reklam
reklam

Lahmacun'da doğru adres

Eklenme Tarihi: 1 Ağustos 2023, Salı - 22:09   Okunma Sayısı: 60499
Yarım asra yaklaşan deneyimiyle Türk hazır yiyecek sektöründe dev bir markaya dönüşen Hacıoğlu'nun Tugay Yolu restoranının işletmecileriyle, markanın başarısını, lahmacunun lezzetini ve şubenin sektördeki konumunu konuştuk.

Yüzde yüz Türk sermayeli bir fast food zinciri olan Hacıoğlu, sürekli büyüyen ve her geçen gün daha çok sevilen, 7'den 70 müdavimler olan bir marka. 1993 yılından itibaren hızlı ve sağlam bir büyüme trendi içine giren Hacıoğlu'nun hali hazırda İstanbul’dan Ankara’ya, Konya’dan Balıkesir’e, Samsun’dan Antalya’ya kadar uzanan 11 farklı ilde onlarca restoranı bulunuyor.  Geleneksel tatlardan yola çıktığı geniş lezzet yelpazesi ile müşterilerine kusursuz bir hizmet sunan bu markayı daha da yakından tanımak için, Hacıoğlu'nun Tugay Yolu üzerindeki şubesinin misafiri olduk. Hacıoğlu Tugay Yolu restoranı, yarım asra yaklaşan deneyimiyle Türk hazır yiyecek sektöründe dev bir markaya dönüşen Hacıoğlu'nun İstanbul'daki 25 şubesinden biri. İşletmenin ortakları Fatih Aşıkkutlu ve Uğur Tan ile Hacıoğlu markasını, lahmacunun ötesini ve Türk hazır gıda sektörünün geleceğini konuştuk.   

Yıllardır sektörün içerisindeler

2008 yılından itibaren gıda sektörünün içinde olduğunu belirterek sözlerine başlayan restoran işletmecisi Fatih Aşıkkutlu, ''Bugüne kadar hazır gıda sektörünün hemen her alanında çalıştık. Lahmacun, döner, pide, közde tavuk bütün ürün kollarında bulunduk. 2015 yılından itibaren Hacıoğlu ile yolumuza devam ediyoruz. Türk mutfağının farklı damak tatlarını hızlı servis ilkeleri ile bütünleştiren ve geleneksel tatları koruyarak yepyeni ürünler geliştiren Hacıoğlu, bu yenilikçi yaklaşımla piyasadaki rekabet gücünü sürekli biçimde arttırıyor. Biz de Hacıoğu Tugay Yolu Şubesi olarak bu ilkeler çerçevesinde konuklarımıza hizmet veriyoruz'' diye konuştu.

Merkezi belirlediği kurallara uymak gerekiyor

Müşterilerine en son kalite ürünü, yüksek kalite hizmet anlayışı ile sunmayı bir prensip haline getirdiklerinin altını çizen işletmeci Uğur Tan, ''Hacıoğlu'nun 25'i İstanbul'da olmak üzere toplam 91 tane restorantı var. Genel olarak kurallar çerçevesinde gitmek gerekiyor. Merkezin uyguladığı kurallar var. Lahmacun'un nasıl yapılacağından, içerisine neyin, ne kadar katılacağına kadar her şey detaylı bir şekilde tarif ediliyor. Bu nedenle tüm Hacıoğlu restoranlarında aynı ürün kalitesini bulabiliyorsunuz. Ayrıca tüm restoranlar kontrol altında tutuluyor'' dedi.

Lahmacunun da ilk akla gelen marka

Fast food alanında lahmacun denildiği zaman ilk akla gelen firmalardan birisinin Hacıoğlu olduğunun altını çizen restoran işletmecisi Fatih Aşıkkutlu,''Lahmacunun hamuru son derece önemlidir. Lahmacuna lezzetini veren önemli öğelerden birisidir. Lahmacunlarda Ova firmasının ununu kullanıyoruz. Un suyla beraber yoğruluyor. Ebetteki diğer lahmacunlardan farklı şekilde, bizim lahmacunlarımızın hamurunun bir bekleme süresi var. Yoğurma süresi var. Suyunu, tuzunu ayarlamak gerekiyor. Bunların hepsi lahmacun hamurunun lezzeti ile  doğrudan bağlantılı. Hacıoğlu'nun yıllardır süre gelen bir sloganı var, 'Tercih doğru' diye. Etler merkezde işlendikten sonra, bütün şubelere dağıtılıyor. Her şubedeki kıyma aynı özelliklere sahip oluyor. Bu sadece ette ya da kıymada değil, domateste, yeşillikte de aynı. O yüzden lahmacun da çok iddialıyız. En iyi lahmacunun biz de olduğunu rahatlıkla söylüyoruz'' diye konuştu.

Lahmacun çeşitleri ve Peymacun

Lahmacun çeşitleri kadar peynirle yaptıkları Peymacun'un da özel ve farklı bir lezzet olduğunu söyleyen restoran işletmecisi Uğur Tan,''Peynirli Lahmacun'un lezzeti içine koyulan peynirin Mozeralla peyniri ile karıştırılmasından geliyor. Lahmacunun üzerine kaşar atıp, Kaşarlı lahmacun yapıyoruz. Satır lahmacun ise kuşbaşı doğranmış etlerden yaptığımız lahmacun. Antep lahmacun ise, Antep usulü olarak hazırlanıyor. Hafif sarımsaklı oluyor. Antep usulü dediğimiz de yuvarlak olarak değil, uzunlamasına olarak yapılmasından geliyor. Normal lahmacunuz ise 1990 yılından bu yana aynı lezzetle üretiliyor. Aynı lezzeti verdiği için de bir çok kişinin severek tercih ettiği bir ürün halini aldı. Üründe katkı maddesi olmaması, lezzetinin en önemli nedenlerinin başında geliyor'' şeklinde konuştu.

Çalışanlar belli bir eğitimden geçiyor

Hacıoğlu restoranlarında işe başlayan her kişi 15 gün süreyle Merkez'de bir eğitimden geçtiğine dikkat çeken restoran işletmecisi Fatih Aşıkkutlu, ''Eğitimden geçmeyen bir kişi Hacıoğlu restoranlarında işe başlayamaz. İş ile ilgili her ayrıntı anlatılır. Standarttı yakalamak için, aynı lezzeti bulmak için, aynı hizmeti verebilmek için bu eğitimin olması gerekiyor. Bazı şubeler Genel Merkez bağlı. Bazı şubelerde bizim gibi Franchising işletmeler. Franchising almak istediğiniz de, tıpkı çalışacak kişiler gibi, işletmeciler de bir eğitim alıyor. Hacıoğlu'nun sitemi anlatılıyor. İşletmenin müdürü ya da sahibi olacak kişiler ayrı, ayrı eğitimden geçiriliyor. Bu eğitimin tamamlanmasının ardında, Franchising açma izni veriliyor'' dedi.

Hacıoğlu Tugay Yolu ayrıcalığı

Tugay Yolu ve çevresinde ulaşımın en kolay olduğu mekanlardan birisinin Hacıoğlu Tugay Yolu restoranı olduğuna dikkat çeken restoran işletmecisi Fatih Aşıkkutlu, sözlerine şöyle devam etti:  ''Ayrıca, sunumda olsun, mekanda olsun, başka yerlerde bulamayacağınız bir ortam oluşturuyoruz. Ulaşımımız son derece kolay, Maltepe-Kartal-Tugay Yolu kavşağında çok rahatlıkla ailecek gelinebilecek bir mekanımız var. Gelen konuklarımızın araçlarını park edebilecekleri alanımız da mevcut. Hemen her kesimden konuklarımız oluyor. Her yaş grubundan gelenler oluyor. Ancak ağırlıklı olarak mekanımızı aileler daha çok tercih ediyor. Anadolu Adliye Sarayına çok yakın olması nedeniyle, avukatlar ve adliyede işi olanlarda bizi daha çok tercih eden grubun içinde yer alıyor''

Uzman olduğumuz konuda ilerleyeceğiz

Farklı ürünlere girmeden, lahmacun çeşitleriyle ve pide çeşitleriyle devam etmek istediklerini belirten restoran işletmecisi Fatih Aşıkkutlu, ''Döner ya da kebap işine girdiğinizde, ekstra bir maliyeti var. Onun ustası da farklı oluyor. Hacıoğlu, lahmacun konusunda marka olmuş bir isim. Neredeyse İstanbul'da, hatta Türkiye'de bile lahmacun denildiği zaman ilk akla gelen markalardan birisi. O nedenle uzman olduğumuz konuda devam etmeyi uygun görüyoruz. Elbette, ilerleyen süreçte gelen taleplere göre bir durum değerlendirmesi yapılır, bu analizin sonucunda da ürün ilave etmek ile ilgili bir karar verilebilir. Döner ertesi güne kalırsa satılmaz, elinizde kalır. Kebabın da satışının olması gerekiyor'' diye konuştu.

58 yıllık lezzet yolculuğu

Hacıoğlu lezzet yolculuğuna 1965 yılında Hacıoğlu ailesinin geleneksel tatlar sunan bu küçük dükkanında başladı. Hacıoğlu ailesi büyüklerinin başlattığı bu girişim bir kuşak sonra bu küçük dükkanın yüzde 100 Türk sermayeli bir gıda devi olmasına yol açtı. Kuruluşunun ilk yıllarında klasik lahmacun ve kebap restoranları şeklinde hizmet sunan Hacıoğlu. 1993 yılında lahmacunda hızlı servis’e geçerek dünyada bir ilki gerçekleştirdi. Hacıoğlu, 1993 yılında yaptığı bu atılımla, fast food sistemini geleneksel Türk damak tadı ile bütünleştirdi. Yatırımlarını hızlandırdığı bu dönemde Hacıoğlu, franchising sistemi ile büyümeye yöneldi ve kısa sürede Hacıoğlu markası,Türkiye’nin bir çok bölgesinde açılan mağazalarla bir lezzet zincirine dönüştü. Çalışmaların titizlikle sürdüğü bu süreçte Hacıoğlu, mağaza mimarisi, teknik kapasite, makine ve ekipman parkını geliştirdiği gibi, ürün yelpazesini de zenginleştirdi. Başlangıçta  lahmacun ayran ve meşrubattan oluşan ürün yelpazesi, ilerleyen yıllarda; patentli ürünü olan peymacun ve lezzet topu ile piliç döner, et döner, soslu kanat, patates kızartması, salata gibi ürünlerle çeşitlendirdi. Hacıoğlu restoranlarında ayrıca; katmer, künefe, burma kadayıf, fırın sütlaç, dondurmalı kadayıf, dondurma seçenekleri ve kahvaltı saatlerinde poğaça, börek ve su böreği bulunmakta.

 

 

 

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam