reklam
reklam

Kadınlar 3.Ligi 11.hafta

Eklenme Tarihi: 17 Nisan 2024, Çarşamba - 23:29   Okunma Sayısı: 35694
TFF Kadınlar 3.Ligi'ne 16 grupta oynanan 11.hafta maçlarıyla devam edildi. Üç İstanbul takımı; 14.grupta Sancaktepe Yenidoğan, 15.grupta Bayrampaşa Yenidoğan ve 16.grupta Bağcılarspor ilk sırada bulunuyor.

TFF Kadınlar 3.Liginde heyecan 11.hafta maçlarıyla devam etti. Altı İstanbul takımının mücadele ettiği 14.grupta Sancaktepe Yenidoğan ilk sırada yer alıyor. Lideri sadece bir puan geriden takip eden Üsküdar Anadolu ikinci sırada bulunuyor. Üsküdar ekibi kalan maçlarında bir puan aldığı takdirde play-off'u garantileyecek. Grubun 12.haftasında lider Sancaktepe Yenidoğan ile takipçisi Üsküdar Anadolu, Selimiye Stadında karşı, karşıya gelecek. Yedi İstanbul ekibinin mücadele ettiği 15.grupta Küçükköyspor 22 puanla lider. Bayrampaşa Yenidoğanspor 20 puanla ikinci, Sarıyer Belediyespor ise 19 puanla üçüncü durumda bulunuyor. Bu grupta ilk ikiye girecek takımlar, 13.hafta oynanacak olan Bayrampaşa Yenidoğan-Sarıyer Belediye ve son hafta oynanacak Küçükköyspor-Sarıyer Belediye maçlarından sonra belli olacak. Dört İstanbul takımının bulunduğu 16.grupta ise Bağcılarspor, en yakın takipçisinin 10 puan önünde grup birinciliğini garantiledi. İkincilik için Avcılar Cihangir, Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Karaağaç takımları çekişiyor. 12.hafta oynanacak Tekirdağ-Karaağaç, 13.hafta Bağcılar-Karaağaç ve son hafta oynanacak Avcılar Cihangir-Tekirdağ maçlarından sonra gruptan play-off'a kalacak 2.takım belli olacak.

Gruplarında ilk iki sırada bulunuyorlar.

TFF Kadınlar 3.Ligi'nde; 1.grupta Cizre 2020 Spor ve Cudispor, 2.grupta Van Büyükşehir Belediyespor ve ASP Spor, 3.grupta Ordu Gücü FK ve Ordu Parsspor., 4.grupta Diyarbakır Büyükşehir ve Silvanspor, 5.grupta 1939 Güney Yıldızı ve Şanlıurfaspor, 6.grupta Kadirli Savrunspor ve Adana Dostlarspor, 7.grupta Aksaray Tuzgölüspor ve Galataspor, 8.grupta Afyonkarahisar Anadolugücü ve Denizli Kaplanlar, 9.grupta Orbit Karabağlarspor ve Bornova Genç Yıldızlar, 10.grupta Karadeniz Ereğli Lisesi Spor ve Boyabat Eğitimspor, 11.grupta Haymana Belediyespor ve Ankara 1910 Spor, 12.grupta Çanakkale Gençlik Hizmetleri ve Uludağspor, 13.grupta ise Eskişehir Büyükşehir Spor ve Kocaeli Gölcük İdmanocağı K.F.S. ilk sırada bulunuyor. 32 takımın mücadele edeceği play-off'larda dereceye girecek üç takım TFF Kadın 2.Ligi'ne yükselecek.

Üsküdar Anadolu rövanşı vermedi

TFF Kadınlar 3.Ligi 14.grupta 11.hafta mesaisinde, şampiyonluğun iddialı takımı Üsküdar Anadolu Spor Kadın futbol takımı, Gebze deplasmanında Arapçeşme'yi 4-0 mağlup etti. Gebze Alaettin Kurt Stadındaki karşılaşmayı Kocaeli İl hakemi Bengünur Kırbaş yönetirken yardımcılıklarını yine aynı bölgeden Beyza Cengiz ve Berkay Duruer yaptı.  Maç öncesi Arapçeşme'li oyuncular Üsküdar Anadolu takımı oyuncularına ve müsabakanın hakemlerine çiçek takdim ederek, güzel bir ev sahipliği örneği sergiledi.  Karşılaşmaya hızlı başlayan Üsküdar Anadolu, Arapçeşme kalesini ablukaya aldı. Sağlı sollu ataklarla  gol arayan yeşil-beyazlılar, ev sahibi takımın savunmasına zor anlar yaşattı. Maçın 17.dakikasında Arapçeşme savunmasının uzaklaştıramadığı topu kapan Merve, rakiplerini geçerek ceza sahasına girdi. Kaleci ile karşı, karşıya kalan Merve, yerden bir vuruşla konuk takımı öne geçiren golü kaydetti.  21.dakikada Sevde'nin düşürülmesiyle Üsküdar Anadolu, rakip yarı alanın ortalarından serbest vuruş kazandı. Atışı kullanan Sevde yaklaşık 30 metreden harika bir şandel golüyle farkı ikiye çıkarttı. İlk yarıyı yeşil-beyazlılar 2-0 önde tamamladı. İkinci yarının 61.dakikasında Üsküdar ekibinin kazandığı köşe atışından gelen topu Arapçeşme savunması uzaklaştıramadı. Ceza sahası içinde topu önünde bulan Özge, sol ayağıyla düzgün bir vuruşla topu ağlara göndererek skoru 3-0'a taşıdı. 80.dakikada Esma'nın pasıyla sol kanatta topla buluşan Sudenaz, içeri deplase ettikten sonra ceza sahası ön çizgisinde, kaleyi tam karşıdan gören bir açıdan topu filelerle buluşturarak, skoru ilan etti. İlk devre takımın en golcü ismi olan Sudenaz Öz, üç maçlık gol suskunluğuna Gebze'de son verirken, gol sayısını da 10'a çıkarttı. Golcü futbolcu gol sevincini maç günü Doğum Gününü kutlayan kaleci Esra Nur Akman ile paylaşarak, attığı golü kendisine armağan etti. İlk devre Selimiye'de rakibini 3-1 yenen Üsküdar Anadolu, Arapçeşme'yi evinde 4-0 mağlup ederek rövanşı da vermemiş oldu. Yeşil-beyazlılar, 11.maçında 10.galibiyetini elde ederek şampiyonluk iddiasını devam ettirdi. Üsküdar Anadolu ligin 12.haftasında bir puan gerisindeki Sancaktepe Yenidoğan'ı evinde ağırlayacak.

Sarıyer Belediyespor ASP'ye puan kaptırdı

TFF Kadınlar 3.Ligi 15.grupta şampiyonluk hesapları yapan Sarıyer Belediyespor, Çayırbaşı Stadındaki maçta Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik Spor ile 2-2 berabere kaldı. Lider Küçükköyspor'un haftayı maç yapmadan bay geçtiği 11.hafta Sarıyer Madenspor'u deplasmanda 3-0 yenen Bayrampaşa Yenidoğanspor ikinci sıraya yükseldi. Maçların tamamlanmasına 3 hafta kala, Küçükköyspor 22 puanla lider durumda bulunuyor. Bayrampaşa Yenidoğan 20 puanla ikinci, Sarıyer Belediyespor 19 puanla üçüncü sırada yer alıyor. Ligin 12.haftasında Küçükköyspor-Sarıyer Madenspor, Bayrampaşa Yenidoğanspor-Yeni Levent Konaklar, Sarıyer Belediyesi-Bakırköy Gençlik maçları oynanacak. 13.haftanın kritik maçında Bayrampaşa Yenidoğanspor ile Sarıyer Belediye karşı karşıya gelecek. Son hafta ise lider Küçükköyspor ile Sarıyer Belediyespor ilk ikiye girebilmek için oynayacaklar.

Bağcılarspor play-off'u garantiledi

TFF Kadınlar 3.Ligi 16.grupta oynadığı 9 maçı da kazanan Bağcılarspor puanını 27'ye yükseltti. En yakın rakibiyle arasındaki puan farkını 10'a çıkartan mavi-beyazlılar, bitime 3 hafta kala play-offlara kalmayı garantiledi. İkinci sırayı alarak, gruptan çıkacak diğer takım olmak için; Avcılar Cihangir, Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Karaağaçspor mücadele verecek. 12.hafta Tekirdağ Gençlik Hizmetleri-Karaağaç ile karşılaşacak. 13.hafta Karaağaçspor, lider Bağcılarspor ile oynayacak. İkinci sıradaki Avcılar Cihangir ile üçüncü Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ise son hafta Tekirdağ'da karşı, karşıya gelecek. Bu arada Avcılar Cihangir takımı 12.hafta maç yapmayarak haftayı bay geçecek. Bu nedenle mavi-siyahlı ekip sezonu iki maç yaparak kapatacak. Tekirdağ ve Edirne temsilcisi Karaağaç Ardaspor ise 3 maç yapacak.

İstanbul Mesudiye ilk galibiyetini aldı

TFF Kadınlar 3.Ligi 14.grupta son iki sırada haftaya başlayan Rüzgarlıbahçe İdman Yurdu ile galibiyetsiz İstanbul Mesudiyespor takımları Kavacık 15 Temmuz Şehitler Stadı’nda karşı karşıya geldi. Ara transferde kadrosuna takviyeler yapan İstanbul Mesudiyespor, ilk devre 2-1 yenildiği Rüzgarlıbahçe İdman Yurdu'nu 5-1'lik skorla geçerek, ligdeki ilk galibiyetini elde etti. Maça hızlı başlayan konuk ekip maçın ilk dakikalarında Hande’nin golüyle 1-0 öne geçti. Sonrasında Ebru ve Hande ile 1 gol daha bulan İstanbul Mesudiyespor farkı bir anda 3’e çıkarttı. Evsahibi ekip bu gollere ilk yarının son bölümünde Leyla Aslışah’la karşılık verince ilk yarı 3-1 İstanbul Mesudiyespor lehine sonuçlandı. İkinci yarıda da üstün oyununu sürdüren konuk ekip Hande’nin ayağından iki gol daha bularak mücadeleden 5-1 galip ayrılarak ligdeki ilk puanlarını aldı. Maçtan mağlup ayrılan Rüzgârlıbahçe İdman Yurdu takımı da 3 puanda kaldı. Ligin ilk yarısında rakibine 2-1 yenilen Metin Yılmaz’ın talebeleri rövanştan 5-1 galip ayrılarak ikili averajda avantajı eline geçirdi. Maçtan sonra görüşlerini aldığımız İstanbul Mesudiyespor Teknik Sorumlusu Metin Yılmaz şu ifadeleri kullandı. “Ligde kalmak için hedef maçımızdı. Kazanmak istiyorduk. Oyuncularım çok iyi bir futbol karşılığında sahadan galip ayrılmayı başardılar. İkili averajı da elimize geçirdiğimiz için ayrıca mutluyuz. Sahada iyi niyetle mücadelede eden rakibimize teşekkür ediyorum. Kalan maçlarında başarılar diliyorum”

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam