reklam
reklam

U17A 5.hafta

ÖZEL HABER

Kars'ta çıkan hortum evlerde hasar oluşturdu

Eklenme Tarihi: 11 Ağustos 2021, Çarşamba - 15:08   Okunma Sayısı: 62416
Kars'ın Halefoğlu köyünde çıkan hortum, birçok evde hasara neden oldu.

Kent genelinde iki gündür etkili olan sağanak, dolu ve şiddetli rüzgar, yaşamı olumsuz etkiliyor.

İl merkezine bağlı Halefoğlu köyünde çıkan hortum nedeniyle evlerin çatıları uçtu. Çok sayıda evde hasar gördüğü köyde vatandaşlar, hortum anını cep telefonu kamerasıyla görüntüledi.

Evi hasar gören Fevzi Nebioğlu, köyün dışında hortum oluştuğunu belirterek, "Hortum daha sonra köye doğru geldi. Evimiz, ahırımız hasar gördü." diye konuştu.

Ekipler bölgede inceleme yaptı

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve jandarma ekipleri de köyde inceleme yaptı.

AFAD İl Müdürü Oktay Ayğan, vatandaşlarla görüşme yaptıktan sonra AA muhabirine, köyde hasar tespit çalışmasına başlayacaklarını söyledi.

Zarar gören vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulunan Ayğan, "Hızlı bir şekilde hasar tespiti yapacağız, devletimizin uygun görmüş olduğu acil yardımları zarar görenlere ulaştıracağız." dedi.

Köy muhtarı Rahmi Nebioğlu da hortumun köydeki ev ve ahırlara zarar verdiğini anlattı.

Destek beklediklerini dile getiren Nebioğlu, "Hortum, köyde yaklaşık yarım saat sürdü. 52 yaşındayım böyle bir şey görmedim. Vatandaşlar olarak çok panikledik. Bazı evlerin içindeki malzemeleri götürdü, bazı vatandaşların hayvanlarını da götürdü." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam