reklam
reklam

Sberbank’tan 2023’te 17 milyar dolarlık rekor net kar

Eklenme Tarihi: 17 Ocak 2024, Çarşamba - 13:50   Okunma Sayısı: 19656
Rusya’nın en büyük bankası Sberbank’ın geçen yıl 1,5 trilyon ruble (yaklaşık 17 milyar dolar) ile rekor seviyede kar elde ettiği bildirildi.

Sberbank’tan yapılan yazılı açıklamada, bankanın müşteri sayısının geçen yıl, 2022’ye göre 2,1 milyon artışla 108,5 milyona ulaştığı belirtildi.

Bankanın net karının 2023’te 1,5 trilyon rubleye ulaştığı bilgisine yer verilen açıklamada, bunun da bankanın tarihinde elde ettiği en yüksek yıllık net kar olduğuna işaret edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sberbank Üst Yöneticisi (CEO) German Gref, 2023’te stratejik gelişime yönelik temel alanları belirlediklerini kaydederek, "Yapay zekayı kullanarak insan merkezli bir model oluşturmaya odaklanmak, işimizin uzun vadeli sürdürülebilirliğinin ve hissedarlarımız için değer yaratmanın temelini oluşturacaktır." ifadesini kullandı.

Sberbank’ın net karı 2022'de yaptırımların etkisiyle bir önceki yıla göre yüzde 75 azalarak 300 milyar rubleye düşmüştü.

Uzmanlar, rublenin yabancı para birimlerine karşı yaşadığı değer kaybının Rus bankaların karlılıklarını olumlu yönde etkilediğini belirtiyor.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam