reklam
reklam

SAL Klasman sona erdi

Eklenme Tarihi: 4 Mayıs 2024, Cumartesi - 21:25   Okunma Sayısı: 45622
İstanbul Süper Amatör Ligi'nde Klasman gruplarında maçlar tamamlandı. Gruplarında ilk iki sırayı alan; Galataspor, Leventspor, Osmaniye İstiklalspor ve Merkez Efendispor Bölgesel Amatör Lige yükselen takımlar oldu.

Süper Amatör Lig’de 8 grupta ilk iki sırayı alan toplam 16 takımın iki grupta tek devreli lig usulü mücadele ettiği SAL Klasman 7. ve son hafta maçlarıyla tamamlandı. İstanbul'dan Bölgesel Amatör Ligi'ne yükselecek 5 takımdan 4'ü belli oldu. A grubunda Galataspor ve Leventspor, B grubunda ise Osmaniye İstiklalspor ile Merkez Efendispor gelecek sezon Bölgesel Amatör Ligi'nde mücadele etme hakkı kazandı. BAL Ligine çıkacak son takım, klasman üçüncüleri Sultangazi ile Dikilitaş arasında oynanacak maçın galibinin, BAL 2.grup İstanbul ikincisi ile yapacağı baraj maçının kazananı olacak. 

Galataspor ve Leventspor BAL Ligi'nde

A grubunda BAL Ligini 6.hafta garantileyen Galataspor, Beyoğlu Stadındaki maçta Türk Hava Yolları'nı 2-0 mağlup etti. Gruptan çıkacak ikinci takım son hafta maçlarından sonra belli oldu. Haftaya en yakın takipçisi Sultangazi'nin bir puan önünde avantajlı giren Leventspor, İBB Gaziosmanpaşa Halit Kıvanç Şehir Stadında Yeşilova Esnafspor ile karşılaştı. Maçı 7-3 kazanan kırmızı-siyahlılar adını BAL Ligine yazdırdı. Leventspor geçen sezon da BAL Ligine yükselmiş, ancak sezon öncesi İnkilapspor ile isim değişikliği yaparak Süper Amatör Ligde yoluna devam etmişti. Rakibinin puan kaybetmesini bekleyen Sultangazispor ise Bahçelievler İl Özel İdaresi Stadında bir puan gerisindeki Beşyüzevler ile karşılaştı. Maçı tek golle kazanan Sultangazi, grubu 3.sırada tamamlayarak BAL iddiasını sürdürdü. Bal'a çıkma şansı kalmayan iki takımın mücadelesinde ise Küçükçekmece İdman Yurdu, Nurtepe Stadındaki maçta Kavacık'ı 6-0 yendi. Bu sonuçların ardından Galataspor 19 puanla grubunu şampiyon olarak tamamladı. Leventspor 13 puanla ikinci, Sultangazi 12 puanla üçüncü, Küçükçekmece idman Yurdu 10 puanla dördüncü, Beşyüzevler 8 puanla beşinci, Türk Hava Yolları 6 puanla altıncı, Kavacıkspor 5 puanla yedinci ve Yeşilova Esnafspor 4 puanla son sırayı aldı. İlk iki sırayı alan Galataspor ve Leventspor BAL Ligine yükselirken, Sultangazispor B grubu üçüncüsü Dikilitaş ile baraj maçına kalabilmek için play-off müsabakası yapacak.

Osmaniye İstiklal ve Merkezefendi ipi göğüsledi

B grubunda 6.hafta BAL'ı garantileyen Osmaniye İstiklalspor, Beylerbeyi 75.Yıl Stadındaki maçta iddiası kalmayan Orhanlıspor'u tek golle geçti. BAL Ligine çıkma finali niteliğindeki karşılaşmada Merkez Efendispor, haftaya üç puan önünde girdiği Gazi Mahallesispor'u 1-0 yenerek BAL Liginin yeni takım oldu. Çayırbaşı Stadındaki maçta ise Gülsuyuspor'u 3-1 yenen Dikilitaş, grubunu 3.sırada tamamladı. Kırmızı-beyazlılar A grubu 3.sü Sultangazi ile play-off maçı yapacak. Bu maçı kazanan BAL Ligine yükselebilmek için BAL Ligi 2.grup İstanbul sıralaması 2.si ile baraj karşılaşması oynayacak. Grupta iddiası bulunmayan iki takımın Bahçelievler İl Özel İdaresi Stadındaki karşılaşmasında, İstanbul Gümüşhanespor, Üsküdar Futbol Yatırımları (Çengelköyspor) takımını 2-1 mağlup etti. Bu sonuçların ardından Osmaniye İstiklalspor 17 puanla grup birincisi oldu. Merkez Efendispor 16 puanla ikinci, Dikilitaş 13 puanla üçüncü, Gazi Mahallesi 10 puanla dördüncü, İstanbul Gümüşhane 8 puan ve ikili averajla beşinci, Gülsuyuspor 8 puanla altıncı, Orhanlıspor 4 puanla yedinci ve Üsküdar FY 1 puanla sonuncu sırayı aldı. İlk iki sırayı alan Osmaniye İstiklalspor ve Merkez Efendispor BAL Ligine yükselirken, Dikilitaşspor A grubu üçüncüsü Sultangazi ile baraj maçına kalabilmek için play-off müsabakası yapacak.

GALATASPOR - TÜRK HAVA YOLLARI: 2-0

BAL Ligini geçen hafta garantileyen Galataspor, grup birinciliği için Türk Hava Yolları ile Beyoğlu Stadında karşılaştı. Galataspor maça Özcan, Barış, Ergin, Erdi, Muammer, Fatih, Yunus Emre, Nezih, Feridun, Ahmet ve Ekrem ilk on biriyle çıktı. THY takımı ise sahada Hasan, Eralp, Yağız, Emre, Volkan, Buğra, Aykut, Mustafa, Tolunay, Onur ve Mustafa dizilişi ile yer aldı. Karşılaşmanın ilk yarısında gol sesi çıkmazken, taraflar soyunma odasına golsüz eşitlikle gittiler. İkinci yarının 71.dakikasında gelişen Galata atağında Feridun Kıroğlu, ceza sahası içinde Mustafa Şahin tarafından düşürülünce maçın hakemi Deniz Güven penaltı noktasına gitti. Atışı kullanan Ahmet Pırlant topu filelere göndererek takımını öne geçirdi. 85.dakikada THY savunmasının uzaklaştıramadığı topu önünde bulan Fatih Dinç, ceza sahasına girer girmez Engin Can Topal'ı gördü. Oyuna ikinci yarıda dahil olan Engin Can, kalecinin yanından topu ağlara göndererek farkı ikiye çıkarttı. Maçı 2-0 kazanan kırmızı-siyahlılar, grubunu lider tamamlayarak BAL Ligine yükselmenin yanında, İstanbul Amatör Şampiyonası'nda da finale çıkan taraf oldu.

LEVENTSPOR - YEŞİLOVE ESNAFSPOR: 7-3

Klasman A grubunda BAL iddiasını son haftaya bırakan Leventspor, Gaziosmanpaşa'daki maçta Yeşilova Esnafspor'un karşısına çıktı. Leventspor maça Muhammed Gürbüz, Osman, Serhat, Yunus Emre Taşsın, Batuhan, Murat, Ersin, Emre, Ömercan, Metin ve Yunus Emre Güldane ilk on biriyle çıktı. Yeşilova Esnafspor ise sahada Sezer, Şamil, Hakan, Muhammet Can, Ömer Faruk, Ali Umut, Furkan, Alper, Muhammed Emre, Melih ve Ahmet dizilişi ile yer aldı. Karşılaşmaya hızlı başlayan Leventspor henüz 4.dakikada Metin Çalışkan'ın golüyle öne geçti. Bu golden 3 dakika sonra Ömercan Şahin farkı ikiye çıkarttı. 22.dakikada Ömercan'ın pasıyla Metin kendisinin ikinci, takımının 3.golü kaydetti. 33.dakikada Batuhan Fatih Çoban'ın asistiyle Emre Ay skoru 4-0'a taşıdı. 45+3'de konuk takım farkı üçe indirdi. İlk yarıyı Leventspor 4-1 önde tamamladı. İkinci yarıyla birlikte bastıran Yeşilova Esnafspor 50 ve 53.dakikalarda bulduğu gollerle bir anda farkı bire indirdi. 59'da Serhat Uslu takımının 5.golünü attı. 78.dakikada Emirhan İnan skoru 6-3 yaptı. 83.dakikada Kadir Tekin'in pasıyla topla buluşan Batuhan Fatih Çoban skoru belirleyen golü attı. Maçı Leventspor 7-3 kazanarak grubunu 2.sırada tamamladı ve adını BAL ligine yazdırdı.

OSMANİYE İSTİKLAL - ORHANLISPOR: 1-0

B grubunda BAL'ı geçen hafta garantileyen Osmaniye İstiklal grup birinciliği için Beylerbeyi 75.Yıl Stadında Orhanlıspor ile karşılaştı. Osmaniye İstiklal sahaya Doğukan, Fatih, Ümit, Yıldıray, Şükrü Can, Hasan, Göktürk, Ozan, Serkan, Mehti ve Veysel ilk on biriyle çıktı. Orhanlıspor ise sahada Miraç, Nazım, Enes, Musa, Yunus Emre, Ekrem, Furkan, Ekim Can, Zakir, Durmuş ve Burak dizilişi ile yer aldı. Karşılaşmanın ilk yarısında taraflar gol kaydında muvaffak olamayınca, soyunma odasına golsüz eşitlikle gittiler. İkinci yarının 62.dakikasında Ozan Kırat topu filelerle buluşturarak takımını 1-0 öne geçirdi. Kalan dakikalarda gol olmazken, 90.dakikada Osmaniye İstiklal'den Veysel Ekinci ikinci sarıdan kırmızı kart gördü. Maçı 1-0 kazanan sarı-yeşilliler grubunu lider olarak tamamlayarak BAL Ligine yükselmenin yanında, İstanbul Amatör Şampiyonası'nda da finale çıkan taraf oldu.

MERKEZ EFENDİSPOR - GAZİ MAHALLESİSPOR: 1-0

B grubundan BAL'A çıkacak final niteliğindeki maçta Merkez Efendispor ile 3 puan önünde son haftaya girdiği takipçisi Gazi Mahallesispor karşı, karşıya geldi. Merkez Efendispor sahaya Mert, Saruhan, Batuhan, Nuri Can, Mehmet, Sinan, Fatih, Muharrem, Görkem Andaç, Orçun ve Vahap ilk on biriyle çıktı. Gazi Mahallesi ise sahada Hakan, Serhat, Talha, Nail Can, Emircan, Taner, Alaadin, Burak, Tacettin, Mehmet ve Okan dizilişi ile çıktı. Karşılaşmanın 28.dakikasında sağ kanattan yapılan ortaya ceza sahası içinde iyi yükselen Sinan İnci topu kafayla ağlara gönderdi. İlk yarı atılan bu golle kırmızı-lacivertliler ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı. Gazi Mahallesispor'dan Talha, kırımız kart görerek takımını bir kişi eksik bıraktı. Maçı 1-0 kazanan Merkez Efendispor, grubunu ikinci sırada tamamlayarak BAL Ligine yükseldi.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam