reklam
reklam

Toplu Ulaşım Hizmetleri İstişare Toplantısı TBB Binasında Gerçekleşti

Eklenme Tarihi: 25 Ağustos 2020, Salı - 10:18   Okunma Sayısı: 103038
Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından düzenlenen Toplu Ulaşım Hizmetleri İstişare Toplantısı, TBB Genel Sekreteri Birol Ekici başkanlığında 17 Ağustos günü Birlik hizmet binasında gerçekleştirildi

TBB Genel Sekreteri Birol Ekici toplantıda toplu taşımanın önemine dikkati çekti ve belediyelerin ulaşıma dair sorunlarına çözüm önerileri getirilmesine vurgu yaptı

COVID-19 sürecinde büyükşehir belediyelerinin ulaşım alanında yaptığı çalışmaların istişare edildiği toplantıda salgın sürecinde toplu ulaşımın belediyeler tarafından aksatılmadan gerçekleştirildiğine değinen TBB Genel Sekreteri Birol Ekici, toplu taşımanın önemine dikkati çekerek, verilen desteklerin arttırılması, sunulan hizmetin iyileştirilmesi ve belediyelerin ulaşıma dair sorunlarına çözüm önerileri getirilmesine vurgu yaptı.

Moderatörlğünü toplu ulaşım uzmanı Prof. Dr. Mustafa IlıcaIı’nın yaptığı, yaklaşık 12 büyükşehir belediyesinin ulaşım Dairesi yöneticilerinin katıldığı toplantıda katılımcılar salgın süreci ve yeni normal süreçteki çalışmalar, belediye gelirlerindeki azalma gibi ekonomik sorunlar ve önerilerini paylaştılar .

Toplu ulaşım uzmanı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı “Toplu ulaşım çok önemli bir sektör, yasal bir mevzuatın olmaması sorunlar getiriyor. Toplu Taşıma kanununu istişare içinde çıkartacağız.”

Toplu ulaşım uzmanı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, ‘’Toplu ulaşım hizmetleri’’ istişare toplantısı ile ilgili Toplutaşım Haber’den Sadi Toygar’a verdiği bilgide ise “ Büyükşehir Belediyeleri Ulaşım daire Başkanları ile bir araya geldik. Konu Covid süreci ve sonrasında toplu ulaşımdaki değişiklikler, yapılması gerekenler, öneriler, buna ait deneyimler ile ilgili paylaşımlarda bulunduk. Toplu ulaşım kanunun çok önemli olduğunu söyledim. Tüm Başkanlar da bu konuda hem fikir oldular. Benim Moderatörlüğümde TBB ve Ulaşım daire Başkanları ile yapılan bu toplantı çok yararlı oldu. Önemli olan sorunlara çözüm üretmek TBB ve bizler bu konuya çok önem veriyoruz. Toplu ulaşım çok önemli bir sektör, yasal bir mevzuatın olmaması sorunlar getiriyor. Dolayısıyla toplu taşıma kanunu çıkarmak için tüm kesimler ile işbirliği ve istişare içinde olacağız .“ dedi.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: GAMZE YILMAZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam