reklam
reklam

Biz buradayız ya siz?

Eklenme Tarihi: 6 Kasım 2019, Çarşamba - 11:15   Okunma Sayısı: 155341
21 Ekim 8 Kasım 2019 Tünel Sanat Galerisi, Müeyyet Sokak No: 1 Tünel-İstanbul Karma Resim Sergisi

 

Sekiz sanatçının eserlerinin sergilendiği Ziraat Bankasının Beyoğlu Sanat galerisindeki eserler birbirinden güzedir. Dünya bilim adamlarının ekolojik sistemleri sorguladığı yüzyılımızın çözüm bekleyen sorunlarının resme uyarlanışından tutun da yırtıcı hayvanlar serisinin ekspresyonist tarzda anlatımına, sosyal statünün değeri ve önemini psişik görüntülerle sorgulamaktan tutun da figüratif resmin yaşama ilintili bağlarını farklı kompozisyonlarla anlatıma kadar çeşitlilik göreceksiniz. Prof. Dr. Kıymet Giray’ın sergi hakkındaki görüşlerine yer verdik, yazının devamında…

Biz buradayız! Ya siz?

    "… Benim için sanat yeni düşünce alanları yaratmak üzerine seçilmiş bir konsepttir. Asal olarak sanatın tarihi içinde var olmanın gerekliliğimi belirleyen hedeflerdir söz konusu olan sanatın tarihini, tarihi süreçlerin sürekliliğini sanat eserleri oluşturur. Sanatın tarihini belirleyen sanat eserleri yaşandıkları dönemin estetik duyarlılığı ile anlam kazanır.

    Yüzyılların göstergeleri olan sanat eserlerinin sanatın tarihi içinde yer almalarının nedeni, dönemlerinin tarihi, kültür yapısı, bilimsel gelişmeleri, erdemleri ve hatta ekonomik ve politik güçleri Hakkı'nda da değerlendirme alanlarını temsil etmelerinden ileri gelir.

    Tam da bu noktada sanatın tarihinin sürekliliğinin önemimi belirlemek gerekir. Geçmiş ve gelecek arasında kurulan en önemli köprüdür sanat... Gelecek, geçmişin tarih dönemlerinin içinde gelişen sanat hareketleriyle örneklenirken kalıcı olmayı başarmış olan bu sanat eserleri geleceğin kaynakları arasında öncelikli yerini almaktadır. 

    Çağdaş olan sanatı tanımlamak, klasiği bilmek, moderni anlamak, felsefesini ve estetiğini kavramak ve gelişmeyi hedefleyen bilimsel gelişmeleri tanımlamakla olasıdır.  Yüzyıllarla açıklanabilen sanat tarihi içinde aldığınız yerle temsil edilen klasik sanat gibi çağdaş olanı ortaya çıkarmak da yeni düşünce, estetik duyarlık ve araştırmalarıyla olasıdır.

    Klasik eserleri yaratan sanatçılar, güncel olanın içinden arınarak sanatın tarihinde yerlerini alırken genç sanatçılar yenilikçi malzemeler, teknikler ve düşüncelerle güncel sanatı oluşturmaya başlar. Bu bir dönüşüm zinciridir.

Bir buradayız, ya siz?

    Bu bölgede daha fazla istikrarsızlığa sebep olabilecek askeri çatışmaların sivil halk üzerinde olumsuz etkisi olabileceği hesap ediliyor. Sergi bu sürekliliği belirleyen sergiler dizisinin halkalarından birisi olmayı hedeflemektedir. Türk resim sanatının önemli koleksiyonlarının sergilerinin devamı, çağdaş sanatın güncel tasalarını sorgulayan gençlerin eserlerinin toplumla paylaşılmasının örneğidir.

    Sergi kapsamında biraraya gelen genç sanatçılar 2000 yılından bu yana birlikte yürüdüğümüz, küratörlüğünü yaptığım kapsamlı sergiler ve organizasyonunu gerçekleştirdiğim sempozyumlarda birlikte çalıştığımız, gelişimlerini yakından takip ettiğim genç kuşak arasından seçilenler... "

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: BAŞAK ERTEKİN

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam