reklam
reklam

Girilmezden gir, çıkılmazdan çık

Eklenme Tarihi: 28 Temmuz 2017, Cuma - 10:00   Okunma Sayısı: 162386

İSTANBUL

Yer İstanbul’umuzun en eski semtlerinden biri olan Üsküdar mahalle Sultantepe, sokak Özbekler Tekkesi. Sizin de bilineceği gibi İstanbul’umuzun eski semtlerinde sokaklar çok dar. Dar olmasıyla birlikte otopark sorunu çok fazla çünkü evlerin kendilerine ait otoparkları bulunmuyor. Bulunsa bile yeterli değil. Evimin önündeki sokak çok dar ve tek yönlü trafik için müsait. Girilmez ve tek yön tabelaları dahi var. Küçük çaplı araçlar girdiğinde bile sıkışan bu sokakta kamyon ve kamyonetler girdiğinde çekilmez bir hale geliyor. İstanbul Üsküdar Emniyet Müdürlüğü’ne defalarca söylenmiş, yazılar yazılmıştır sokak ve güzergah hakkında. Geçtiğimiz günlerde de gazetemize ait olan araç park halinde dururken yüksek tonajlı bir kamyonun girilmez tabelası olan sokağa girip aracımızı ciddi şekilde zarar vermiştir. Tam 12 bin TL’lik bir hasar Yaklaşık bir sene içinde oradaki araçlara ciddi zararlar verilmiştir bu ters yönden giren araçlar. Araçlardaki en ufak hasar araçlar kapılarda ve tampon kenarlarında çizik ve kırık aynalar. Özel bir inşaat firması çalışma sahası olan Fethipaşa korusunun yanındaki inşaat alanından çıkan kamyon ve kamyonetler zorunlu yol güzergahı olan Paşalimanı - Kuzguncuk ya da paşalimanı - Üsküdar meydanı sahil güzergahını kullanmayıp bizim semtimizin normal aracın geçemediği daracık sokaklarından geçmeye çalışarak çok fazla araca ciddi zararlar vermişlerdir ki en sonuncusu da şirketimizin aracı olmuştur. 
Şirketimizin araçlarına defalarca zarar verilmiştir. Bizim bu haberi yapmayışımızın nedeni ufak çaplı hasarlar olmasıydı öncelerinde ve ilgili makamlara yapmadığımız müracaatlardır. Sonradan bu olay olduğu zaman en son kaza olayı çevredeki evlerde oturan sakinlerin defalarca şikayet bulunduklarını ama bir şey yapmadıklarını söylediler. Bunun üzerine bende bu haberi yapmaya karar verdim. Birde bu aralar gündemimizi meşgul eden trafik memurları hakkında çıkan rüşvet haberleri de bunun üstüne gelince yapmakta fayda gördüm. Üsküdar Emniyetine, belediyesine, zabıtasına yaptıkları şikayetten hiçbir sonuç alınmadığını gördüm. Gazetemizde çalışan meslektaşımız bizzat kendi gidip itiraz etmesine karşın hiçbir önlem alınmıyor. Sokağımız sadece kamyonların araçlarımıza zararından öte şantiyeden çıkarken yıkanmayıp sokağımızı toprak ve çamuru tekerleklerden çıkan katılaşmış çamurlardan ötürü pisleniyor da. Aşırı derecede yüklenen moloz atıklarını düşüre düşüre geçerken yolumuza ekstra zarar veriyorlar. Kamyonlardan düşen molozlar daha küçük araçlar için ciddi tehlikeler ve zararlar oluşturuyorlar. İnşaat alanından çıkan araçların normalde yıkanması ve aşırı tonajda moloz almamaları gerekir. İnşaat yetkilileri bunları görmüyor ya da görmezden geliyorlar işlerini çabuk bitirmek için ama burada olan mahalle ve sokak sakinlerine oluyor. 
Tersten gelindiği halde uyarılan kamyon ve kamyonet şoförlerinin haklı yönde gelen araçtaki sürücülerle tartıştıklarını hatta ileri derecede tehtidkar olduklarını kavgaya kadar ilerlediklerini sokakta oturan sakinlerden bir çok defa duydum ve bir kaçına da şahit oldum. Üsküdar Belesiyesi’ne yapılan şikayetlerin hiçbiri sonuç vermemiş, hala İnşaatın inşaat sahasından çıkan araçların bu yönde geçişlerine devam ediyor olduğunu görüyor ve biliyoruz belediye sokak ve mahalle sakinlerine sahip çıkmıyor. O inşaat alanı olmadan önce bu gibi kazalar yine olup fakat arada sırada tekrarlanıyordu sokak dar olduğu için. İnşaat başladığından beri bu ayyuka çıkmış çok fazla araca zarar vermeye başlanmıştır. Gereğinin yapılmasını temelli edebilmekten başka hiçbir şey gelmiyor sokak sakinlerinin ellerinden. Benim aracımda defalarca çizilmiş aynası kopmuştur. Allaha şükür ben taşındım. Orada oturan gazetemiz bünyesinde çalışan gazeteciler vardır. Onların aracı her gün bu kamyon ve kamyonetlere maruz kalıyor. Sadece gazetemizin aracı değil sokaktaki diğer bir sürü araçlarda aşağıdaki şantiye yüzünden zarar görüyorlar. Belediyeden istediğimiz şudur yolun girişine çıkışına kapan konması bu sayede araçlar tersten giremeyecekler sadece bir gün bir tane yetkili orada dursa ne demek istediğimizi çok iyi anlayacaktır. İlgili makamlar belki bu haberimizden sonra bir çare olurlar. Diğer başvurularının hiçbiri sonuç vermedi ve ilgilenilmedi. Bizde basın yoluyla bunu yapmak istedik. 

 

Editör: ZAFER YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam