reklam
reklam

Yüksekteki Kuşlar

Köşe Yazarı: NEJLA BİLGİN   Eklenme Tarihi: 31 Mayıs 2020, Pazar - 00:43   Okunma Sayısı: 64481

Kırkdokuzuncu katta Fransız pencerenin önünde rose şarabını yudumlayan adam ara sıra ağzına Fransız peynirinden küçük parçalar atıyordu. Heyecanlıydı ve gözü bileğine yansıyan görüntülerdeydi. Hareketin başladığı haberini alınca gözlerinin salondaki duvara çevirdi ve bileğindeki renkli yansımaya dokundu aynı görüntü duvarda belirdi. Ortadoğu ülkesinde Cuma günü akşam ezanına yakın gökyüzünden yağmur gibi uzaylı tuhaf giysili canlılar iniyordu. Uçakların yeryüzüne bakan yüzüne sis perdesi ile bulutlanma görüntüsü vermişler  ve  böylece uçakları görünmez yapmışlardı. Akşamın alaca karanlığında grileşen gökyüzünden aşağıya adeta yağmur gibi düşen canlılar korkuya sebep olmuş, herkes gördüğü ilk kapalı mekana sığınmış ve korkudan çeneleri titremeye başlamıştı.

Biraz daha cesur olanlar pencerelerden sahip oldukları silahlarla ateş etmişler ve çıkan kurşun anında silaha geri dönerek ateş edeni göğüs hizasından ağır yaralamıştı. Tüm teknolojik aletler aynı anda bozulmuştu. Telefon ve bilgisayarlara imalat anında yerleştirilen gizli program ile çökmesi sağlanmış ve bilgisayarlar çalışamaz hale gelmişti. Uydular çalışmadığı için televizyonlar çalışmıyor, radyo frekansları tuhaf sesler algılıyordu. Yeryüzünde bilgisayar ve yazılım  ile çalışan ulaşım araçları da kullanılamaz duruma gelmişti. Uçaklar havadan düşmüş, metro larda insanlar  yerin altında mahsur  kalmıştı. Insanlar şaşkındı ve büyük korku yaşıyordu. Sanki yüzlerce yıl öncesine dönülmüştü. Büyük gökdelenlerde üst katlarda yaşayanlar aşağıya inmeye çalışıyor, aşağıdakiler de yukarı çıkmaya çalışıyordu ortalık tam bir karmaşaya dönüşmüştü.

Gökyüzünden  inen yaratıklar oldukça uzun boylu ve iri yapılıydı, yüzleri gözükmüyordu.  Yeni Dünya'da Uzun yıllar önce para karşılığı yoksul genç kadınları  tüp bebek yöntemi ile hamile yapmışlar ve bebeklerini de ellerinden almışlardı. Bu bebekler yeni dünyada kurulan çok büyük bir film platosunda laboratuvar ortamında bilim adamları tarafından ilaçlarla büyütülmüştü. Onlara  çok farklı bir lisan öğretmişler ve uzayda bir gemide yaşadıklarına inandırmışlardı. Bu canlılar cinsiyetsizdi ve duygusuzdu ne yükleniyorsa onu yapıyor, proğram dışında hareket etmiyordu. Yüzyıldan fazla zamandır yeni dünya bu ortadoğu istilası için hazırlanmıştı. Önce UFO ve benzeri uzaylıların dünya ile temas kurmak istediği haberleri yayılmış ve insanları uzaylıların varlığına az da olsa inandırmışlardı veya kuşku duymalarını sağlamışlardı. Bu sebeple dünyanın heryerinde uzaydan gelecek olan sinyalleri ve işaretleri bekleyen insanlar vardı.

Ortadoğu'da Cuma akşamı bir anda kıyamet kopmuştu ve dünya ile bağlantısı kesilmişti. Arabalar bile çalışmıyordu, tüm yazılım sistemleri çökmüştü. Elektrik kesintisi ile akşamkaranlığı esrarlı perdesini yaymıştı. Şimdi durma zamanı değildi. Kentlerde evlerinden kilometrelerce uzakta çalışan insanlar evlerine ulaşamadı ve iletişim sistemi çöktüğü için birbirleriyle haberleşmediler. Herkes tüm bilgileri akıllı sistemli cihazlara yüklediği için en yakınlarının numaralarını bile bilmiyorlardı. Kısaca teknoloji bağımlısı insanlar, teknoloji öncesi çağa dönmüş ve sudan çıkmış balık gibi kalmıştı. Artık herkes bebek hafızasına sahipti.

En önemli binalara inen uzaylılar yüksek binalarda kendi kullandıkları sistem ile haberleşme sağlamış ve yeryüzüne indiklerini görüntü ile haber vermişlerdi. Uzaylılar binalara girdikten sonra toz şeklinde mor bir kar yağmaya başladı canlı ne varsa o mor zerreciklerin içinde canlıları adeta kuruttu ve kurumuş yaprağa çevirdi. Aldıkları nefes ile canlarını ve yaşam sularını dışarı verdiler. O hava dalgası ile oldukları yerde kurudular.  Daha sonra binalardan çıkan uzaylı yaratıklar elektrik süpürgesi gibi yüzlerce metre havadan kuruyan canlıları bir makinanın içine çektiler ve öğüttüler un ufak ettiler.

Fransız camın önünde oturan Yeni Dünya'nın patronu olan adam daha ilk kadehini bitirmeden ortadoğu istilası gerçekleşmişti bile. Zenci Başkan'dan sonra sarışın genç bir kadın başkan olmuştu. Dünyanın geri kalan bölgelerine flaş haber olarak uzay istilasını anlattılar ve yaşanan trajedik durumdan dolayı kiliselerde ölenler için ayinler düzenleyip ağladılar.

Dünyanın geri kalan bölgeleri de bu durumdan etkilenmişti. Sinirleri zayıf olanlar canlarına kıymaya başlamıştı bile. Oval masanın başında bir sonraki gün sabah kahvesini yudumlayan Yeni Dünyanın patronu diğerlerine döndü ve" Yeni Dünya'nın yeniden yapılanma politikası yeni başlıyor, bu gün yeni bir gün fakat bizim çocuklar bu zor işi çok iyi başardılar" dedi. O sırada genç sarışın başkan kadın ekrana yansıyan görüntü karşısında kekelemeye başladı. Kendi sistemlerinin dışında tanımadıkları  giysiler  ve görüntüler içinde yeni dünyaya uzay istilası başlamıştı ve ekranda beliren görüntü. " şuandan itibaren gerçek uzaylılar Yeni Dünyada yönetime el koydu" mesajını yayınladı. Hepsi şaşkındı ve ...

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam