabere sonuçlandı. Kadınlar Liginin üçüncü haftasında toplam 15 gol atıldı. Son şampiyon ABB Fomget'in UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi maçları nedeniyle, 3.hafta Fenerbahçe Petrol Ofisi Kadın futbol takımı ile oynaması gereken karşılaşma, TFF tarafından ileri bir tarihe ertelendi. Ligin ilk yenilgisiz ve puan kayıpsız takımının nefes kesen karşılaşmasını 1-0 kazanan Galatasaray Petrol Ofisi kadın futbol takımı, maç fazlasıyla ve averajla liderliğe yükseldi. 2022 şampiyonu Gaziantep ALG Spor, deplasmanda Trabzonspor'u tek golle devirirken, puanını 9 yaparak liderliğe ortak oldu. Bordo-mavililer ise ilk yenilgisini aldı. Lige kötü bir başlangıç yapan 2019 ve 2021 şampiyonu Beşiktaş ise evinde Fatih Vatanspor'u 2-1 yenerek, ligdeki ilk galibiyetini elde etti. Ligin yeni takımlarından Doğuş Gold Gaziantep Asyaspor, deplasmanda Hakkarigücü'nü 2-0 geriye düştüğü maçta 3-2 yenerek ilk galibiyetini aldı. Bitexen Adana İdman Yurdu da evinde Karadeniz Ereğli Belediyespor'u 1-0 yenerek ilk kez puanla tanıştı. Amed Sportif evinde Wulfz Fatih Karagümrük ile, Bitexen 1207 Antalyaspor kadın futbol kulübü de deplasmanda Ataşehir Belediyespor ile 1-1 berabere kaldı.  Gol Kraliçeliği yarışında iki maçta 7 gol atan Ankara Büyükşehir Belediyesi Fomget takımından Armisa Kuç, 3.hafta maçı ertelenmesine rağmen ilk sıradaki yerini korudu.

ABB Fomget Avrupa'ya veda etti

UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi'ne katılan Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nin 2022-2023 sezonu şampiyonu Ankara Büyükşehir Belediyesi Fomget, Arnavutluk'un İşkodra kentinin ev sahipliği yaptığı ön eleme turu 7. Grup'ta ilk maçında İzlanda ekibi Valur'a 2-1 yenilerek tur atlama şansını yitirdi. (ABB) Fomget, üçüncülük maçında Kosova ekibi Hajvalia'yı 6-0 yendi. Arnavutluk'un İşkodra kentindeki Loro Boriçi Stadı'nda oynanan müsabakada ABB Fomget, ilk yarıyı Violari ve Bulutovic'in penaltı golüyle 2-0 önde tamamladı. İkinci yarıda Sabanagic, Birgül Sadıkoğlu ve Marcano'yla (2) da goller bulan Başkent ekibi, sahadan 6-0'lık galibiyetle ayrıldı. Fomget bu sonuçla grubunu 3. sırada tamamlayarak organizasyona kulüp ve ülke puanını yükselterek veda etti. UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon Şampiyonlar yolunda 11, Lig yolunda 4 grupta oynanacak müsabakalar sonucunda 15 grubun birincisi ikinci turda yer almaya hak kazanacak. İkinci tura ülke ve kulüp puanı yüksek olan 7 takımın daha katılımı ile toplam 24 takım arasında yapılacak eleme turu müsabakaları ile gruplara kalacak 12 takım belirlenecek. 12 takıma ek olarak Barcelona, Lyon, Bayern, Chelsea gruplara direkt katılacak.

Galatasaray liderliğe yükseldi

İkide iki yaparak yoluna kayıpsız devam eden Galatasaray Petrol Ofisi kadın futbol takımı ile ligin yeni takımlarından Beylerbeyispor, Florya Metin Oktay Tesislerinde karşı, karşıya geldiler. Karşılaşmayı Melek Dakan, Elçin Kaba ve Emrah Çakır hakem üçlüsü yönetti. Maçın ilk dakikaları karşılıklı ataklarla geçildi. 22.dakikada gelişen Beylerbeyi atağında Brezilyalı Rhaizza, kaleci ile karşı, karşıya kaldı. Berna Yeniçeri araya girerek topu uzaklaştırdı. Maçın 26.dakikasında sağ kanattan Berna Yeniçeri'nin kullandığı serbest vuruş sonrası, Beylerbeyi savunmasının uzaklaştıramadığı topu önünde bulan Ebru Topçu sert ve düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu. Sarı-kırmızılılar bu golle ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı. İkinci yarı da konuk Beylerbeyi beraberliği sağlamak için yüklenirken, Galatasaray kalecisi Gamze Nur Yaman'ı geçemedi. 57.dakikada sağ kanattan gelişen Galatasaray atağında, Kipoyi ceza sahası içinde kaleci ile karşı, karşıya kaldı. Ancak Demokratik Kongolu oyuncunun vuruşu az farkla üstten avuta gitti. 85.dakikada Benan Altıntaş'ın kullandığı köşe vuruşundan gelen topla ceza sahası içinde topla buluşan Ebru Topçu'nun vuruşu direkten döndü. Kalan dakikalarda iki takım da skoru değiştirecek hamleyi yapamayınca, mücadeleyi sarı-kırmızılı takım 1-0 kazandı.

Beşiktaş ilk galibiyetini elde etti

İlk iki maçında galibiyet elde edemeyen Beşiktaş JK United Payment Kadın futbol takımı, İBB Gaziosmanpaşa Halit Kıvanç Stadında konuk ettiği Fatih Vatanspor'u 2-1 yenerek galibiyetle tanıştı. Karşılaşmayı Deniz Güven, Mehmet Aygen ve Emirhan Tercan hakem üçlüsü yönetti. Karşılaşmaya hızlı başlayan siyah-beyazlılar henüz 8.dakikada golü buldu. Beşiktaş JK'nın İranlı  kalecisi Maryam Yektaei'nin uzun degajında, top rüzgarında etkisiyle yerde sektikten sonra Fatih Vatanspor defansının arkasına düştü. Pozisyonu takip eden Nijeryalı Vivian Ikechukwu, ceza sahasına girmeden aşırtma bir vuruşla topu ağlara göndererek takımını öne geçirdi. İlk yarı bu golle Beşiktaş JK'nın üstünlüğü ile tamamlandı. İkinci yarının 54.dakikasında Sırp oyuncu Jelena Cubrilo ile duvar pası yapan Fatma Ataş,  beş Beşiktaşlı oyuncunun arasından şık bir vuruşla topu ağlara göndererek skora dengeyi getirdi. Bu gol aynı zamanda Fatih Vatanspor'un bu sezon attığı ilk gol oldu. Maçın bu skorla biteceği beklenirken, 88.dakikada Beşiktaş, elle oynama sonrasında sol kanattan bir serbest vuruş kazandı. Yarım korner denebilecek bir noktadan Kosovalı Donjeta Halilaj'ın kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde Vivian topla buluştu. İlk golü atan Nijeryalı oyuncunun vuruşunda top Kazak kaleci Oxana Zheleznyak'dan döndü. Dönen topu tamamlayan siyah-beyazlıların bir diğer Nijeryalı oyuncusu Glory Ogbonna, takımına galibiyeti getiren golü kaydetti. Maçı Beşiktaş JK United Payment Kadın futbol takımı 2-1 kazanarak, iki haftadır süren galibiyet özlemine bir son verdi. Fatih Vatanspor ise üst üste üçüncü maçında da sahadan puansız ayrıldı. 

Gaziantep Asya'dan muhteşem geri dönüş

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nin yeni ekiplerinden Doğuş Gold Gaziantep Asyaspor, Hakkarigücü'ne konuk oldu. Merzan Şehir Stadındaki karşılaşmayı Recep Afşin, Selami Dursun ve Şifanur Karadüz hakem üçlüsü yönetti. Maça hızlı başlayan ev sahibi takım, henüz 5.dakikada Kenyalı asıllı oyuncusu Mwanalima Jereko'nun golüyle öne geçti. Konuk takım ilk golün şokunu üzerinden atamadan kalesine ikinci golü gördü. 16.dakikada Ganalı Ernestina Abambila farkı ikiye çıkartan golü attı. Bu golden iki dakika sonra konuk takımda Brezilyalı Franciane Gomes Mendes kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Maçı bir kişi eksik sürdüren Doğuş Gold Gaziantep Asyaspor, 45+4'de Hacer Şengül'ün golüyle soyunma odasına umutlu girdi. İkinci yarının 58.dakikasında Nijeryalı Augustine Nkor skora denge getiren golü kaydetti. Karşılaşmanın 79.dakikasında konuk takım Brezilyalı oyuncusu Giovania Campos ile bir gol daha bulunca 3-2 öne geçti. Kalan sürede başka gol olmayınca, Doğuş Gold Gaziantep Asyaspor,2-0 geriye düştüğü maçı 3-2 kazanmayı başararak bu sezon ki ilk galibiyetini elde etti. Hakkarigücü ise ikinci yenilgisini aldı.

 

ALG Spor 3'de 3 yaptı

Yeni sezona Beşiktaş JK ve Amed Sportif galibiyetleriyle başlayan 2022 kadınlar ligi şampiyonu Gaziantep ALG Spor, deplasmanda Trabzonspor'u tek golle devirirken, puanını 9 yaptı ve liderliğe ortak oldu. Trabzonspor Kadir Özcan Tesisleri'nde oynanan maçı, Ertuğrul Yılmaz, Mehmet Can Onuk ve Nevzat Tomak hakem üçlüsü yönetti. Maçın ilk yarısı golsüz beraberlikle tamamlandı. Karşılaşmanın 77. dakikasında ev sahibi takımın kazandığı penaltı atışını, Teona Bakradze değerlendiremedi. 90+5'de gelişen atakta Nihal Saraç'ın kafa vuruşundan bulduğu golle ALG Spor maçı 1-0 kazandı. Gaziantep ALG Spor, bu sonuçla üst üste 3. galibiyetini alarak puanını 9'a çıkardı. İlk iki maçını kazanan Trabzonspor ise ilk yenilgisini aldı.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam