reklam
reklam

CHP Ümraniye’de Olağanüstü Kongre Heyecanı Yaşandı

Eklenme Tarihi: 6 Eylül 2021, Pazartesi - 23:01   Okunma Sayısı: 96409
Yönetim kurulunu üyelerinin istifası ile görevden düşürülen Zeynel Kızılkaya, yapılan olağanüstü kongrede yeniden ilçe başkanlığına seçildi. Beyaz liste ile Mustafa Özer’in 103, mavi liste ile önceki dönem başkanlardan İbrahim Can Kıran’ın 100 oy aldığı kongrede yeşil listeyle 134 oyla kazanan Kızılkaya ‘Kaldığımız yerden devam ediyoruz’ dedi.

CHP Ümraniye Olağanüstü kongresinde üç aday yarıştı

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Ümraniye ilce başkanlığına 5 Ocak 2020 tarihindeki olağan kongrede başkanlığa seçilen Zeynel Kızılkaya ve yönetimi seçimlerden sadece 10 ay sonra 28 Ekim 2020 tarihinde, yönetim kurulu üyesi isimlerin istifası nedeniyle görevden düşürülmüş ve ilçeyi bu tarihten sonra atanan kayyum yönetmeye başlamıştı.

CHP Ümraniye Olağanüstü Kongresi 29 Ağustos günü İBB- Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Kongrede CHP Ümraniye İlçe Başkanlığı için Mustafa Ercan Özer, Zeynel Kızılkaya ve İbrahim Can Kıran yarıştı. Üç aday da sunuş konuşmalarında hedeflerinin önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçimiyle genel ve yerel seçimlerde CHP’yi daha iyi bir konuma taşımayı vurgularken, İBB ’nin ardından Ümraniye Belediyesinde de CHP’yi ve iktidara getirmek olduğunun altını çizdiler.

Seçime yeşil listeden giren Zeynel Kızılkaya kullanılan 338 oyun 134’ünü alarak CHP Ümraniye İlçe Başkanı oldu. Diğer adaylardan Mustafa Ercan Özer (Beyaz Liste) 103 oy, İbrahim Can Kıran (Mavi Liste) 100 oy aldı.

 

Başkanlığa seçilen Zeynel Kızılkaya’dan birlik ve beraberlik mesajları

Kongrenin sonunda birlik ve beraberlik mesajları veren Zeynel Kızılkaya teşekkür konuşmasında şunları söyledi ,

‘’Sevgi dilini kullanmalıyız. Kibirden kurtulmalı, seçilen kim ise saygı duyulmalı, örgütün ve delegelerin verdiği görevi sonuna kadar yerine getirilmeli, görev süresi bitene kadar partililik bilinci ile hareket edilmelidir. Dün bizlerin başına gelen olumsuzlukların, yarın hiçbir partilimizin başına gelmesini temenni etmem! Bu anlayışı bitirmeliyiz.

Partimiz iktidara giderken, içe dönük siyasete son verilmeli, dışa dönük siyaset yapmalıyız. Herkesin kendisini ifade edebileceği, örgütü kapsayan, daha önemlisi, tüm Ümraniye’yi kapsayan bir yönetim modeli geliştirilmesi, 2023 ve 2024 hedeflerine ulaşmada kilit önem taşıyacaktır. Sürekli sahada olacak bir karavan alınacaktır. 50 ilden büyük, İstanbul’un da 4. büyük ilçesi, 800.000 nüfuslu Ümraniye’de, Planlı olmak, sorunları tespit etmek ve çözümlere bilimsel yaklaşmak adına kapsamlı ve detaylı bir Ümraniye planı hazırlayacağız.

Ümraniye’nin 37 mahallesinin sorunları ve çözümleri ile ilgili kapsamlı bir rapor hazırlanacak. Çözüm önerilerimiz saha çalışmalarında yurttaşlarımıza anlatılacak olup söylem ve eylem birliği sağlanacaktır. 2024 Mahalli İdareler Seçimleri’ne hazırlık olarak, bugünden CHP ne diyor, ne öneriyor, projeleri ne, çözüm ne? Kitapçığı hazırlanacak söylemler eylemler masada hazır olması sağlanacaktır. Düzenli danışma kurulu toplantıları yapılacak CHP’yi Ümraniye’de güçlendirmek için katkı istenecektir. Ümraniye’de bulunan dernekler, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları, basın ile yakın ilişki içerisinde bulunulacaktır. Cumhuriyet ve demokrasi platformu kurulacaktır. Böylece kitlesel eylemlerde geniş halk kitlelerinin katılımı sağlanacaktır.”

 

CHP Sultanbeyli’de başkanlığa Özgür Erdem seçildi

Öte yandan Ümraniye gibi yönetim kurulunu üyelerinin istifası sonucunda olağanüstü kongreye gitmek durumunda kalan Cumhuriyet Halk Partisi Sultanbeyli İlçe Teşkilatı da aynı gün Sultanbeyli- Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde olağanüstü başkanlık kongresi gerçekleştirdi.

Seçim sonucuna göre; Özgür Erdem 69, Hayati Bozkaya 31, Sinan Eker 30 oy aldı. Buna göre CHP Sultanbeyli İlçe Başkanı Özgür Erdem oldu. 139 delegenin oy kullandığı kongrede, Erdem’in eski başkan Hayati Bozkaya’ya 38 oy fark atması oldukça dikkat çekti. Aslen Erzincan Otlukbelili olan Özgür Erdem, küçük yaşlardan itibaren siyasetin içinde oldu. 18 yaşında gençlik kolları başkanlığı yapan Erdem, Cumhuriyet Halk Partisi’nde her zaman aktif rol oynadı. Erdem,İstanbul Üniversitesi Sosyoloji bölümü ve Afyon Kocatepe Üniversitesi İşletme bölümü okudu.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam