reklam
reklam

Kendi İşimi Kurmak İstiyorum Diyen Girişimciler İçin E-ticaret Rehberi

Eklenme Tarihi: 13 Mayıs 2022, Cuma - 18:41   Okunma Sayısı: 78293
Günümüzde gelir elde etmek ya da pasif gelir kazanmak isteyen kişilerin büyük bölümü kendi işlerini kurmak ister. Çünkü kendi işini kurmak hem kişilerin zaman tasarrufu yapmasını sağlar hem de gelir elde etmesine yardımcı olur.

 

Son dönemlerde kendi işimi kurmak istiyorum diyen girişimcilerin en çok yöneldiği sektörlerin başında e-ticaret gelir. Çünkü e-ticaret son dönemlerin en popüler mesleklerinden birisidir ve hızlı bir şekilde büyümeye devam etmektedir.

Kendi İşimi Kurmak İstiyorum Diyen Girişimciler İçin E-ticaret Rehberi adlı bu yazımızda iş kurmak ve e-ticaret sektörüne adım atmak isteyen girişimciler için e-ticaret hakkında bilgiler vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve e-ticaret sektörüne hâkim olabilirsiniz.

 

E-ticaret Nedir?

 

E-ticaret markaların ürün ve hizmetlerini e-ticaret siteleri ya da pazaryeri platformları üzerinden sattığı bir girişim türüdür. Özellikle e-ticaret sektörü covid-19 pandemisinden sonra hızlı bir şekilde gelişmiş ve büyümeye devam etmiştir.

 

E-ticaret’in Avantajları

 

İş kurmak istiyorum diyen girişimciler çoğu zaman e-ticaretin sağladığı avantajlardan dolayı bu sektöre adım atmaktadır. Çünkü e-ticaret kişi ve işletmelerin birçok avantajdan yararlanmasına yardımcı olmaktadır.

 

  • İnsanların internet kullanım alışkanlıkları geliştiği için e-ticaret internetten hızlı bir şekilde satış yapmanızı sağlar.
  • E-ticaret sitesi açarak kendi işinizi kolay kurabilir ve marka yaratabilirsiniz.
  • E-ticaret ile Türkiye’nin her yerinde yaşayan kişilere satış yapabilirsiniz.
  • E-ticaret sitenizden anlık ödemeler alabilir ve gelirinizi arttırabilirsiniz.
  • Dropshipping ile satış yapabilir ve ürün stoğu yapmadan e-ticaret yapabilirsiniz.
  • E-ticaret fiziksel mağazaların aksine daha düşük maliyetler ile yapılabilecek bir modelidir.
  • İnternetten alışveriş yapmak isteyen kullanıcılar satın almak istedikleri ürünlere kolayca ulaşabilmektedir.
  • E-ticaret sitenizden yapacağınız kampanyalar sayesinde satışlarınızı arttırmanız mümkündür.

E-ticaret’in markalara sağladığı avantajlar bunlardır. Sizler de iş kurmak istiyorum diyorsanız bu tür avantajlardan yararlanmak için bir e-ticaret sitesi açabilirsiniz.

 

E-ticaret Nasıl Yapılır

İş kurmak istiyorum diyen girişimcilerin en çok yanıt aradığı sorulardan birisi de e-ticaret nasıl yapılır sorusudur. E-ticaret yapmak için kişilerin belirli süreçleri ve prosedürleri yerine getirmesi gerekmektedir.

  • Şirket Kurma
  • Satılacak Ürün ve Hizmetleri Belirleme
  • Tedarikçi Anlaşmaları
  • E-ticaret Alt Yapısı Seçimi
  • E-ticaret Sitesi Tasarımı
  • Anlaşmalar
  • Dijital Pazarlama Çalışmaları

 

Gibi prosedür ve süreçleri yerine getiren işletmeler kendilerine ait bir e-ticaret sitesi üzerinden satış yapmaya başlayabilmektedir. Sizler de bu süreçleri yerine getirebilir ürün ve hizmetlerinizi internetten satabilirsiniz.

 

E-ticaret için Şirket Kurma

 

İş kurmak istiyorum diyorsanız e-ticaret sektörüne adım atmadan önce bir şirket kurmanız gerektiğini bilmeniz gerekmektedir. Çünkü kişi ve işletmelerin internetten sattığı her ürün ve hizmet için faturalandırma yapması ve devlete belirli vergiler ödemesi gerekir.

  • Şahıs şirketi
  • Limited şirket
  • Anonim şirket

Gibi şirket türleri e-ticaret yapmak isteyen yeni girişimciler tarafından en çok kurulan şirket türleridir.

E-ticaret Altyapısı Nasıl Seçilir?

E-ticaret sitesi kurmak için genç girişimcilerin bir e-ticaret alt yapısı seçmesi ve sitelerini bu alt yapı üzerinden kurması e-ticaret süreçlerinin yönetimini kolaylaştırmaktadır. Bu noktada genç girişimciler daha çok e-ticaret alt yapılarını seçerken;

 

  • İhtiyaçları
  • Gelecekteki hedefleri
  • E-ticaret alt yapısının profesyonelliği
  • Temalar
  • Modül ve Özellikler
  • Entegrasyonlar

 

Gibi önemli unsurları göz önünde bulundurarak seçim yapmalıdır. Bu noktada işletmeler çoğu zaman Ticimax gibi hazır e-ticaret paketleri ile e-ticaret sitelerini hızlı bir şekilde kurabilmektedir. Profesyonel e-ticaret alt yapılarının sağladığı özellikler sayesinde e-ticaret süreçlerini kolayca yönetebilmekte ve e-ticarette başarılı olmaktadır. Siz de iş kurmak istiyorum ve e-ticaret yapacağım diyorsanız Ticimax’ı tercih edebilir ve e-ticarete profesyonel bir alt yapı ile adım atabilirsiniz.

 

E-ticaret Sitesi Kurma Maliyeti Nedir?

 

E-ticaret sitesi kurmak için kişilerin belirli harcamalar yapması gerekir. Şirket kurulumdan e-ticaret altyapısı seçimine, sanal pos entegrasyonundan kargo süreçlerine kadar olan her harcama e-ticaret sitesi kurma maliyeti olarak bilinmektedir. Genellikle markalar;

 

Harcama Türü

Tutar

Şirket kuruluşu

1000 – 100.000 TL arasında şirket türüne göre değişir

E-ticaret Sitesi Kurma

E-ticaret paketine göre 3.000 TL’den başlar firma ihtiyaçlarına göre artış gösterir.

Ürün tedariği

Stoklu satış yapacaklar için ürün stoğuna göre değişirken stoksuz satışlarda ürün fiyatına göre farklılaşır

Sanal Pos

Genellikle satış bazlı %1 - %5 oranında farklılık gösterir

Kargo

10 TL’den başlar – satılan ürünün desisine göre artış gösterir

 E-ticaret sitesi kurma maliyetleridir. Sizler de e-ticaret sektörüne adım atmak isteyen birisiyseniz iş kurmak için bu tutarları göz önünde bulundurarak e-ticarette maliyet hesaplaması yapabilirsiniz.

 Ticimax ile Kendi İşinizi Kurun

İş kurmak istiyorum diyen kişi ve işletmelerin en çok tercih ettiği e-ticaret alt yapısı olan Ticimax ile sizler de kendi e-ticaret işinizi kurabilirsiniz. Ticimax e-ticaret alt yapısında yer alan modül ve özellikleri kullanabilir ve işinizi kolayca geliştirebilirsiniz.

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: HABER MERKEZİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam