reklam
reklam

U17A 5.hafta

ÖZEL HABER

KADİR GECESİ’NDE DEV İFTAR

Eklenme Tarihi: 12 Haziran 2018, Salı - 09:00   Okunma Sayısı: 128312

İSTANBUL

İmza attığı iftar organizasyonları ve etkinlikleriyle Üsküdarlılara birliktelik ve paylaşma dolu örnek bir Ramazan ayı yaşatan Üsküdar Belediyesi, Üsküdar’dan Harem’e uzanan sahil yolunda yaklaşık 2 kilometre uzunluğunda iftar sofrası kurdu. Yılın en büyük iftar sofrası olan dev organizasyonda, 50 bin kişi masada ve elden dağıtımla aynı anda iftarını açtı. Kız Kulesi ve İstanbul Boğazı eşliğinde gerçekleştirilen iftarda herkese; mercimek çorbası, etli pilav, tulumba tatlısı, ayran, su, hurma, pide ve çaydan oluşan iftar yemeği dağıtımı yapıldı. Büyük iftara Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak da katıldı.

Türkiye’ye ilkleri kazandıran projelerin mimari Üsküdar Belediyesi, Ramazan ayında da ülke çapında örnekle gösterilen dev projelere imzasını atmaya devam ediyor.. Bu kapsamda Üsküdar’dan Harem’e uzanan caddede, yaklaşık 50 bin kişinin katılımıyla yılın en büyük iftar organizasyonuna hazırlayan Üsküdar Belediyesi, bu dev organizasyon için tüm detayları düşündü. Üsküdar meydanı bitişiğindeki Şemsipaşa’da kurulan iftar çadırından Harem girişindeki balıkçılar barınağına kadar olan yaklaşık 2 kilometrelik alan, 10 Haziran Pazar günü sabah saat 10:00’dan itibaren trafiğe kapatıldı.. Ve bu alana binlerce kişinin masada ve elden dağıtımla aynı anda iftar yapacağı, yaklaşık 2 kilometre uzunluğunda iftar masaları kuruldu..

Canlı ilahi yayınıyla başlayan programda Başkan Hilmi Türkmen masaları dolaşıp vatandaşlarla selamlaştı ve kürsüye geçti. Başkan Hilmi Türkmen konuşmasında "Onbinlerce vatandaşımızla bu mübarek gecede burada tarihin medeniyetin kalbinde birlikteyiz, Allah'a şükürler olsun. Kadir Gecenizi ve Bayramınızı kutluyorum." dedi. Kur'an tilavetinden sonra kürsüye gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ta vatandaşları selamladı ve ülkemizin 15 yılda geldiği noktayı hatırlatarak 24 Haziran seçimlerinin önemine dikkat çekti.

Ezanla birlikte topluca iftar açılarak devam eden programda Valide Sultan Gemimiz de Kız Kulesi açıklarından kalabalığı selamladı. 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: BAŞAK ERTEKİN

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam