reklam
reklam

Seyri Keyiflim // Vizyonda bu hafta

Eklenme Tarihi: 21 Şubat 2024, Çarşamba - 23:54   Okunma Sayısı: 68998
Sinema dünyasının nabzını tutan Seyri Keyiflim, her hafta vizyona giren ve girecek olan seyri keyifli yepyeni filmleri tanıtmaya devam ediyor. Pek çok filmi dünyayla birlikte vizyona getiren Paribu Cineverse, birbirinden farklı türde yerli ve yabancı filmleri vizyona getirmeye devam ediyor. Aksiyondan animasyona, bilim kurgudan fantastiğe, dramdan gerilime, komediden korkuya, romantikten müzikale ve maceradan polisiyeye vizyona giren yepyeni filmlerin tanıtımlarını Seyri Keyiflim'de bulabilirsiniz. * Çocukların ve animasyon tutkunlarının favorilerinden Kral Şakir serisinin yeni filmi ''Kral Şakir: Devler Uyandı'', Şakir ve ailesinin teknoloji ile mücadelesini konu ediniyor. Ünlü bir teknoloji firması, elektronik cihazların mobil hale gelip, yapay zeka ile hareket edebildikleri bir sistem geliştirmiştir. Şakir ve ailesi de bu firmanın yaptığı ürünlere hayranlık beslemektedir. Fakat Şirket’in sahibi Harun adındaki yatırımcı, geçmişte Şakir’in babaannesi olan arkeolog Seniha'nın önderliğinde keşif gezileri düzenlemiş ve tarihler öncesine ait bir taşı ortaya çıkarmıştır. Bu taşın içine hapsolmuş, kötü savaşçı ise, yüzyıllardır kilitli kaldığı bu taştan dışarı çıkar ve Harun’un içine girer. Harun, yarattığı teknolojik orduyu dünyayı ele geçirmek üzere harekete geçirir. Şakir ve ailesi, kayıp babaanne Seniha'yı bulmaya çalışırken, aynı zamanda dünyayı kötü niyetli savaşçıdan korumaya çalışacakları zorlu bir maceraya atılır. *Haftanın bilim kurgu filmlerinden ''Madame Web'', hayatlarını tehdit eden bir tehlikeden kurtarmaya çalışan, ileride farklı süper kahramanlara evrilecek üç genç kadının hikayesini konu ediniyor. Sezgisel yeteneklere sahip, paramedik bir sağlık görevlisi olan Cassandra, gelecekte gerçekleşecek olan olayları görmeye başlar. O, geçmişiyle ilgili ortaya çıkan gerçeklerle yüzleşmeye çalışırken, kendisi gibi güçlü yeteneklere sahip olan iki kadınla ilişki kurar. Hayatlarını tehdit eden bir maceradan kurtulmaya çalışan üç genç kadın, başarılı olabilirlerse ileride farklı süper kahramanlara evrilecektir. *Senaristliğini ve yönetmenlliğini Ömer Faruk Yardımcı’nın üstlendiği ''Hatıran Yeter'', duyma ve konuşma engelli Baha ve Yeşim'in hayatın farklı engellerine çarpan aşkını konu ediniyor. Çocukluğu yaşıtlarına göre oldukça zorlu geçen ve yalnız kalan Baha'nın hayatı kendisi gibi sağır ve dilsiz olan Leyla ile tanışmasıyla bambaşka bir hal alır. Birbirlerine aşık olan çiftin önünde aşmaları gereken büyük engeller vardır. Baha, aşklarının meyvesi olan kızları Yeşim'e kavuşmak için büyük mücadeleler vermek zorunda kalacaktır. *''Bob Marley: One Love'', sevgi ve birlik mesajlarıyla nesillere ilham olan Bob Marley'in hayat hikayesini ve müziğini konu ediniyor. Hayatı boyunca türlü engellerle karşı karşıya kalan Bob Marley'in zorlukların üstesinden gelme konusundaki güçlü öyküsünün anlatıldığı filmde, Bob Marley'in devrim niteliğinde olan müziğinin arkasında yatan hikayesi gözler önüne seriliyor.

''İyi Bir Aile Değiliz''

[email protected]

Yapımı Olympos’a, yapımcılığı Mustafa Sönmez’e ait sezonun en ilginç aile hikayesinin anlatıldığı ''İyi Bir Aile Değiliz'' sıra dışı bir komedi ile sinema severlerin karşısına çıktı. Senaryosu ve yönetmenliğini Haki Biçici'nin üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Kaan Yıldırım, Erkan Kolçak Köstendil, Şinasi Yurtsever, Sarp Apak, Derya Karadaş, Caner Cindoruk, Melisa Doğu, Tarhan Karagöz, Nergis Çorakçı, Vedat Erincin, Asiye Dinçsoy, Yakup Turgut gibi isimler yer alıyor. ''İyi Bir Aile Değiliz'', babalarının beklenmedik ölümünden sonra kendilerini türlü olayların içerisinde bulan bir ailenin yaşadıklarını konu ediyor. Babasının vefatı üzerine Murat (Kaan Yıldırım), hayatının en tuhaf aile buluşmasına katılmak zorunda kalır. O cenaze işlerini İstanbul’da organize edeceğini söylese de akrabaları rahmetliyi köylerindeki aile mezarlığına defnetmek ister. Murat, babasını kaybetmenin acısını yaşarken cenazenin kaybolması işleri bir çıkmaza sokar. Artık tüm aile üyeleri Murat’ın gözünden şüphelidir. Tüm aile cenazeyi bulmak için harekete geçer. İlaçlarını kullandığında çok iyi bir insan olan kuzen Hızır (Erkan Kolçak Köstendil) yardımseverliği ile insanları rahatsız eden diğer kuzen Sinan (Sarp Apak), ailenin ayaklı gazetesi Çiçek (Derya Karadaş), iş birlikçi kapıcı (Şinasi Yurtsever) başta olmak üzere ailenin diğer garip üyeleri bu süreçte Murat’ı çileden çıkarır.

Haki Biçici ilk kez yönetmen koltuğunda

Ortak yapımcılığını Dilek Aydın, Sinan Eczacıbaşı ve Alihan Yalçındağ’ın üstlendiği ''İyi Bir Aile Değiliz'' filmi sinema salonlarındaki yerini aldı. Filmin senaryosu ve yönetmenliğini, yayınlandığı dönemde çok konuşulan ve en çok izlenen dizilerden biri olan ''Hanımın Çiftliği'' dizisinde Güllü'nün abisi rolünde tanıdığımız Haki Biçici yer alıyor. Oynadığı dizi ve filmlerde karizmatik rolleri üstelenen Biçici, mükemmel ses tonu ve diksiyonu ile beğeni toplamıştı. Haki Biçici, yakın zamanda Ölüler İçin Yaşam Kılavuzu (2023), Her Şeye Rağmen (2023) ve Seni Görüyorum (2023) adlı yapımlarda rol almıştır. Eş zamanlı olarak tiyatrodaki sahne çalışmalarına da devam eden Biçici, ''İyi Bir Aile Değiliz'' filminde eşi Derya Karadaş ile birlikte ilk kez kameranın arkasına geçti. Oyunculuğu gibi yönetmen olarak da başarılı bir iş çıkarttığı ortada, ancak senaryo için aynı şeyi söylemek oldukça güç.

Kaan Yıldırım hayranları gişeleri doldurdu

''İyi Bir Aile Değiliz'' filminde babasını kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan Murat'ı canlandıran Kaan Yıldırım, oyunculuk kariyerine ''Kayıp'' dizisinde Kadir karakterini canlandırarak başladı. Asıl çıkışını ''Ulan İstanbul'' dizisiyle yapan Kaan Yıldırım, beyaz perdede 2017 yılında ''Bölük'' ve 2020'de ise ''Gelincik'' filmlerinde baş rol oynadı. 2013 yılından bu yana setlerde ter döken Kaan Yıldırım, son dönemlerin en çok konuşulan isimleri arasında yer almaya devam ediyor. Rol aldığı ''Ulan İstanbul ve Sipahi'' dizleri erken final yapan, halen devam eden ''Kopuk''un istenen başarıyı yakalayamayan yakışıklı oyuncu aradığı çıkışı beyaz perdede bulmak istiyor. Kaan Yıldırım hayranlarının ilgiyle izleyeceği bir film. Genç oyuncu performansıyla hayranlarını mutlu edeceğe benziyor.

Köstendil yine klasını konuşturuyor

İlaçlarını aldığı sürece iyi bir ruh alemine bürünen kuzen Hızır'ı oynayan Erkan Kolçak Köstendil'e ayrı bir parantez açmak istiyorum. ''Ulan İstanbul'' dizisindeki Karlos rolü ile Türkiye'de geniş kitlelerce tanınan genç oyuncu çektiği kısa filmler ile çeşitli ulusal ve uluslararası yarışmalarda ödül aldı. 2014'te "Şenol" karakterini oynadığı ''Yağmur: Kıyamet Çiçeği'', Süpermen'i oynadığı ''İtirazım Var'' ve Şahin Giray Han'ı canlandırdığı ''Muhteşem Yüzyıl Kösem'' dizisinde karakterlerini başarıyla oynayan Köstendil, ''İyi Bir Aile Değiliz''de son derece başarılı buldum.  Kendisine özgü oyunculuk stilini aldığı her rolle bütünleştiren başarılı sanatçı, tiyatrodan gelmiş olmasının avantajını da çok iyi kullanıyor.

Trajikomik bir aile filmi

İzleyicileri kahkaha tufanına sokacak haftanın komedi filmlerinden olarak lanse edilen ''İyi Bir Aile Değiliz'' ne yazık ki, bir komedi filmi olmamış. Belki trajikomik diyebileceğimiz bir konusu olan filmi başarılı oyuncuların performansı sırtlıyor. Komedi dizilerinden aşikar olduğumuz Sarp Apak, Derya Karadaş ve Şinasi Yurtsever'e rağmen filimde gülünecek çok az replik ve çok az sahne bulunuyor. Oysa böylesine güzel başarılı bir kadro için çok daha güzel bir senaryo yazılabilirdi. Her şeyden önce filmi seyrederken kendi ailenizle empati kurmadan yapamıyorsunuz. Bu nedenle, belki bir Amerikan yapımında kahkahalara boğulacağınız yerlerde, durup bir iç geçiriyorsunuz. O yüzden ''İyi Bir Aile Değiliz''e komedi filmi gözüyle bakarak giderseniz benim gibi hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Keşke senaryo yazılırken, konusu itibariyle komedi filmi yerine dram filmi düşünülseymiş, bence bu kadro hakkını fazlasıyla verirdi.

''Zaferin Rengi''

Senaristliğini ve yönetmenliğini Abdullah Oğuz’un üstlendiği ''Zaferin Rengi'', Fenerbahçe futbol takımının Harington Kupası kapsamında karşı karşıya geldiği Birleşik Krallık işgal kuvvetleri karma futbol takımına karşı elde ettiği zaferi konu ediniyor. Film, 1919 yılında İstanbul'u işgal eden düşman kuvvetlerine karşı örgütlenen insanların Anadolu'da başlattıkları direnişi, dönemin en itibarlı kupası olan General Harington Kupası efsanesinin etrafında anlatıyor. 1918-1923 yılları arasında yaşanmış gerçek olaylara dayanan, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Anadolu’da başlatılan milli mücadele, işgal altında bulunan İstanbul'da büyür. Bu süreçte kazandıkları futbol zaferleriyle moral bulan Türk halkı, bağımsızlık için ciddi bir direniş başlatır. Sarı-lacivertlilerde hem oyunculuk, hem de teknik direktörlük yapmış olan Galip Beyi Kubilay Aka oynuyor. Topkapılı Cambaz'a Timuçin Esen hayat verirken, Nejat İşler (Sabri Toprak), Yiğit Özşener (Mustafa Kemal Paşa), Gülper Özdemir (Peyker) rol alıyorlar.

''C Takımı''

Yapımcılığını Vahdet Erdoğan’ın, yönetmenliğini Bora Onur’un yaptığı, senaryosunu Barış Başar’ın kaleme aldığı ''C Takımı'', 30 yıldır arkadaş olan altı kişinin yaşadığı maceraları konu ediniyor. İntikam almak için gruba dahil edilen eski mahalle kabadayısı hırsız Necmi, grubun planlarını bozar. Yolun sonunun nereye varacağından bihaber olan grup, kimi zaman engebeli kimi zamansa kolay geçen bu yolculukta kendilerini türlü maceraların içerisinde bulurlar. Film, 1990'lı yıllarda lisede arkadaş olan bir grubun 30 yıl sonra yaşadığı komik olayları anlatıyor. C sınıfının tembelleri yıllar geçtikten sonra  C takımına dönüşür. Komedi ve aksiyonun hiç eksilmediği filmde Turgay Tanüşkü, Sera Tokdemir, Ferdi Akarnur, Hakan Bulut ve Murat Akkoyunlu rol alıyor.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam