reklam
reklam

KAİDER’den Kardeş Azerbaycan’a Destek Mesajı

Eklenme Tarihi: 28 Ekim 2020, Çarşamba - 10:19   Okunma Sayısı: 128777
İstanbul Pendik Merkezli Pendik Kars Ardahan ve Iğdır Kültür ve Yardımlaşma Derneği (KAİDER) 30 yıla yakın bir süredir Ermenistan işgali altında kalan Karabağ topraklarını geri almak için harekete geçen kardeş Azerbaycan Devletinin ve Azerbaycan Türkleri başlatmış olduğu haklı ve onurlu mücadeleyi tüm içtenliğiyle desteklediklerini açıkladı.

. KAİDER Başkanı Özcan Öfekiler tarafından yapılan açıklamada şu cümlelere yer verildi.

“Yaklaşık 30 yıla yakın bir süredir tüm dünyanın gözleri önünde Ermenistan’ın haksız, hukuksuz ve insanlık onurunu ayaklar altına alan saldırıları neticesinde yurtlarından olan, canlarını kaybeden özbeöz kardeşlerimiz Azerbaycan Türkleri bugün yine Ermenistan devletinin kanlı tarihlerini tüm dünyaya yeniden hatırlatacak saldırıları ile karşı karşıya kalmıştır.

Bizler Pendik Kars Ardahan ve Iğdır Kültür ve Yardımlaşma Derneği olarak tüm medeni dünyanın artık kanıksadığı ve her gün biraz daha şiddetlenen Ermeni zulmüne karşı duruyoruz.

30 yıldır yürek yaramız olan esir alınmış Karabağ topraklarının yeniden öz sahiplerine kavuşması, bir gece yarısı Ermenilerce katledilen binlerce masum Azerbaycan Türkünün ruhlarının şad olması için kardeş Azerbaycan Devletinin başlatmış olduğu haklı ve onurlu mücadeleyi yürekten desteklediğimizi tüm dünyaya buradan ilan ediyoruz.

Kimsenin tek karış toprağında gözü olmayan sadece haksız ve hukuksuz yere işgal edilen topraklarını geri almak için kardeş Azerbaycan devletinin başlattığı bu operasyonun hakka, hukuka ve insan onuruna saygı duyan herkes tarafından desteklenmesinin bir keyfiyet değil aksine insani bir mecburiyet olduğuna yürekten inanıyoruz.

Bugüne kadar esir Karabağ toprakları ve katledilen Azerbaycan Türkleri ’ne karşı kör ve sağır olan sözümüz ona uygar dünyanın en azından bugünden sonra bu konuda insani ve ahlaki bir duruş sergilemesini bekliyor ve talep ediyoruz.

Kardeş Azerbaycan Devletinin tüm Türk milletinin dualarını alarak başlattığı bu haklı mücadelenin son Türk toprağı alınana kadar devam etmesini bu haklı ve şanlı mücadelenin Karabağ’ın Azatlığı ile son bulmasını yürekten arzu ediyor, cephede çarpışan tüm kardeşlerimize buradan zafer için ve azatlık için dullarımızı gönderiyoruz.

“Sefer Bizim Zafer Allah’ındır” düsturu ile Karabağ’ın esaretinin bittiği günleri görmeyi yüce rabbimizden niyaz ediyor buradan Pendik Kars Ardahan Iğdır Derneği olarak kardeş Azerbaycan’ın haklı mücadelesinde yanlarında olduğumuzu bir kez daha en yüksek perdeden ilan ediyoruz.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: YİĞİT CİĞERLİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam