reklam
reklam

‘Hayat Boyu Öğrenme’ mahallelere hayat veriyor

Eklenme Tarihi: 12 Haziran 2021, Cumartesi - 12:12   Okunma Sayısı: 243802
Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen “Öğrenen Mahalle Projesi” Maltepe Halk Eğitim Merkezi ve Suzan Ahmet Yalkın Ortaokulu işbirliğinde gerçekleştirildi.

Etkinlikler Maltepe Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Yıldız Heper ve Suzan Ahmet Yalkın Ortaokulu Müdür Yardımcısı Hilal Ersoy başkanlığında; Giyim Üretim Teknolojisi Öğretmeni Emine Turan Kırış, El Sanatları Teknolojisi Öğretmenleri Gülcan Çalkayış, Handan Özgenç, Sevgi Erden ve Halk Oyunları Öğretmeni Azize Saçlı tarafından hazırlandı.

Etkinlikte kursiyerlerden oluşan halkoyunları ekibinin gösterisi ve giyim üretim teknolojisi kursiyerlerinin ürünlerinden oluşan defile sunuldu.

Ev tekstili, giyim, takı ve iğne oyası ürünlerinden oluşan sergi de beğeniyle izlendi.

Etkinlik Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Aydoğdu, şube müdürleri, Maltepe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Asuman Büber, Suzan Ahmet Yalkın Ortaokulu Müdürü İbrahim Altun, Maltepe’de görev yapan okul müdürleri, müdür yardımcıları, öğretmenler ve kursiyerlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

 

 

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından 1-7 Haziran tarihleri arasında organize edilen Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında Maltepe Halk Eğitimi Merkezi tarafından bir dizi program gerçekleştrildi. 

Bu kapsamda; Maltepe, Kartal, Tuzla, Pendik, Adalar, Sultanbeyli, Sancaktepe Halk Eğitimi Merkezleri birlikte ortaklaşa Neomarin AVM de sergi düzenledi. 

Serginin açılışına Pendik Kaymakamı Hülya Kaya, Kartal Kaymakamı Abdullah Demir, İl Milli Eğitim Şube Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü Mustafa Öztürk, Pendik Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz, Kartal Milli Eğitim Müdürü Harun Tüysüz, Tuzla Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ali Reisoğlu, Memur Sen İl Başkanı Talat Yavuz, Kartal Emniyet Müdürü Sinan Dallı,  İBB Meclis Üyesi Arzu Öğüt Şimşek, Pendik, Kartal, Adalar, Tuzla, Maltepe, Sancaktepe, Sultanbeyli Halk Eğitimi Merkezi Müdürleri ve okul müdürleri katıldı.

Maltepe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Asuman Büber sergiyle ilgili şunları söyledi; “Kurumumuzun öğretmenleri Nimet Çakır, Emine Turan Kiriş, Ayşegül Altun, Esma Özdemir, Gülcan Çalkayış, Seval Büyükyüksel, Sevgi Erden, Handan Yürük, Meltem Güven, Selcan Özcan, Ayşe Özkişi ve Ayşe Dere  rehberliğinde kursiyerler  tarafından hazırlanan giyim, el nakışları, el sanatları, iğne oyası, yağlı boya ve 3 boyutlu resim çalışmaları izleyenlerin beğenisine sunuldu. Sergimizin ziyaretçiler tarafından  büyük bir ilgiyle izlenmesi ve beğeni alması bizleri mutlu etti. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

 

 

 

 

 

Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri Kapsamında Maltepe Halk Eğitimi Merkezi tarafından bisiklet turu düzenlendi.

Her yaştan her bireye eğitim olanağı sağlanan Halk eğitimi merkezlerinin hizmetlerinin yaygınlaştırılması bu yolla ülkemizin yetişmiş insan gücü ve mesleki gelişim sürecine katkı sunulması hedefiyle gerçekleştirilmesi planlanan etkinlikler kapsamında kurum öğretmenlerinden Erkan Issı koçluğunda düzenlenen bsiklet turu Maltepe sahilde gerçekleştirildi. Etkinliğe Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Aydoğdu da katıldı.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: BAŞAK ERTEKİN-İSMET AKKOÇ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam