reklam
reklam

U17A 3.hafta

Eklenme Tarihi: 15 Nisan 2024, Pazartesi - 17:27   Okunma Sayısı: 39917
İstanbul U17A Liginde 3.hafta heyecanı yaşandı. Toplam 22 grupta oynanan 79 müsabakada 328 gol atıldı.

2023-2024 sezonunda 17 yaş altı futbolcuların forma giydiği İstanbul U17A Ligi'nde 3. hafta geride kaldı. U17A Ligi'nde 169 takım, 22 grupta mücadele ediyor. Oynanan 79 maçın 35'inde ev sahibi takımlar galip gelirken, 34 karşılaşmadan üç puanla ayrılan deplasman takımları oldu. Biri golsüz olmak üzere 10 karşılaşmada takımlar eşitliği bozamadılar. İki maç ise hükmen sona erdi. U17A Ligi 3.haftasında oynanan 79 maçta futbolcular ağları 328 kez havalandırdı. U17A Liginde 2007 ve 2008 doğumlu sporcular oynayabiliyor. 2009 ve daha küçük doğumlu sporcuların oynatılmasına TFF tarafından izin verilmiyor. Ligden çekilen ya da herhangi bir nedenle ihraç edilen takımlar 2024-2025 sezonunda bir üst lig olan U18 Ligine alınmayacak. U17A Ligi’nde grubunu şampiyon tamamlayan 22 takım arasında yapılacak eleme müsabakaları sonrasında 16 takım İstanbul'u U17 Türkiye Şampiyonasında temsil etme hakkı kazanacak. A takımı TFF profesyonel liglerinde oynayan takımların U17 takımları grup birincisi olduğu takdirde grubu ikinci sırada tamamlayan amatör takım eleme müsabakalarına davet edilecek. 2023-2024 sezonunda U17A liginde gruplarında son üç sırada olan takımlar, 2024–2025 sezonunda bir üst yaş grubunda U18B Liginde, son üç dışında kalan takımlar ise 2024-2025 sezonunda U18A Liginde mücadele edebilecek.

22 grupta liderler yerini korudu

İstanbul U17A Liginde; 1.grupta Çatalcaspor, 2.grupta İstanbul Beylikdüzü, 3. grupta Feriköyspor, 4. grupta Beşiktaş temsilcisi Boğaziçi, 5. grupta Sarıyer ekibi Yeniköyspor, 6. grupta Zeytinburnu takımı Eroğluspor, 7. grupta Beşiktaş ekibi ÖzGayrettepespor, 8. grupta Güngören temsilcisi Güneştepespor, 9. grupta Fatih takımı İstanbul Kastamonu, 10. grupta Kağıthane temsilcisi Seyrantepe Ofspor, 11. grupta Küçükçekmece İdman Yurdu, 12. grupta Başakşehir Kartal, 13. grupta Kağıthane takımı Şirintepe, 14. grupta Beylikdüzü Yakuplu, 15. grupta Bakırköy ekibi Yücespor, 16. grupta Beykoz temsilcisi Çubukluspor, 17. grupta Beykoz ekibi Paşabahçe, 18. grupta Üsküdar temsilcisi Tunusbağı, 19. grupta Maltepe temsilcisi Gülsuyuspor, 20.grupta Pendik ekibi Kurtköyspor, 21.grupta Ataşehir temsilcisi Kayışdağıspor ve 22. grupta Ümraniye takımı Dudulluspor ilk sırada yer alıyorlar.

Haftayı dörder golle tamamladılar.

Avcılar Gençlerbirliği 'nin Halil Rıfat Paşaspor'u 4-2 yendiği maçta Uğurcan Hıdıl, Esenyurt Acarspor'un Küçükçekmece İnönüspor'u 6-3 mağlup ettiği karşılaşmada Barış Deniz Çam ve Kurtköyspor'un İstanbul DSİ'yi 7-1 ile geçtiği müsabakada Yasin Taha Okumuş, takımının 4'er golüne imza attılar. İstanbul U17A Ligi Gol Krallığında ise İstanbul Beylikdüzü takımından Yağız Kurtiş ile Havataşspor'dan Muhammed Abdülkadir Eloğlu ilk sırada bulunuyorlar.

 

 

 

 

Öz Gayrettepe 3'de 3 yaptı

İstanbul U17A Ligi 7.grupta mücadele eden Öz Gayrettepespor ligin 3.haftasında evinde Güngörespor'u konuk etti.Beşiktaş Belediyesi İsmet İnönü Tesislerinde oynanan maça Güngörenspor hızlı başladı. Henüz 5.dakikada Yusuf Öney'in golüyle 1-0 öne geçti. Öz Gayrettepe bu gole 3 dakika sonra Emircan Taş ile cevap verdi. 19.dakikada Salih Emin Korkmaz Öz Gayrettepe'yi öne geçiren golü fileler buluşturdu. 21.dakikada Emircan kendisinin ikinci takımının üçüncü golünü kaydetti. İlk yarı kırmızı-lacivertlilerin 3-2 üstünlüğü ile tamamladı. İkinci yarının 64.dakikasında Yusuf Öney, kendisinin ve takımın ikinci golünü kaydederek farkı bire indirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Öz Gayrettepe sahadan 3-2 galip ayrıldı. Ligin ilk iki haftasında Hürriyet Gücü'nü 3-1 ve Beylikgücü'nü 3-2 yenen Öz Gayrettepe, bu galibiyetle 3.maçında 3.galibiyetini elde etmiş oldu. 3.hafta sonunda 9 puana ulaşan Öz Gayrettepe, ilk sırayı kendisiyle aynı puan ve averajdaki Başakşehirspor ile birlikte paylaştı. 4.hafta Öz Gayrettepe deplasmanda Alibeyköyspor'un konuğu olurken, Başakşehirspor ise Güngören deplasmanına gidecek. 

Arnavutköy Yayla ligden çekildi

İstanbul U17A Ligi 1.grupta mücadele eden Arnavutköy Yayla takımı ligden çekildiğini açıkladı. TFF İstanbul Tertip Komitesi bunun üzerine Arnavutköy Yaylaspor'u  ligden ihraç etti. Mavi-beyazlılar kalan müsabakalarda 3-0 hükmen yenik sayılacak ve 2024-2025 sezonunda U18 Ligine alınmayacak. U17A Ligi 8.grupta konuk takımın 1-0 kazandığı Ferahevler- Bahçelievler Futbol Atletik müsabakasında taraftarlarının eylemleri sebebiyle Ferahevler Spor Kulübü İl Disiplin Kuruluna sevk edildi. U17A Ligi 1.grupta misafir takımın 4-1 galip geldiği  Kumburgaz-Gençoba müsabakasında taraftarlarının sahaya girmesi ve rakip takım futbolcularına müdahaleleri sebebiyle Kumburgaz Spor Kulübü tedbirli olarak İl Disiplin Kuruluna sevk edildi. U17A Ligi 6.grupta golsüz sona eren Halilrıfatpaşa-Tozkoparan Birlik müsabakasında ev sahibi kulübün devre arası hariç oyunu dört defa durdurarak oyuncu değişikliği gerçekleştirdiği ve dolayısıyla kural hatası yapıldığı gerekçesiyle yapmış olduğu itirazının İl Hakem Kuruluna sevk edildi.

İstanbul Kastamonu gol yağdırdı

İstanbul U17A Ligi 9.grupta Fatih Mimarsinan Stadında oynanan maçta İstanbul Kastamonu, Küçükçekmece İnönüspor'u 14-0 mağlup etti. İlk yarısı kırmızı-siyahlıların 5-0 üstünlüğünde kapanan karşılaşmanın ikinci yarısında da 9 gol bulan İstanbul Kastamonu sahadan 14-0 galip ayrıldı. Yunus Can, Yusuf Emre Sonbay ve Şahin Orhan'ın hat-trick yaparak yıldızlaştığı maçta Fatih ilçesinin temsilcisini farka taşıyan diğer golleri Ersan Ünsal, Mukhammad Babev (2), Bilal Efe Gün ve Muhammet Efe Karabul kaydetti. Grubun bir diğer iddialı takımı Zara Ekinlispor ise CFS Bağcılar'ı 6-1 mağlup etti.

Maltepe Kanlıca'dan üç puanla döndü

İstanbul U17A Ligi 20.grupta İstanbul DSİ ile Maltepespor, Kalıca Stadında karşı karşıya geldi. Maçı Aykut Sarımusa yönetirken, yardımcılıklarını Baran Taşdeler ve Berkay Oksay yaptı. Karşılaşmanın 23.dakikasında konuk takım atağında Ali Aras Karakoca topu ağlara gönderek takımını 1-0 öne geçirdi. Bu gole İstanbul DSİ 32.dakikada Yiğit Efe Seyitoğlu'nun ayağından bulduğu golle karşılık verdi. İlk yarı karşılıklı gollerle 1-1 berabere tamamlandı. İkinci yarıda daha üstün bir oyun sergileyen Maltepespor golü daha çok arzulayan taraf oldu. Üst üste geliştirdiği ataklarla rakip kalede gol arayan kırmızı-yeşilliler, aradığı golü 76.dakikada buldu. Ceza sahası içinde topla buluşan Alper Düzgün, düzgün bir vuruşla topu ağlara göndererek skoru ilan etti. Maçı 2-1 kazanan Maltepespor böylece ikinci maçından da galibiyetle ayrılan taraf oldu. 2.hafta sonunda zirveyi Kurtköyspor ile paylaşan Maltepespor, 3.hafta Başıbüyükspor ile karşılaşacak. İkinci maçından da puansız ayrılan İstanbul DSİ ise Kurtköy deplasmanına gidecek.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam