reklam
reklam

U17A 5.hafta

ÖZEL HABER

Futbola kadın eli değdi

Eklenme Tarihi: 28 Ağustos 2023, Pazartesi - 08:46   Okunma Sayısı: 65149
Futbol kulüplerindeki kadın yönetici sayısı her geçen gün artıyor. İş hayatında ve sosyal hayatta başarılı olan kadınlar, Türk futbolunun geleceğine yön vermeye başladılar.

Kadın yöneticiler, sırf cinsiyet eşitliğinin sağlanması için bu kulüplerde yer almıyor. Güçlü isimlerin rekabet ettiği kulüplere yönetici olan kadınlar bu konuma bileğinin gücüyle geliyor. Futbol kulüplerinde yönetici olan kadınlar ekonomik ve sosyal hayatta önemli başarılara imza atan isimler arasından seçiliyor. Yıllardır erkek egemenliğinin  boy gösterdiği futbol  takımlarında artık kadınlarında eli topa değmeye başladı. Kadın başkan, kadın yönetici, kadın antrenör, kadın oyuncu, kadın idareci derken kadınların sayısı artmaya başladı. Kadın Futbol Süper Ligi'nin daha rekabetçi bir hale gelmesinin yanı sıra erkek takımlarındaki kadın yöneticiler, çalışmalarıyla dikkat çekmeye başladı.

Süper Lig’de bir çok kadın yönetici yer alıyor

Avukat Abide Gülel (Antalyaspor Yönetim Kurulu Üyesi), Manolya Gençoğlu, Fatoş Esra Özülkü (Adana Demirspor Yönetim Kurulu üyesi), Selin Tezel (Antalyaspor Yönetim Kurulu yedek üyesi), Kamile Yıldırım Gülgün (Antalyaspor Hasysiyet ve Sicil Kurulu Asil üyesi), Mehtap Ferah (Beşiktaş JK Genel Sekreter, Sponsorluk ve Pazarlama, İnsan Kaynakları ve İdari İşlerden sorumlu Yönetim Kurulu üyesi), Melike Çakır (Çaykur Rizespor Yönetim Kurulu yedek üyesi), Nimet Heper (Sivasspor Denetleme Kurulu yedek üyesi), Simla Türker Bayazıt, Esin Güral Argat, Selma Altay Rodopman (Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi), Selda Levetçi (Fenerbahçe Denetleme Kurulu üyesi), Gamze Ersöyler (Fenerbahçe Disiplin Kurulu yedek üyesi), Esra Öztürk Çilingir, Feyza Özarca (Fenerbahçe Sicil Kurulu üyesi), Sevim Öztaşkın (Fenerbahçe Sicil Kurulu yedek üyesi), İnci Ceyda Teomanlı, Muazzez Handan Özkan (Fenerbahçe Balotaj Kurulu üyesi), Emine Gül Yıldırım (Fenerbahçe Tarih, Müze ve Arşiv Kurulu yedek üyesi), Cansu Ak Yılmaz, Tanur Lara Yılmaz (Galatasaray  Yönetim Kurulu Üyesi), Merve Deniz Örken (Galatasaray Denetim Kurulu yedek üye), Günran Çalın (Galatasaray Disiplin Kurulu yedek üye), Seçil Kömürcü (Gaziantep FK Yönetim Kurulu üyesi), Zeynep Karamancı (MKE Ankaragücü Başkan Vekili, Gülsen Yılmaz, Berna Erbilgin Gündoğdu (Ankaragücü Yönetim Kurulu Üyesi), Elif Aslı Koç (Başakşehir Pazarlama ve Etkinlikler Sorumlusu), Zeynep Akgün Türkday (Trabzonspor Disiplin Kurulu yedek üye), Derya Atakol Şimşek (Trabzonspor Sicil Kurulu yedek üye), Arzu Uslu (Samsunspor Yönetim Kurulu üyesi), İlknur Damla Beytekin (Samsunspor Yönetim Kurulu yedek üyesi).

Fenerbahçe Esin Güral Argat'a emanet

Fenerbahçe Yönetim Kurulu üyesi Esin Güral Argat İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadı Enstitüsü’nde yüksek lisansını tamamladıktan sonra iş yaşamına 1992 yılında kendi girişimi olan Güven Çini ve Seramik şirketiyle başladı. 2009 yılından bu yana, LAV, GCA, Ali Bey, Joali, Lapis Yapı, RYG Makine ve Gürok Kiremit gibi, Türkiye’nin önde gelen tüketici, turizm ve sanayi markalarını bünyesinde bulunduran Gürok Grubu şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görev yapıyor. Grubun yurtiçi ve yurtdışındaki yatırımlarının ve marka süreçlerinin liderliğini yürütüyor. TÜSİAD’da üç dönem Yönetim Kurulu Üyeliği görevini üstlendi ve Dijital Dönüşüm Yuvarlak Masası Liderliğini yaptı. Ayrıca, TÜSİAD üyesi olarak Turizm Çalışma Grubu, Bölgesel Gelişme, İş Dünyası ve Sivil Toplum Kuruluşlarıyla İlişkiler Komisyonu, Sosyal İlişkiler Komisyonu, AB Sürecinde Kadın Çalışma Grubu ve Sosyal Politikalar Forumu’nda görev aldı. Türkiye İş Kadınları Derneği’nin (TİKAD) Yönetim Kurulu’nda ve Girişimcilik Vakfı’nın (GİRVAK) Mütevelli Heyeti'nde yer alıyor. Ayrıca, TÜRKONFED Yönetim Kurulu üyesi olup, Global İlişkiler Forumu’nda görev yapmakta. Kütahya, Afyon ve Uşak bölgesindeki ZAFERSİFED yapılanmasına liderlik etti.   

Sarı-kırmızılılarda Cansu Ak Yılmaz dönemi

Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi  Cansu Ak Yılmaz, Galatasaray Lisesi'nden ve Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. İstanbul Barosu'na bağlı 12 senedir avukatlık yapan Cansu Ak Yılmaz, aynı zamanda tekstil sektöründe faaliyet gösteren bir firma ile Türkiye'nin genç kadın girişimcilerinden biri. Galatasaraylılar Derneği'nde 2017-2019 yılları arasında sicil kurulunda görev alan Cansu Ak Yılmaz, İngilizce ve Fransızca biliyor.

Mehtap Ferah Beşiktaş JK'da sponsorluktan sorumlu 

Beşiktaş Genel Sekreteri Mehtap Ferah, aynı zamanda siyah-beyazlıların sponsorluk ve pazarlama ile İnsan Kaynakları ve İdari İşlerden Sorumlu. Lise eğitimini Şişli Terakki Lisesi’nde tamamlayan Mehtap Ferah, Bilgi Üniversitesi İşletme ve Pazarlama Bölümü’nü bitirdi. İletişim, pazarlama ve yenilenebilir enerji sektörlerindeki ticari faaliyetlerinin yanı sıra özellikle gençlerin eğitimlerine yönelik dernek üyelikleri ve STK çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Evli ve iki çocuk annesidir. İngilizce ve Almanca biliyor.

Abide Gülel Antalyaspor'un yönetimine girdi

Antalya Anadolu Lisesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve aynı zamanda Dış Ticaret Fakültesi’ni bitiren Abide Gülel, İskoçya’da enerji hukuku alanında yüksek lisans yaptıktan sonra Fransa’da uluslararası liderlik üzerine doktorasına başladı. İstanbul’da kurulu Gülel Hukuk Bürosu’nu yönetmekte olan Abide Gülel, aynı zamanda blockchain hukuku alanında İstanbul Üniversitesi’nde hukukçulara eğitim veren bir şirketin de kurucusu. Kıbrıs Çocuk Hastalıkları Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Abide Gülel, Türkiye’de 19 yabancı STK’dan biri olan CILT’de de yönetim kurulu üyeliğine devam etmekte. DEİK’de Afrika Togo başkan yardımcılığı görevini üstlenen Gülel, 2016 yılından beri Brüksel’de kurulu Nükleer Hukuk Birliği’ndeki tek Türk yönetim kurulu üyesi. Eski bir co-pilot olan Gülel, Finlandiya sokaklarında ralli yaparak spora başladı. Devamında Borusan’ın akademisi BOM’da yarışan tek kadın yarışçı olan Gülel, kulüp başkanı Sabri Gülel’in başkanlığında yapılan yönetim kurulu toplantısında; Kerem Çankaya, Sami Güral, Ferit Sezer, Mustafa Ergün’ün istifasıyla boşalan yönetim kurulu üyeliğine seçildi.

Polatlı'ya kadın başkan

Bölgesel Amatör Lig ekiplerinden Polatlıspor'da ilk kez bir kadın futbol kulübünün başına başkan olarak getirildi. 1926 Polatlı Belediyespor,  yeni sezona oldukça iddialı girecek. Yeni başkan Sevgi Coşkun’un önceliğinde takım oyuncularının ihtiyaçlarını ve yaşam standartlarının iyileştirilmesi ve şampiyonluk var. Polatlı Ahi Tohumculuk olarak faaliyet gösteren  firmanın işletmeciliğini yapan , Sevgi Demir Coşkun “Ben erkek egemen bir sektörde çalışıyorum. Kendi işimde de Türkiye ve Polatlı da  hububat noktasında ilk kadın tohumcuyum. Erkek egemen sektöre  alışkınım ve ilkleri yaşamayı seviyorum'' dedi.  Devrek’te inanılmaz kadın taraftar olduğunu söyleyen Çoşkun, ''Çubuk ve Kavaklıdere maçında inanılmaz kadın taraftar gelmişti. Keşke bizim maçlarımızda da kadın taraftarlarımız gelse diye hayal etmiştim. Kadınlarımızı tribüne getirmek için çalışmalar başladım ve inşallah getirteceğim  Kadın taraftarlarımızdan sözünü aldım. Onlar sadece sahaya nasıl geleceğiz diye  ulaşım konusunda sıkıntı yaşayacaklarını  söylediler onu da çözeriz. Projelerimizden birisi futbolcularımızın alilerini maçlara getirmek. İsterlerse her maça gelinler canları nasıl isterse. Önemli olan futbolcularımızın  başkanım alilerimizi maça getirtmek burada misafir etmek istiyoruz demeleri yeterli. Her türlü desteği veririz hiç bir yer olmasa bile evimin kapısı açık'' diye konuştu.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam