reklam
reklam

SAL'da 9.hafta geride kaldı

Eklenme Tarihi: 14 Aralık 2022, Çarşamba - 22:47   Okunma Sayısı: 62985
İstanbul Süper Amatör Futbol Ligi SAL'da 9.hafta heyecanı yaşanırken, grup liderleri yerlerini korudular. Ev sahibi takımların 33 galibiyet çıkarttığı hafta, 38 karşılaşmada toplam 129 gol atıldı.

İstanbul Süper Amatör Futbol Ligi SAL'da 9.hafta hafta sonu oynanan maçlarla son buldu. 9.hafta sonunda sekiz grupta da liderler ilk sıradaki yerlerini korumayı başardı. 1.grupta Maltepespor, 2.grupta Beşyüzevler, 3.grupta İstanbul Anadolu Futbol Yatırımları, 4.grupta Çekmeköy Belediyesi Alemdağ, 5.grupta Leventspor, 6.grupta İFA, 7.grupta Merkez Efendi ve 8.grupta Alibeyköyspor ilk sırada bulunuyor. 9.hafta oynanan 38 maçın 33'ünü ev sahibi takımlar kazanırken, 13 maçta deplasman takımları üç puan sevinci yaşadı. 2 maç ise beraberlikle tamamlandı. Ligden çekilen üç takım nedeniyle 2 maç hükmen sona erdi. Oynanan 38 maçta toplam 126 gol atıldı. Haftanın en farklı skorunu Soğuksuspor'u deplasmanda 9-3 yenen Siirt İstanbul Y.Selim elde etti. Gol krallığında; Çekmeköy Belediye Alemdağ takımından Emrah Mat, İstanbul Anadolu Futbol Yatırımları takımından Murat Erdi Yeşiltepe, Maltepe'den Fuat Gürsu, Avcılar Belediye'den Mustafa Çelik ve BGS'den  İbrahim Erdem 7'şer golle ilk sırada bulunuyor.

Avcılar Belediye takipte

SAL 1.grupta lider Maltepespor, evinde düşme hattındaki Irmakspor'u Mete Han Terzi (2), Ahmet Pırlant ve Fuat Gürsu'nun golleriyle 4-0 yenerek 20 puanla yenilgisiz ilk sıradaki yerini korudu. Zirveyi yakından ilgilendiren maçta Avcılar Belediye evinde son haftaların golcü ismi Mustafa Çelik'in golleriyle takipçisi Yeni Ufukspor'u 2-0 yendi. Sarı-siyahlılar bu galibiyetle puanını 18'e çıkartarak, rakibiyle arasındaki puan farkını 4'e yükseltti. 8.haftayı bay geçen Siirt İstanbul Y.Selim grup sonuncusu Soğuksuspor'u 9-3 mağlup ederek 14 puanla Yeni Ufukspor'u yakaladı. Yeniköy'ü evinde Atakan Rüştü Yılmaz'ın golüyle 1-0 yenen Bağlarbaşı, puanını 11 yaparak bir basamak yükseldi ve 7.sıraya yerleşti. Kartaltepe deplasmanda Küçükköyspor'u 2-1 yenerek 6.sıradaki yerini korudu.

Beşyüzevler liderliğini korudu

SAL 2.grupta lider Beşyüzevler, deplasmanda Mimarsinan'ı 5-1 yenerek puanını 19'a çıkarttı ve ilk sıradaki yerini korudu. Zirveyi yakından ilgilendiren maçta ikinci sıradaki Başakşehir ile üçüncü Balkan Yeşilbağlar, Kartal'da karşı karşıya geldiler. Zorlu maçı 3-1 kazanan Balkan Yeşilbağlar puanını 16 yaparak ikinciliği rakibinden aldı. Başakşehir ise 14 puanla üçüncü sıraya geriledi. Zirveyi adım, adım takip eden İstanbul Bulancak ise evinde Büyükçekmece Belediye'yi yenik duruma düştüğü maçta Fatih Torun (2) ve Berat Çetin'in golleriyle 3-1 yendi. Kırmızı-beyazlılar puanını 14'e yükseltti. Düşme hattındaki Paşabahçe evinde Fikirtepe Dumlupınar'ı Hüseyin Gürsu, Gökmen Halis Resuloğlu ve Ferdi Çolak'ın golleriyle 3-1 yenerek rahat bir nefes aldı. Haftaya düşme hattında giren bir diğer takım olan Öz Karacaahmet Selimiye'de oynanan maçta Şilespor'u 2-0 yenerek 7.basamağa yükseldi.

İstanbul Anadolu fırtınası dinmiyor

SAL 3.grupta lider İstanbul Anadolu Futbol Yatırımları, Maltepe Gülsuyu Stadında oynanan maçta en yakın takipçisi Ortaçeşme'yi Murat Erdi Yeşiltepe (2), Emre Kart ve Aliberk Tetik'in golleriyle 4-0 yenerek 8.maçından da galibiyetle ayrıldı. Kırmızı-siyahlılar puanını 24'e çıkartarak, rakibiyle arasındaki puan farkını 8'e yükseltti. Bayrampaşa'da oynanan maçta İstanbul Bafra yenik duruma düştüğü maçta Zeytinburnuspor'u Muhammed Demirtaş ve 90+3'de Akın Ergün'ün golleriyle 2-1 yendi. Kırmızı-siyahlılar bu galibiyetle puanını 15'e yükselterek ikincilik iddiasını sürdürdü. Dudullu zaferinden sonra üst üste iki maç kaybeden Selimiye deplasmanda Pınarspor'u 3-0 yenerek kötü gidişi 'Dur' dedi. Üst üste üç haftadır kazanamayan Dudulluspor ise deplasmanda Taşlıtarla'yı Altan Emre Yıldırım (2), Erdem Acar (2) ve İbrahim Baktemur'un golleriyle 5-0 yenerek 2 basamak yükseldi ve 5.sıraya yerleşti. Ormanlı Köyüspor ligden çekildiği için Gültepe haftayı hükmen galibiyetle tamamladı.

Beykoz İshaklı farklı kazandı

SAL 4.grupta lider Çekmeköy Belediye Alemdağ, haftayı bay geçmesine rağmen ilk sıradaki yerini korudu. İsim hakkını Beykoz İshaklıspor'a devreden Çubuklu ise Beykoz Belediye İshaklı Köyü Sahasında oynanan maçta YeşilIlgaz'ı Oğuzhan Öztürk, Oğuzhan Civelek, Onur Karavuş, Tuna Yalçın, Samet Akın Uzunöner ve Mahsun Kılıç'ın golleriyle 6-1 yendi. Puanını 19'a yükselten bordo-mavililer ikinci sırada zirve takibini sürdü. Zirveden kopmak istemeyen Dikilitaş ise deplasmanda Küçükçekmece Yeşilova'yı Erdem Yılmaz'ın golüyle 1-0 yenerek üçüncü sıradaki yerini korudu. Düşme hattındaki iki takımın mücadelesinde Kartal Gücü, Küçükyalı Yelken'i 2-0 yendi. Yeşilköy ise üst sıraları hedefleyen İstanbul Gümüşhane'yi deplasmanda 3-1 yendi.

Leventspor'dan altın değerinde üç puan

SAL 5.grupta 8.hafta ilk kez berabere kalarak puan kaybeden Leventspor, evinde en yakın takipçisi  Bahçelievler Soğanlıspor'u 5-1 yendi. Leventspor puanını 22'ye çıkartırken, rakibi 16 puanda kaldı. Gaziosmanpaşa'yı evinde Mert Metin, Mehmet Aslan, Ersin Yonar ve Turgay Denktaş'ın golleriyle 4-1 yenen Ayazağa, Bahçelievler Soğanlıspor'u averajla geçerek ikinci sıraya yerleşti. Grubun kritik maçında Beykoz 1908, deplasmanda Gülsuyu'nu Yasin Küçük'ün golüyle 1-0 yenerek rakibiyle arasındaki puan farkını bire indirdi. Altıncı sıradaki İzzetpaşa evinde Küçükçekmece İdman Yurdu'nu 3-0 yenerken, düşme hattından kurtulma hesapları yapan Yamanspor evinde Tunaspor'u 1-0 mağlup etti.

İFA üç puanı tek golle aldı

SAL 6.grupta lider İFA, deplasmanda Pazariçi Köprülü'yü 1-0 mağlup ederek 19 puanla liderliğini sürdürdü. Lideri adım, adım takip eden Sarıyer Yeni Mahalle evinde Denizköşkler'i 2-1 yenerek rakibinin arayı açmasız izin vermedi. İFA, en yakın rakibi Sarıyer Yeni Mahalle'nin 3 puan önünde yer alıyor. Geçen yıl ki klasmana yükselme başarısını tekrarlamak isteyen Çamlıcaspor, Selimiye Stadında oynanan tansiyonun hiç eksik olmadığı ve oyunun sonlarına doğru istenmeyen olayların yaşandığı maçta Anadolu Hisarı İdman Yurdu'nu 2-1 yendi. Puanını 16'ya yükselten yeşil-beyazlılar 8.haftadaki İFA yenilgisini unutturmuş oldu. Orta sıralardaki iki takımın mücadelesinde ise Küçükayasofya evinde Bakırköyspor'u 1-0 yendi.

GS Taçspor seriye bağladı

SAL 7.grupta haftaya lider giren Merkez Efendi Spor, haftayı maç yapmadan bay geçti.  Boyacıköyspor'u 4-1 yenen GS Taçspor, Merkez Efendi yenilgisinden sonra oynadığı 4.maçından da galibiyetle ayrılarak puanını 14 yaptı. Sarı-kırmızılılar liderin 1 puan uzağında averajla ikinci sıraya yükseldi. Galata ise deplasmanda Beykoz İdman Yurdu'nu 2-0 yenerek aynı puan ve averajla üçüncü sıraya yerleşti. Üst sıralardan kopmak istemeyen Üsküdar Futbol Yatırımları deplasmanda Balat'ı Emirhan Yaman'ın 90+2'de attığı golle 1-0 yenerek puanını 13'e yükseltti.

Küçükçekmece zirveye ortak oldu

SAL 8.grupta lider Alibeyköyspor deplasmanda Bayrampaşa Altıntepsi'ye 2-1 yenilerek bu sezon ki ikinci yenilgisini aldı. Takipçisi İstanbul Mesudiye'nin bay kaldığı hafta turuncu-mavililer 18 puanla liderliğini bir maç eksiği ile sürdürdü. Zirveyi yakalama hesapları yapan Küçükçekmecespor deplasmanda Tophane Tayfun'u 3-0 yenerek puanını 16 yaptı ve zirveye ortak oldu. Üst üste 3 haftadır kazanan Kağıthanespor, evinde Albayrakspor'a 5-0 yenilerek herkesi şaşırttı. Zirveden kopmak istemeyen ve klasmana kalmak için ilk ikiyi hedefleyen Cevizli Anadolu ise evinde Beykoz Çavuşbaşı'nı 2-0 yenerek puanını 14 yaptı.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam