reklam
reklam

Başkentte AOÇ'deki kokoreççilere denetim

Eklenme Tarihi: 26 Ekim 2018, Cuma - 02:53   Okunma Sayısı: 137391
Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğü gıda denetim ekipleri, AOÇ'de köfte, ciğer, kokoreç satışı yapılan dükkanlarda denetimlerde bulundu.

Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğü gıda denetim ekipleri, Atatürk Orman Çiftliği'ndeki (AOÇ) köfte, ciğer, kokoreç gibi gıdaların satıldığı iş yerlerini denetledi.

AOÇ'deki restaurantların resmi evraklarını, hijyen koşullarını, gıdaların saklanma, pişirilme, sunum koşullarını inceleyen denetçiler, mevzuata aykırı buldukları durum ve ürünleri rapor ederek, uygunsuzlukların giderilmesi için işletmelere süre verdi.

Gıda ve Kontrol Genel Müdür Vekili Mehmet Beykaya, denetimler sırasında yaptığı açıklamada, Bakanlık olarak gece gündüz demeden, 7/24 esasıyla denetim ekipleriyle halkın sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşması için çalıştıklarını belirtti.

Her denetim faaliyetinin cezalandırma amaçlı olmadığını ifade eden Beykaya, denetimlerin aslında işletmecilere verilen bir çeşit eğitim olduğunu bunun işletmecilerin karşılaştıkları sorunları da ilk ağızdan dinleme fırsatı sağladığını söyledi.

Beykaya, denetimler sırasında gördükleri eksiklikler karşısında işletme yetkililerine uyarıda bulunduklarını, bunların düzeltilmesi için 15 gün süre verdiklerini, bu süre sonunda gerekli düzeltmeler yapılmazsa cezai işlem uygulanacağını kaydetti.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam