reklam
reklam

Terör örgütü DHKP-C sorumlularından Fehmi Oral Meşe, İstanbul'da yakalandı

Eklenme Tarihi: 18 Nisan 2024, Perşembe - 16:40   Okunma Sayısı: 11476
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube, terör örgütü DHKP-C sorumlularından Fehmi Oral Meşe'yi yakaladı.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, MİT'in koordinesinde İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube tarafından gerçekleştirilen operasyonla yakalanan Meşe'nin daha önce DHKP-C'nin silahlı eylemlerine katıldığı belirtildi.

Terör örgütünün sorumlularından Meşe hakkında yakalama kararı bulunuyordu.

 Fehmi Oral Meşe'nin emniyetteki işlemleri sürüyor

MİT koordinesinde, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışma sonucu Fehmi Oral Meşe'nin yakalandığı operasyonun detaylarına ulaşıldı.

Yapılan çalışmada, Fehmi Oral Meşe'nin 17 Nisan'da uçakla İsviçre'den İstanbul Havalimanı'na geleceği tespit edildi.

Bunun üzerine harekete geçen ekipler, Tunceli'de 2016 yılında Tunceli'de kolluk kuvvetleriyle girdiği çatışma sonucunda ölü ele geçirilen örgüt mensubu Oğuz Meşe'nin ağabeyi de olan Meşe'yi İstanbul Havalimanı'nda yakaladı.

Şüphelinin terör örgütü DHKP-C kapsamında "tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme" suçundan 4 yıl 2 ay, "ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma" suçundan 2 yıl 6 ay ve "açıkta bırakılmış eşya hakkında hırsızlık" suçundan 3 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezası olduğu belirlendi.

Gözaltına alındıktan sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine götürülen Fehmi Oral Meşe'nin buradaki işlemleri sürüyor.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam