reklam
reklam

Damat Koğuşu (Groom’s Block) 36.İstanbul Film Festivali’nde

Eklenme Tarihi: 20 Mart 2017, Pazartesi - 13:00   Okunma Sayısı: 204069

Barış Atay, Musa Can Pekcan, Gökhan Yıkılkan, Özgür Emre Yıldırım, Diyar Karadaş, Caner Erdem, Halit Karaata  ve Onur Yıldırım’ın önemli rolleri paylaştıkları film aynı zamanda  daha önce çeşitli projelerde oyuncu ve yardımcı yönetmen gibi çeşitli görevlerde bulunan İlker Savaşkurt’un uzun metrajlı ilk filmi.
Öte yandan; bu yıl 21. kez düzenlenecek olan Sofya Film Festivali’nde de boy gösterecek olan film  festival jürisinin dikkatini ve beğenisini çekince; “Uluslararası” kategorisine  de alınarak iki kulvarda birden yarışmaya hak kazanmış oldu.
Damat Koğuşu (Groom’s Block) , cezaevi müdürü ve gardiyanların gerilimi kendi çıkarları doğrultusunda yönettiği koşullar altındaki mahkûmların kuralsız ilişkisini ve birbirleriyle olan varoluş savaşımını işliyor. Filmin öyküsü ve karakterleri gerçeklerden esinlenilerek senaryoya aktarıldı. 
Damat Koğuşu (Groom’s Block) Filmin Konusu
“Acımasız bir hapishane ortamında, değişen dengelerle birlikte ahlaki ölçüleri yansıtan adalet sistemini, toplumun iç dinamikleriyle ilgili gerilimi ve çelişkilerle dolu bir süreç deneyimlenir. Gardiyan ve mahkûmların rutin uyguladığı vahşi adalet, bu koşullarda yaşamsal ihtiyaçlarıyla yüzleştirilmiş ve çelişkilerini çaresizce reddeden bir toplumu ifade etmektedir.” 

Editör: YİĞİT FIRAT YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam