reklam
reklam

Maltepeli kadınlardan el emeği göz nuru

Eklenme Tarihi: 10 Mart 2022, Perşembe - 00:24   Okunma Sayısı: 104169
Maltepe Halk Eğitimi Merkezi kursiyerlerinin el emeği göz nuru ürünleri 8 Mart Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Maltepe Park AVM’de açılan "Marifetli Eller Sergisi’ ile görücüye çıktı

İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün hazırladığı Öğrenen Mahalle Projesi kapsamında il genelinde 39 ilçede 909 mahallede hayata geçirildi.

Nüfus yoğunluğu fazla ve coğrafi açıdan büyük olan ilçelerdeki vatandaşların, halk eğitimi merkezine ulaşım sorunu yaşaması, "Hayat Boyu Öğrenen Mahalle" uygulamasının çıkış noktasını oluşturdu. Proje, kurslara erişim sağlayamayan vatandaşların ihtiyaç, ilgi ve isteklerine öncelik verilerek başlatıldı. Uygulamayla istihdamı geliştirmek, nitelikli iş gücü oluşturarak ekonomiye katkıda bulunmak, kişilerin mesleklerindeki gelişmelerini yakından takip etmek de   hedeflendi. Mahallelerde il ve ilçe millî eğitim müdürlükleri bünyesindemahalle sakinlerini temsilen muhtarlar da yer alıdığı komisyon oluşturuldu.  Her mahalleden seçilen resmî temel eğitim ve ortaöğretim okulları, kurs merkezi olarak belirlendi. Seçilen okullarda örgün eğitimi aksatmayacak şekilde halk eğitimi kursları uygun saatlerde düzenlendi.

10 ayrı branşta kurs

Maltepe Halk Eğitimi Merkezi de  "Öğrenen Mahalle Projesi" kapsamında mahallelerde 10 ayrı branşta açtığı kurslarla ilçede yaşayan kadınlara hem boş zamanlarını değerlendirme hem de öğrendikleri sayesinde üretecekleri ürünlerle aile bütçelerine katkı olanağı sağladı.

Maltepe Halk Eğitimi Merkezi’nin "Öğrenen Mahalle Projesi" kapsamında açılan kurslarında kursiyerlerin ürettiği el emeği göz nuru ürünler de 8 Mart Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Maltepe Park AVM’de açılan "Marifetli Eller Sergisi’ ile AVM ziyaretçilerinin beğenisine sunuldu. Sergiyle hem marifetli kadınların ürünlerinin sergilenmesi hem de kermese dönüşen sergide satılan ürünlerle kursiyer kadınların aile bütçelerine katkı yapmaları hedeflendi.

Serginin açılışına Maltepe İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Bahtiyar Çakmak ve Aytaç Arslan, AK Parti Maltepe İlçe Başkanı Erdoğan Akkaya, Maltepe Muhtarlar Derneği Başkanı ve Aydınevler Mahallesi Muhtarı Sami Soydal, Küçükyalı Merkez Mahallesi Muhtarı Kadriye Necla Timur, Girne Mahallesi Muhtarı Tevfik Songün, Zümrütevler Mahallesi Muhtarı Serkan Aslan, Altıntepe Mahallesi Muhtarı Turgut Pala, Maltepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Vekili Ali Özbek ile öğretmenler kursiyerler ve AVM ziyaretçileri katıldı.

Sergide ev sahibi olarak Maltepe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Asuman Büber

Müdür yardımcıları; Yıldız Heper, Selma Darıcı, Gülnaz Yıldırım ile Okul Aile Birliği Başkanı Handan Özgenç katılımcıları ağırladı

Maltepe İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü

Bahtiyar Çakmak açılışta yaptığı konuşmada “Halk eğitiminin önemini çok iyi biliyoruz. Öğrenen Mahalle projesi kapsamında da öğretmenlerimizin özverili çalışmalarına yakından şahit olduk. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak benzer çalışmalarının her zamandestekçisi olacağımızın bilinmesini isterim” dedi.

Maltepe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Asuman Büber ise, açılışta yaptığı konuşmada; “Öğretmen ve kursiyerlerimiz yoğun bir çabayla bu güzel eserleri ortaya çıkardılar.  Halk Eğitimi Merkezimize ulaşmakta güçlük çeken vatandaşlarımızın kurslarımızdan faydalanması için mahallelerdeki uygun okullarda eğitimler verdik. Öğretmen ve kursiyerlerimizi kutluyorum. Kurslarımızın düzenlenmesindeki katkıları nedeniyle Kaymakamımız Sayın Bahri Tiryaki’ye, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Hüseyin Aydoğdu’ya kurumum adına teşekkür ederim. Serginin açılışına katılımlarından dolayı sayın İlçe Milli Eğitim Şube müdürlerimize, mahalle muhtarlarımıza ve tüm misafirlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Muhtarlar adına konuşan Aydınevler Mahallesi Muhtarı Sami Soydal, eğitimin mahallelere taşınmasının önemine değinerek şunları söyledi; “Zaman darlığı veya ekonomik nedenlerle mahallelerimizdeki kadınlar Halk Eğitimi Merkezi’ne gidemediği için bu tür kurslara katılamıyordu. Öğrenen Mahalle projesi ile kurslar vatandaşın ayağına geldi. Kurslara katılan kadınlar kazandıkları el becerileriyle hem boş zamanlarını değerlendirdi hem de aile bütçelerine katkı imkanı sağladı. Proje nedeniyle başta İlçe Kaymakamızın olmak üzere emeği geçenlere muhtarlarım adına teşekkür ediyorum”

Öğrenen Mahalle Projesi kapsamında mahallelerde Beton saksılar, Taş boyama, Örgü, İmitasyon Takı, Gümüş Takı, Makrome, El Nakışı, Örgü, Fimo Hamur Boncukları, Gümüş Takı El İşçiliği, Miyuki Tekniği ile Takı Yapımı, Kırkyama ve Amigurimi gibi branşlarda sergiler açılmıştı.

Kursiyerlere emek veren öğretmenler; Gözde Altın, Sevgi Gök, Funda Ören, Hatice Adıyaman, Meral Avcı, Handan Özgenç, Sibel Soylu Şimşek, Arzu Hacıfevzioğlu, Lilgül Avcı, Makbule Türüdü, Makbule Gençakır, Selvihan Taşcı, Zatennur Akdeniz, Nil Ağaoğlu, Nevin Erişkin, Dilek Olgaçoğlu, Ayla Yıldız ve Selime İlaslan da sergide hazır bulundu.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: İSMET AKKOÇ-BAŞAK ERTEKİN

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam