reklam
reklam

BAL heyecanı başlıyor

Eklenme Tarihi: 19 Eylül 2022, Pazartesi - 11:26   Okunma Sayısı: 77984
Bölgesel Amatör Lig'de gruplar ve fikstür belli oldu. İstanbul'u temsil edecek olan 25 takım, TFF 3.ligine yükselecek 9 takım arasına girebilmek için mücadele edecek.

2022-2023 sezonu Bölgesel Amatör Lig (BAL) kura ve fikstür çekimi toplantısı TFF Orhan Saka Amatörler Evi'nde gerçekleştirildi. Türkiye Futbol Federasyonu İcra Kurulu ve Amatör İşlerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Düşmez tarafından gerçekleştirilen fikstür çekimi törenine TFF Genel Sekreter Yardımcısı Fahrettin Eserdi, TASKK Başkan Yardımcıları Ali Muhammet Tanrıyaşükür ve Mehmet Top, Yalova ASKF Başkanı Tamer Erbul, Bursa ASKF eski Başkanı Ayhan Barışıcı, İstanbul ASKF yöneticileri ve Taban Birlikleri ile kulüplerin temsilcileri katıldı. Bölgesel Amatör Lig'de gruplar ve fikstür belli oldu. İstanbul'u temsil edecek olan 25 takım, TFF 3.ligine yükselecek 9 takım arasına girebilmek için mücadele edecek. 2022-2023 sezonunda BAL'da İstanbul'u temsil edecek olan takımlardan Sancaktepe ve Modfen geçen yıl 3.Lig'den düştüler. Cankurtaran, Kuştepe, Bayrampaşa Teknik, İstanbul Beylikdüzü, Feriköy ve Bahçelievler SAL klasmandan doğrudan BAL' yükseldi. SAL klasmanda dereceye giren Kartalspor, Osmaniye İstiklal, B.Ç. Mimaroba ve Haliç, BAL'dan gelen takımları BAL baraj maçında yenerek BAL'a yükseldi. Kavacık ve Vefa ise SAL takımlarını BAL baraj maçında geçerek BAL'da kaldı. Sultanbeyli Belediye, Sultangazispor, Kağıthane temsilcisi Bayburt 1918, Bagcılarspor, Beylerbeyi 1911, Kuruçeşme, Silivrispor, Ortaköy, Nişantaşı, İstanbul Sİnopspor ve Gazi Mahallesi ise geçen yıl BAL'da kalmayı başaran İstanbul takımları olmuştu.

BAL amatör ruhunu yaşatıyor

TFF İcra Kurulu ve Amatör İşlerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Düşmez fikstür çekimi öncesi bir konuşma yaparak başarılar diledi. Ali Düşmez "TFF Başkanımız Sayın Mehmet Büyükekşi liderliğinde tüm ligleri ayrı ayrı değerlendirip kalitenin artması için çalışmalar yürütüyoruz. Türk futbolunun ve amatör camianın tüm meselelerini en önde tutuyoruz. BAL amatör ruhunu yaşatan, tutkusuyla, mücadele gücü ve rekabetiyle çok özel bir lig. Coğrafi ve iklim şartlarını da göz önünde tuttuğumuzda, Türkiye'nin tüm futbol renklerini yansıtıyor. BAL Ligi'ni kurarken gayemiz şehirlere aktivite ve heyecan kazandırmak, futbol rüzgarıyla yelkenlerini doldurmalarını sağlamaktı. Futbol karnavalını Türkiye'nin tüm illerine yayıp, 81 ilin kucaklaşmasını sağlamak istedik. 13 yıl sonra geldiğimiz noktada bunda da başarılı olduğumuzu görüyoruz. Şimdi büyük bir heyecanla ligin başlamasını bekliyoruz." diye konuştu. Fair play çağrısı da yapan Ali Düşmez, "Her şey bitiyor, dostluğun tortusu kalıyor. Naçizane tavsiyem, dost edinin, fair playe önem verin. Şampiyonluklar bile unutulur, dostluklar baki kalır. Futbolda kazanmak da var, kaybetmek de var. Önemli olan centilmenliği, fair play ruhumuzu, futbolun güzelliklerini kaybetmemek. Kazasız, belasız, sakatlıklardan uzakta bu güzelliğe yakışır bir sezon diliyorum" ifadesini kullandı. TFF Yönetim Kurulu Üyesi ve TASKK Genel Başkanı Ali Düşmez, statü konusunda kulüplerden gelecek önerilere açık olduklarını, BAL Ligi'nin daha nitelikli olması için kademeli olarak takım sayısının makul seviyeye düşürülmesini planladıklarını da sözlerine ekledi. Fikstür çekim sırasında teknik bilgilendirmede de bulunuldu.

 

2022-2023 sezonunda BAL'da 196 takım mücadele edecek

2022-2023 sezonu Bölgesel Amatör Lig'de 80 ilden 14'er takımın yer aldığı 14 grupta toplam 196 takım mücadele verecek. Altı ve daha fazla takımla temsil edilen Ankara, Bursa İstanbul, İzmir ve Kocaeli illeri takımlarının hangi gruplarda yer alacaklarının kurası kendi illerinde düzenlenen kura çekimleri ile belirlendi. İstanbul 5 (beş), Ankara, Bursa, İzmir ve Kocaeli takımları 2 (iki) ayrı grupta yer aldı. Grup müsabakaları sonunda gruplarını birinci sırada tamamlayan 14 takımın karşılaşacağı Play-Off müsabakalarının ardından, 9 takım TFF 3. Lig'e çıkmaya hak kazanacak. BAL müsabakaları 01-02 Ekim 2022 tarihlerinde başlayacak. Toplam beş grupta 25 İstanbul takımı mücadele edecek.

  1. GRUP

İstanbul temsilcileri Bağcılarspor(geçen yıl 6.Bölge 2.grup 2.), Sultangazispor (6.Bölge 1.grup 4.), Ortaköyspor (7.bölge 2.grup 2.), Gazi Mahallesispor (7.Bölge 3.grup 6.) ve Kartalspor (Baraj maçında Maltepe'spor'u 3-0 yenerek çıktı); Alaçatıspor, Aliağa Futbol AŞ, Hacırahmanlıspor, Budaklar Gençlik, Çeşme Belediyespor, Manisa Sanayi Yıldızspor, Özçamdibispor, Salihli Belediyespor ve Yunus Emre Belediyespor ile mücadele edecek.

  1. GRUP

İstanbul ekipleri İstanbul Sinopspor (geçen yıl 7.Bölge 3.grup 1., play-offta Silivrispor'a 2-1 yenildi), Modafen FK (3.Lig'den düştü), Bahçelievlerspor (SAL B grubu 3.sü olarak çıktı), Vefa (6.Bölge 2.grup 3., BAL baraj maçında Çamlıca'yı 2-0 yendi) ve Bayburt 1918 (6.Bölge 2.grup 1. play-offta Sapancaspor'a ve İnegöl Kafkas'a 2-1 yenildi), ; Arifiye Kalaycıspor, Bilecik 1969, 1911 Çerkezköy Doğanspor, Hendek Dereköyspor, Hendekspor, Kazımpaşa Birlikspor, Serdivanspor, Tekirdağspor ve Çorlu 1947 ile mücadele edecek.

  1. GRUP

BAL 12.grupta mücadele edecek olan İstanbul ekipleri Sultanbeyli Belediyespor, (geçen yıl 6.Bölge 1.grup 3.), Beylikdüzüspor (SAL B grubu 2.si olarak çıtı), Kuştepespor (SAL B grubu 1.si olarak çıktı), Mimarobaspor (BAL play-off maçında 1877 Alemdağspor'u 2-0 yendi çıktı), Kuruçeşmespor (6.Bölge 3.grup 4.); 1966 Edremitspor, Kütahya Akıncılarspor, Bandırma Etispor, Bigaspor, Bozcaadaspor, Burhaniye Belediyespor, Gönen Belediyespor, Tavşanlı Linyitspor ve Tavşanlı Tepecikspor ile mücadele edecek.

  1. GRUP

İstanbul takımları Bayrampaşa Teknikspor (geçen yıl SAL A grubu 1.si olarak çıktı), Beylerbeyi 1911 (6. Bölge 3.grup 2.), Haliçspor (BAL baraj maçında Alibeyköyspor'u 1-0 yenerek çıktı), Silivrispor (7.Bölge 1.grup 1., play-offta Kartal Bulvar'a penaltılarla yenildi) ve Sancaktepe FK; Babaeskispor, Kırklareli Kavaklıspor, Uzunköprüspor, Gölcükspor, Kocaeli Harb İşspor, Yuvacıkspor, Bursa Zaferspor, Görükle İpekspor, Bursa Doğugücü ile mücadele edecek.

  1. GRUP

İstanbul temsilcileri Kavacıkspor (geçen 6.Bölge 3.grup 5.BAL baraj maçında Ayazağa'yı 2-1 yendi) , , Osmaniye İstiklalspor (BAL baraj maçında Cevizli Anadolu'yu 1-0 yendi çıktı), Feriköyspor (SAL A grubu 3.sü olarak çıktı), Cankurtaranspor (SAL A grubu 1.si olarak çıktı) ve Nişantaşıspor (7.Bölge 2.grup 3.); Yalova Altınova Belediyespor, Yalovaspor, Değirmenderespor, Gebzespor, Gebze Tayfunspor, Kullar 1975, Bursa Akhisarspor, İnegöl Kafkasspor, Bursa Nilüfer Belediye ile mücadele edecek.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam