reklam
reklam

SAL'da ilk yarı tamamlandı

Eklenme Tarihi: 28 Aralık 2022, Çarşamba - 10:36   Okunma Sayısı: 78495
İstanbul Süper Amatör Futbol Ligi SAL'da 11.hafta heyecanı yaşandı. Toplam 8 grupta ilk devrenin son hafta maçları oynandı. Maltepespor, Beşyüzevler, İstanbul Anadolu FY., Çekmeköy Belediye Alemdağ, Leventspor, İFA, Beykoz İdman Yurdu ve Alibeyköyspor, ilk yarıyı gruplarında lider tamamladılar.

 

İstanbul Süper Amatör Futbol Ligi SAL'da 8 grupta ilk yarılar 11.hafta maçları ile tamamlandı. 11.hafta sonunda biri hariç liderler ilk sıradaki yerlerini korumayı başardı. 1.grupta Maltepespor, 2.grupta Beşyüzevler, 3.grupta İstanbul Anadolu Futbol Yatırımları, 4.grupta Çekmeköy Belediyesi Alemdağ, 5.grupta Leventspor, 6.grupta İFA ve 8.grupta Alibeyköyspor ilk yarıyı lider bitirdiler. 7.grupta lider GS Taçspor evinde yenilince, Beykoz İdman Yurdu liderliğe yükseldi. 11.hafta oynanan 37 maçın 22'sinde ev sahibi takımlar kazanırken, 9 maçta deplasman takımları üç puan sevinci yaşadı. Biri golsüz olmak üzere, 6 maç ise beraberlikle tamamlandı. Ligden çekilen üç takım nedeniyle 3 maç hükmen sona erdi. Oynanan 37 maçta toplam 127 gol atıldı. Haftanın en farklı skorunu Boyacıköy'ü 7-0 yenen Beykoz İdman Yurdu elde etti. Haftanın golcüleri hat-trick yapan Yusuf Küçükaydın (Kartaltepe), Yasin Sakaloğlu (Beykoz İdman Yurdu) ve Ali Umut Çatalyürek (İstanbul Esenyurt Ordu) oldu. Gol krallığında Beşyüzevler takımından Önder Mula 9 golle ilk sırada yer aldı. Kendisini Şilespor'dan Ragıp Durmaz, İstanbul Futbol Yatırımları'ndan Murat Erdi Yeşiltepe, Leventspor'dan Okan Akgül, Bahçelievler Gümüşhane'den İbrahim Erdem ile Nartspor'dan Sergen Büyükakova 8'er golle takip ediyor.  SAL'dagrup aşamasının tamamlanmasının ardından gruplarında ilk iki sırayı alacak takımlar Klasman grubuna yükselecekler.

 

GS Taçspor evinde Balat'a yenildi

Süper Amatör Lig 7. Grupta düşme hattından kurtulma hesapları yapan Fatih temsilcisi Balatspor, deplasmanda grup lider Galatasaray Taçspor'u 2-1 yenerek rakibinin 5 maçlık galibiyet serisine son verdi. Alemdağ Stadında oynanan ve müthiş çekişmeye sahne olan maçta puan kaybı yaşamak istemeyen iki takımın üst düzey mücadelesini 2-1 kazanan deplasman ekibi Balatspor, altın değerinde 3  puanı hanesine yazdırdı. Maça her iki takımda kontrollü başladı. İlk dakikalardan itibaren birbirlerine üstünlük kurmakta zorlanan takımlar, ilerleyen dakikalarda oyuna ağırlıklarını koymaya başladılar. Galatasaray Taçspor 13. dakikada Eser Yayla’nın düşürülmesi ile penaltı atışı kazandı. Sarı Kırımızılılarda topun başına geçen Muhammet Apuhan’ın vuruşunu Balat kalecisi Metin Oğhan kurtardı. İlerleyen dakikalarda üstün oynayan konuk ekip 42. dakikada Muhammed Balcı’nın pasında topla buluşan Emran Baykara’nın golü ile ilk 45 dakikayı 1-0 önde tamamladı. İkinci yarıya oyuncu değişiklikleri ile başlayarak oyunun kontrolünü eline alan Galatasaray Taçspor 60. dakikada Semih Doğan’ın kafa golü ile skoru dengeledi 1-1. Beraberlik golünden sonra tüm hatları ile galibiyeti arayan ev sahibi ekibe iyi savunma yapan Balatspor, 78. dakikada kontra topla yakaladığı pozisyonu günün başarılı oyuncusu Muhammed Balcı ile değerlendirerek deplasmanda 2-1 üstünlüğü yakaladı. Kalan sürede ve 7 dakikalık uzatmalarda skor değişmeyince 3 puanın sahibi Balatspor oldu. Galatasaray Taçspor, 17 puanda kalarak 3. sıraya gerilerken, Balatspor puanını 13'e yükseltti. Galata'yı 2-0 yenen Merkezefendispor ikinci sıraya çıkarken, Boyacıköy'ü 7-0 mağlup eden Beykoz İdman Yurdu liderliğe yükseldi.

1877 Alemdağspor'dan altın değerinde üç puan

İstanbul Süper Amatör Lig 3. grupta düşme hattının üzerine çıkmayı amaçlayan 1877 Alemdağspor, evinde Zeytinburnuspor’u 2-0 mağlup etti. 1877 Alemdağspor sadece bir puan önündeki rakibini yenerek altın değerinde bir üç puanın sahibi oldu. Alemdağ Stadından oynanan mücadelenin ilk 45 dakikasında iki takımda yakaladığı fırsatları gole çeviremedi. İkinci yarıya daha istekli başlayan ev sahibi ekip seyircisinin baskısı ile oyunu rakip yarı alana yığdı. Tüm hatları ile galibiyeti arayan mavi beyazlılar sağlam savunma yapan Zeytinburnuspor karşısında aradığı golü 80. dakikada Avni Tok’un ayağından bularak 1-0 üstünlüğü yakaladı. Bu golle iyice rahatlayan1877 Alemdağspor, 85. dakikada Hüseyin Efe Akgül’ün golü maçın sonucunu belirledi.  1877 Alemdağspor kendisi için çok önemli olan maçı 2-0 kazanarak devre arasına rahat girdi. Bu galibiyeti ile Çekmeköy temsilcisi puanını 13 yaparak üç basamak birden yükselerek ilk yarıyı 6.sırada kapattı. Zeytinburnu ise bir sıra gerileyerek 8.sıraya düştü. Taşlıtarla'yı 5-1 yenen İstanbul Anadolu Futbol Yatırımları 10.maçınında 10.galibiyetini alarak ilk yarıyı lider bitirdi.

 

Ç.B.Alemdağspor yenilgisiz lider tamamladı

İstanbul Süper Amatör Lig 4. Grubun yenilgisiz lideri Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor, ilk yarının son maçında evinde Maltepe temsilcisi Küçükyalı Yelkenspor’u 5-1 mağlup etti. Alemdağ Stadındaki karşılaşmaya hızlı başlayan ev sahibi ekip 31.dakikada Murat Ulu'nun  golüyle 1-0 öne geçti. Bu gole konuk ekip 2 dakika sonra Yiğit Tuhan ile cevap verdi. 38.dakikada Engin Can Topal, Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor'u yeniden öne geçirdi ve ilk yarı 2-1 ev sahibi takımın üstünlüğü ile sona erdi.  İkinci yarının 51.dakikasında Enes Atalar farkı ikiye çıkarttı. Son 10 dakikaya girilirken ev sahibi takım oyuna sonradan giren Ramazan Bal ve Mutlu Arda Alim ile iki gol daha bulunca karşılaşmadan 5-1 galip ayrılan taraf oldu. Oynadığı 10 maçta 8 galibiyet ve 2 beraberlik alarak yenilgi yüzü görmeyen Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor, rakip fileleri 30 kez havalandırırken, kalesinde sadece 9 gol gördü. Bu galibiyetle 26 puana yükselen lider Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor ilk devreyi en yakın rakibi isim hakkını Beykoz İshaklı köyüspor'a devreden Çubuklu'nun 4 puan önünde tamamladı.

 

Maltepe yenilgisiz lider bitirdi

SAL 1.grupta son haftaya lider giren Maltepespor evinde Yeniköyspor'u Selçuk Baştürk'ün golüyle 1-0 yenerek  ilk yarıyı yenilgisiz lider tamamladı. Oynadığı 10 maçta 8 galibiyet ve iki beraberlik alan kırmızı-yeşilliler topladıkları 26 puanla en yakın takipçileri Avcılar Belediye'nin 5 puan önünde zirvede yer aldılar. Avcılar Belediye ise ilk yarının son maçında evinde grup sonuncusu Soğuksuspor'u Ahmet Özan (2), Mücahit Bağlama, Hakan Hicabi Uslu ve Berke Alp'in golleriyle 5-0 yendi. Haftaya ikinci sırada başlayan Siirt İstanbul Y.Selim ise deplasmanda Bağlarbaşı'na 1-0 yenildi ve üçüncü sıraya geriledi. Küçükköy'ü deplasmanda 3-1 yenen Yeni Ufukspor ise puanını 18'e çıkartarak ilk iki iddiasını sürdürdü. SAL 2.grupta haftaya bay giren Beşyüzevler, maçının olmadığı hafta liderliğini korumayı başardı ve ilk yarıyı 22 puanla lider bitirdi. Evinde grup ikincisi Başakşehir'i Fikrethan İstemi, Fatih Torun ve Seyfettin Yıldırım'ın golleriyle 3-0 yenen İstanbul Bulancak ilk devreyi ikinci sırada tamamladı.

 

İstanbul Mesudiye takipte

SAL 8.grupta son hafta maçı olmayan Alibeyköyspor, bir maç eksiği ile ilk yarıyı lider tamamladı. İstinye'yi evinde 1-0 yenen İstanbul Mesudiye ile Orhanlı deplasmanında 2-2 beraberlik elde eden Küçükçekmecespor ilk yarıyı liderin bir puan gerisinde tamamladılar. SAL 5.grupta lider Leventspor, evinde Tunaspor'u 4-1 yenerek ilk yarıyı en yakın takipçisi Gülsuyuspor'un 4 puan önünde lider tamamladı. Gülsuyuspor ise ilk yarının son haftasında evinde Küçükçekmece idman Yurdu'nu Serkan Turan'ın golüyle 1-0 yendi. Yamanspor'u deplasmanda 2-1 yenen Ayazağaspor ise iki basamak yükselerek ilk yarıyı 3.tamamladı. 6.grupta lider İFA haftayı maç yapmadan bay geçti. Haftaya 19'ar puanla giren takımlardan Sarıyer Yeni Mahalle evinde Anadolu Hisarı İdman Yurdu'nu 1-0 yenerken, Çamlıcaspor evinde Küçükayasaofya ile 1-1 berabere kaldı.

 

 

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam